Repcsény
Solsikkeåker i Ungarn.
Er litt i tvil om jeg bør beskjære bort himmelen, eller om jeg da mister for mye av hvor gedigen denne solsikkeåkeren egentlig er....
Bildet inngår i albumet Ungarn - diverse -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-14 10:04:03
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-10-14 10:21:20
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-10-27 20:57:47
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon Powershot S230 (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger673
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_216571} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (42)
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette var veldig vakkert!!!

Usikker på himmelen.......

Inger Anne
Pål E.

Jeg er også usikker på himmelen. Prøvde å beskjære himmelen ved å dra i scrollefeltet til horisonten såvidt forsvant i øvre skjermkant. Dermed fikk jeg et slags inntrykk av en åker som aldri slutter. Prøv selv - enten her eller på bilde nr. 131720. Fin symmetri du har fått til!

Pål
Pål E.

Hm... Linken min ovenfor fungerer tydeligvis ikke. Prøver igjen: bilde nr. 131720
kåre l.

Jeg ville kuttet...
Du mister litt av størrelsen, men siden himmelen er såpass lys så ville jeg gjort det. Himmelen + en cm til.
Men du store verden for en åker :-)
Et flott bilde, komposisjonen med en halv blomst foran, og resten i vifteform bakover er super. Pluss også for den knoppen som er i ferd med å springe ut.
aase r.

Du ser,fortsett med .det.............

Vakkkert ,og bringer frem følelser.....gode er de oxå....


MVH Aase
Avsluttet .

Likte dette veldig godt,men ville tatt bort himmelen,mye beder uten syns jeg.Men bortsett fra det så syns jeg dette var et knallfint solsikkebilde.
Hilsen Tone!
Ivar B.

Vakkert! Fine linjer i åkeren nesten som en trekant innover i bildet. Flott dybde. Går for kutt av himmelen jeg også. Den ser absolutt gedigen ut uten himmel også. Mvh Ivar.
Bjørn-Arne C.

Hei!

Et herlig bilde av deg igjen.
Er ikke enig i at man skal fjerne himmelen, men foreslår heller at du jukser litt med den, for den er forstyrrende, men samtidig så synes jeg den gjør bildet til det det er.

sender deg et forslag,som jeg snekret sammen her nå, håper det er greit.

mvh
Bjørn-Arne
Inge S.

Hei.
Gult er kult og dette er absolutt severdig.
Flott.

Mvh Inge
Anne-Lise S.

Hjertelig takk for alle kommentarer! :-) Har lagt inn en v2 uten himmel og med ca. 3 mm kutt ned solsikkeåkeren. Liker begge versjoner selv, men det er noe med den himmelen som i mine øyne gir ekstra dybdevirkning sammen med trekantformen/vifteformen som jeg prøvde å få frem....

Anne-Lise
Ivar B.

Absolutt versjon 2 etter min mening. Versjon 3 falt ikke i smak hos meg. Mvh Ivar.
Rune S.

Vakkert og en artig komposisjon i nydelige farger. Liker #2 best. Et bilde jeg liker!

Mvh
Rune S
Avsluttet .

V 2 er absolutt min favoritt,syns det ble mer helhet i det bildet og det er nydelig.Himmelen stjeler for mye oppmerksomhet syns jeg,men det er vel smak og behag også dette her.Men et kjempebilde Anne-Lise:-)
Hilsen Tone!
Inge S.

Hei.
Versjon 2 som alle andre sier og da blir det slik:-)

Mvh Inge
Bjørn-Arne C.

Hei igjen!

Ser at det kommer inn mange forslag her nå, står fortsatt på at ved å fjerne himmelen, så mister bildet noe av dybden sin.

Ivar Bjørdalsbakke:
hva falt ikke i smak? hvis det var fargen på himmelen, så er jeg enig i at det finnes mange flere nyanser som ville vært dette bildet verdig, men jeg snekret det sammen i løpet av 1 min med gradient tool, for å vise at med en mindre dominerende himmel ville åkeren komme mer til sin rett.

Videre vil også overgangen mellom åker og himmel fortsatt være tjent med en dusere overgang, men som sagt, mest ment som en skisse for å understreke det jeg mente :-)

mvh
Bjørn-Arne
Kurt S.

V3 ble ok men V2 ble, etter mitt syn, absolutt best.
Skal ikke lage noen diskusjon men jeg mener det er plenty med dybde i V2.
Det som skaper dybden er perspektivet. Vi ser at blomstene blir mindre og mindre til lenger bort de kommer.
De overlappende formene på blomstene skaper også fin dybde.
Flotte linjer og vifteform som drar blikket langt innover i bildet.
For ikke å glemme: Nydelige og varme farger.
V2 ble absolutt severdig.
Mvh Kurt
Steinulf L.

V#2 for meg også. Får inntrykk av en 'uendelig' dybde. Fint bilde.
Mona J.

Et utrolig vakkert og morsomt bilde!
Liker #2 absolutt best.
Mona
Camilla S.

Heihei

Går litt mot strømmen jeg, synes rett og slett versjon 1 er finest. Den gir meg best dybde, da vi kan se horisonten laaaangt der ute. V2 så er den borte, og synes hele bildet mister litt av den uendelige store solsikke åkeren sin helhet.
Fine farger, kule blomstrer, ok utsnitt (v1 selvfølgelig) og grei skarphet.

-Camilla
Anne-Lise S.

Takk og takk! :-) Interessant hvordan vi her på dotten ser ulikt i samme motiv, og hvordan man selv kan se ting på en annen måte gjennom andres øyne!

Anne-Lise
Leif B.

Er enig med dem som heller mot versjon 2#.
Har også problemer med den halve blomsten i forkant. En versjon med en hel blomst i forkant.............men,men vanskelig og si, og er sikkert en smaksak.
Ha en fin söndag.
Lars W.

Oi, utrolig lekkert! En helt fantastisk dybde, og nesten sinnsvake farger! Om det var mulig, ville jeg ha trukket kameraet litt tilbake, for å få med hele blomsten nærmest. Da hadde symmetrien vært heeelt fulkommen!!
Mvh
LarsW
Jorun Kristin N.

Hei Anne-Lise!
Nå er jeg vel så missunnelig som noen kan bli:-(
Jeg har vært i Ungarn flere ganger, min svigerinne er gift med en Ungarer.
Første gang var med bil, da observerte jeg alle solsikkene som stod mot solen, alle i samme retning.
Ikke hadde jeg kamera, men bildet ble brent inn i mitt minne.
Var der igjen i Juni, men ingen solsikker selvfølgelig.
VAKKERT! :-)

Mvh Jorun
Anne-Lise S.

Leif og Lars: Det er helt bevisst at solsikka i forgrunnen er kuttet slik.

Jorun Kristin: Ja, er det ikke rart hvordan solsikkene vender mot solen, og oftest er det motsatt vei av der man kjører... Prøvde flere traktorstier før jeg endelig fant dette stedet. Kjørte langt innover en jordvei med humper og dumper for å finne et sted med ekstra gule solsikker på en åker med høyde slik at jeg kunne få denne dybden. Det ble en humpete tur, kan du si..., og vel verdt turen! :-)

Takk for kommentarene dere ga bildet!

Anne-Lise
Mona J.

Jeg holdt også på å skrive at den fremste solsikka burde vært hel, men så tenkte jeg at den burde være der for å indikere at åkeren fortsetter også den veien ...
Mona
Alan Thomas Duncan W.

Anne Lise---

- Fantastisk
- Glade farger

Et godt bilde,,
Keep up the great work
Best regards;
Alan,,
Judit W.

Hei Anne-Lise!

Great photo, good rhythm and nice colours. Versjon #2 is my favourite.

Only one thing what I don't understand; 'Repcsény' is another plant.

http://www.kti.szie.hu/termeszetvedelem/tgabor/fajismeret...ys_odo.htm

I would give another title to your photo; 'Napraforgó' (sunflower) is the Hungarian name of this plant ;)

Judit :)
Anne-Lise S.

Mona: Ja, åkeren fortsatte videre bak meg også, så din tanke rundt kuttet er helt riktig! :-)

Alan: Tusen takk! Jeg synes også fargene her er herlig friske og glade! :-)

Judit: Thanks a lot for your comment! :-) I know that the hungarian word for this flower is napraforgó. The reason why I chose Repcsény is that these flowers made the field look like a field of gold. In norwegian that is the right translation of the hungarian word ''Repcsény''; åkergull (if you look away from the meaning in hungarian as the name of a flower). :-)

Anne-Lise
Tone A.

Hei
Dette bildet har eg sett på mange gonger pga dei gjentekne solsikkene i så store mengder på rad og rekke så langt auga ser! Ja så va det himmelen då, den gjer at fokuset gjer at ein ser mest over blomane for å sjå enden av åkeren. Men i versjon 2 utan himmel kjem solsikkene høgare opp og dominerar bildet meir, og det er stor dybde i det bildet også.
Friske fargar, stor dybde med alle linjene og formene bakover. Litt løye med knoppane på høgresida som bryt mønsteret. Flott utsnitt med eit fint skarphetsplan og fint lys. Eit bilde som har eit optimistisk uttrykk pga alle solene bakover! Versjon 2 for meg.
:) Tone
May-Lise L.

V2 for meg også. Det første jeg tenkte da jeg så bildet var at jeg ville fjernet den skjærende himmelen. Ser at mange er enige med meg :) Ellers er det jo et utrolig flott bilde for en solsikkeelsker!
Inger Margrete P.

Mange ulike meninger her, og her har du min: liker bildet godt - flotte blomster i rødt og gult. Jo da, litt lys himmel i V1 men liker allikevel denne best. Synes det meste av dybde- og uendelighetsfølelsen forsvinner i V2 og derfor har kuttet øverst fått negativ virkning. V3 synes jeg får litt kunstig himmel. Så jeg holder på V1 og synes du har fått til et flott bilde.
Runa Jemer T.

Flott bilde som skiller seg ut! Drømmer om sommer allerede!
Runa=))
ingeborg w.

Skikkelig kult bilde, med god dybde av blomstene som strekker så langt øyet rekker (i v2). Jeg synes den halve blomsten er en fiffig detalj og liker godt ''renna'' på høyre side som leder blikket mitt bakover.
Anne-Lise S.

Ingen tvil om at de fleste liker v2 uten himmel best i alle fall, mens noen få, som meg selv, ønsker en himmel i bildet pga. dybden. Likevel synes jeg denne altfor lyse himmelen ''svir'' øynene..., og det er fryktelig synd. Utrolig hyggelig med så mange meninger om dette bildet! Takker igjen til dere siste!

Anne-Lise
Olav Ø.

Jeg har et godt råd. Får jeg bilder med blass og dårlig himmel, så går jeg til himmellageret mitt og finner en passe himmel. Såpass juks vil jeg tillate meg.
Så flott åker. Jeg har aldri sett en hel åker, men solsikker er fotogene blomster. Jeg er litt usikker på den halve blomsten i forgrunnen, men jeg prøvde å ta den vekk og da ble det ikke så fin komposisjon.
Så er det bare en ting å si. Jeg må komme meg en tur til Ungarn.
Anne-Lise S.

Tusen hjertelig takk for at du har tatt deg tid til å etterbehandle bildet mitt ved å legge på en ny himmel. Nå er jeg spent på hva andre synes om denne versjonen?

Ja, det er absolutt verdt å reise til Ungarn, både kulturelt, historisk, arkitektonisk, miljømessig, gourmetmessig, og for fred i sjel og sinn. Et vakkert land som har mye å by på!

Anne-Lise
May-Lise L.

Ble fint med himmelen til Olav, selv om skyen trekker litt mye oppmerksomhet fra solsikkene. Siden skyen er så stor, og det er så mye himmel, blir det overveldende med solsikkene svekket. Syns jeg :)
Liv Dagrun F.

HERLIGT BILDE med flotte farger! Dette likte jeg.

Mvh
Liv :)
G. Hanna W.

Kjempe vellyket bilde!
Liker ikke himmel V. Tror jeg synes V2 fungerer best!

Mvh G.Hanna.
Bjørg S.

Hei Anne Lise!

Nok engang et helt fantastisk bilde du har lagt ut, og siden jeg er en av de heldige som har vært i Ungarn mange ganger og sett hvordan disse flotte solsikkeåkrene ser ut, så synes jeg versjon 3 og 4 er de beste. Det er slik vi ser åkrene når vi passerer dem og fotograferer dem. De strekker seg i det uendelige men allikevel ser vi himmelen over de uendelige åkrene.
Så til dere som enda ikke har vært i Ungarn, ta en tur å få den opplevelsen.
Nydelige farger og et helt utrolig bilde Anne Lise.

Mvh Bjørg
Carsten A.

V2 er skikkelig fin, men enda bedre uten halv blomst i forgrunnen. Den kan med vinning for dette opptaket beskjæres, men best er alltid å ta gensyn til slik ved opptaket. Meget pen presentasjon rent teknisk.

Beklager, men til V4 må jeg bare si huff, huff, og det er ikke fordi himmelen er innkopiert.

MVH CA
Anne-Lise S.

Oj, enda flere flotte kommentarer til dette bildet av en solsikkeåker i Ungarn! :-) Tusen hjertelig takk til dere! Får kanskje ta en titt i arkivet og se hva jeg kan finne ift. flere bilder tatt herfra....?

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu