Fargespill i vannfall
Nytt objektiv og første bilde i RAW-format - denne gang også med stativ!
Stående midt i en flomstor bekk i støvler med vann til knærne for å fange fargespillet i dette lille 'fossefallet' i et lite solgløtt på en ellers regntung dag.
Justert natur-abstrakt bildet i den nye Capture NX, men har altså ikke 'dratt så mye i spakene' som fargene skulle tilsi.
Bildet inngår i albumet Vann - ''Vann gir liv og tar form og farge fra omgivelsene''.
Med vann som medium lager jeg en serie med bilder som spenner over et stort spekter av uttrykksformer fra det ene ytterpunkt til det annet. Mange av bildene vil derfor være ''naturabstrakte / abstrakte'' og gjerne tatt ''tett på''.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon Nikkor AF 85mm f/1.8D
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/1.8
  • Lukker1/50s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger256
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_216488} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Vigdis F.
Dette er sånt som jeg liker. Flotte farger, og et utrolig sug. Bevegelsen er så kraftig at jeg nesten får vondt i øynene. Gratulerer med innsatsen og nytt bjektiv. hilsen Vigdis
ps. Jeg likte det enda bedre med vertikal flipp.
Edvin S.
Gratulere med Amerika pakken, og dette ble fint. ''Snik tittet'' på den i PS for å sjekke om det var rom for forslag, men det eneste jeg kom frem til var, at her ligger begrensningen i D70 billedsensorens dynamikk.
PS: Det er ikke så mye mer å hente fra de andre dSLR kameraen heller, foruten Fuji S3.
Det eneste er å ''dra i spakene'', men så er spørsmålet, blir bildet bedre - jeg tror du her har funnet en fin balanse Lars. Grattis igjen med nytt objektiv og igjen et bra bilde. Gleder meg til flere bilder fra din hånd ;-)

:: ~ Arne
Lars B.
Takk for kritikker.

Vigdis: du har rett - bildet er jo så abstrakt at det godt kan 'stå på hodet'. Denne gang ville jeg ha det under 'natur' og skildre vannfallet.

Arne: takk igjen for gode råd ved innkjøp av både objektiv og RAW-konverter, samt alle andre gode tips. Setter utrolig pris på dette :o)

Hilsen Lars
Avsluttet .
Likte godt fargene og farten i vannet her.Litt abstrakt,men ikke mer enn at man ser hva det er.Godt bilde.
Hilsen Tone!
Steinulf L.
Ganske krevende bilde å betrakte dette, det er former og farger men ikke noen naturlig fokusforankring. men inntrykket av bevegelse,former og farger gjør det til et spennende bilde.
ingeborg w.
Jeg liker bildet veldig godt, med fint lys og mye bevegelse. Det er lekkert hvordan en ser fargene gjennom vannet. Jeg lurer på om en senking av mellomtonene ville gjort seg, men jeg er ikke sikker.
Lars B.
Takk for kommentarene.
Jeg har forsøkte forskjellige justeringer og landet på dette. Er enig i at det er ganske voldsomt å forholde seg til, men alt i alt er jeg godt fornøyd. Det lave sollyset traff bra denne gangen.

Hilsen Lars
Inger-Lise S.
Spennende bilde med lekre farger og flott driv i vannet. Dekorativt :-)

Inger-Lise
Lars B.
Takk skal du ha, Inger-Lise. Gruer meg litt til isen kommer og stenger alt igjen. :o)

- Lars
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu