Bildet inngår i albumet Insekter -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-11 21:18:25
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger926
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_216160} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Kjell Sigurd S.
Fyttikatta. Nesten til å miste nattesøvnen av, spesielt v2. Fin skarphet og herlige detaljer. Naturlige farger. Har vel egentlig ikke noe å tilføye - bra!

Kjell S
Kurt S.
En skrekkelig skapning. Ser nesten ut som om den er laget av et slags metall.
Enig med Kjell Sigurd om det med nattesøvnen.
Finner heller ingenting å sette fingeren på.
Dette ble råbra!!
Mvh Kurt
Carsten A.
Begge versjoner er vel så nær teknisk perfeksjon som man kommer, og viser libellens fredsommelige skjønnhet på en forbilledlig måte. Meget bra, Øyvind!

Frykt og avsky overfor denne totalt ufarlige insektordenen er ikke begrunnet. Libeller er én av de faktorer som holder nivået av småinsekter, som f.eks. mygg og knott, på et rimelig nivå. For mennesker, dyr og fugler er altså libeller både ufarlige og nyttige, for mange fugler også næringsrik og hensiktsmessig sikringskost.

MVH CA
Camilla S.
Heisann

Hva kan man si? Jeg synes i allefall at dette var rålekkert.. nå er vi mot høst og disse krypene takker farvel for i år etterhvert, så synes det er spennende å få se slike bilder. Minker på dem etterhvert her inne.

Artig vesen, sylskarpt og flott usnitt. Liker v1 best.

-Camilla
Stig Børre E.
Knallbra. Spesielt imponert over den tekniske kvaliteten.
Utrolig bra skarphet og delikat toneforløp. Det hadde vært interessant
å vite hvordan optikk og kamera du har brukt her. Fotografen skal selvsagt ha en
stor del av æren... :-)

StigB
Øyvind A.
Takk for tilbakemeldinger.
Bildene er tatt med D200 og tamron 90mm, uten at jeg tror det er avgjørende på noen måte. Bildene er ellers tatt i temmelig svakt lys (overskyet og seint på ettermiddagen), med mye nedblending og dermed nokså lange lukkertider, rundt et halvt sekund tror jeg. V2 er for øvrig kraftig beskjært, utsnittet utgjør vel ca 20% av originalen.
Ø.
Oda H.
Syns eg dro kjensel på småkaren: bilde nr. 247996

Ditt bilde er litt skarpere enn mitt. Synd med dei små ruska i augo.

Oda
Ivar B.
Utrolig teknisk kvalitet. Sylskarpt og spennende bilde. Libellen stå fint mot en behagelig og rolig bakgrunn. Mvh Ivar.
Hans-Einar O.
Ikke akkurat billedskjønn, men et vakker på sin måte og nyttig (ref.CA) er den nok. Teknisk helt upåklagelig som nevnt, og bakgrunnen dus og fin.
Begge er bra, men hvis jeg skulle velge så blir det nok v1.
mvh Hans
Arne S.
Søt og ubarbert! Fascinerende vesen som er skarpere enn som så :)
Øyvind A.
Takk for kommentarene.
Ø.
Tom A. T.
Nært og flott portrett av en fotogen type det her. Det tekniske et det bare å legge seg flat for. Kanskje burde du gitt ham en håndsrekning med å fjerne det store rusket fra øyet hans, det ser ikke helt godt ut ;o)..
mvh Tom T
Odd Tore S.
V2 for meg.
Skikkelig karakterbilde av en ubarbert machotype med piggsveis, en som tåler det meste. Minner meg om en o-løper jeg kjenner som deltok med gipset ben og krykker etter han hadde fått skjøtt sammen Akillessenen igjen. Men o-løperen har ikke trønderbart i tillegg til stubben.
Vet ikke hva jeg skal si ellers, dette er jo så opplagt bra at det liksom ikke er noen særlig vits i å gjenta det enda en gang.
Jeg ser at du også har gått over til D200, et nokså naturlig valg i dag etter min mening. Hvordan vurderer du søker og AF?
Odd Tore
Torgeir H.
Utrolig bra rett og slett! Resten er sagt over.
Misunner deg å ha dette bildet i portofolien!

-T.H
Øyvind A.
Mange takk for nye kommentarer.

Odd Tore, jeg har brukt D200 i 3/4 år nå, og har bare gode erfaringer. Søkeren er veldig mye bedre enn på D70/s (som jeg også bruker). Autofokusen vet jeg egentlig ikke så mye om. Jeg fokuserer mye manuelt, og mine tildels gamle teleobjektiver er uansett mer begrensende enn kameraet når det gjelder fokushastighet og treffsikkerhet. Men jeg har følelsen at autofokusen er mer presis enn på D70/s. Jeg har stort sett bare benyttet det midtre fokuspunktet.

Ø.
Steinulf L.
Herlig bilde. Tok forøvrig en titt på porteføljen din. Inspirerende.

Som deg har jeg benyttet både D70 og D200. Om AF på D200 er raskere vet jeg ikke, men jeg synes det kameraet er mer 'bestemt', det blir mindre fokusjaging.
Torbjørn K.
V2 ble best etter min smak. Den har et tettere og mer spennende utsnitt og så synes jeg det ble bedre med mørkere mellomtoner. I motsetning til macho-typen som Odd Tore ser, så ser jeg heller en mer undrende og sjener guttevalp som titter frem i bildet.

Torbjørn
Rune S.
Dette er bare fantastisk. Jeg synes dette er imponerende skarpt. Til og med rusk i øyet. Fint portrett. Mer enn ''just another'' gresshoppe.

Mvh
Rune S
Øyvind A.
Mange takk for nye kommentarer!
Jeg synes det var litt artig med det rusket i øyet jeg også, ville ikke fjernet det om jeg hadde muligheten.
Ø.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu