James the conductor
Britisk kollega som eg møtte på masterclass, James Lowe. Bildet er tatt med tanke på bruk på hans heimeside.
Bildet inngår i albumet Musikkvenner & denslags - Min kvardag slik eg ser den...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-07 12:50:57
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriKonsertbilder
  • Lastet opp
  • Visninger978
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_214972} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Erlend M.
Det er jo fint dette her. Men det er jo litt kjedelig i den grad det kun er et ''rett-på'' og ganske statisk bilde. Kunne ønske at musikken ble formidlet bedre med spesielle vinkler og perspektiv etc. Armer/hender og ansikt fungerer bra, men kunne sikkert vært enda mer ''melodiøst''
Kjetil H.
Dette var kult - genrebilde som gir assosiasjoner til bilder man ser i CD-coveret med Muti, Abbado osv. Bildet er tatt i rette øyeblikk når det gjelder positur og ansiktsuttrykk.

Jeg skulle likt å vite hvorfor dette er et statisk bilde. I mine øyne er det en høyst rytmisk situasjon full av lyd fotografen har fanget. Dirigenten har taktstokken på opptakt og cuer sannsynligvis en instrumentgruppe bak i orkesteret, noe både den høye venstrearmen, blikket og hodestillingen tyder på, og slik formidler et sterkt inntrykk av musikalitet.

Jeg tror jeg ville forsøkt å gjøre bakgrunnen helt enhetlig svart, samt beskåret forsiktig like over skjortekanten.

mvh
Kjetil
Bengt Erik E.
Flott fanget øyeblikk. Kunne kanskje vært vist ørlite mer av notene/partituret i bunn av bildet. Uten den detaljen (notene/partituret) mister bildet mye av magien. Liker bildet veldig godt (er musiker selv)
Magnar B.
flott dirigentbilde! Likar posituren hans. Syns ikkje det er statisk… enig m BEE om at notestativet kunne syns littegrann meir. Likar enkelheten og det sterke uttrykket.
Dag T.
Nydelig lys og stilling. Full konsentrasjon, og han elsker det.
Arne S.
Ansiktsuttrykket er motivet her. Bildet hadde derfor tjent på et tettere utsnitt. (Kutt ut notene. Han bruker dem ikke uansett.. .)

Carsten S.
ja, ja, som AS sier. Ta vekk alt under han. Han svever uansett ;)
Kjetil H.
Se om dere kan finne noen av Siegfried Lauterwassers bilder av Karajan på nettet eller i booklet'en på en klassisk CD man har i hylla - ikke mye notestativ der.
Trond H.
Takk for kommentarer. Har lagt ut ein beskjært versjon.

Nivået var veldig høgt på kurset som dette bildet er tatt på, og som AS påpeker var det fleire (ikkje bare denne dirigenten) som klarte seg utmerket godt uten noter. Akkurat Karajan som blir nevnt her stiller nok i en særstilling, han hadde fotografisk hukommelse som gjorde at han kunne dirigere 5 timer lange Wagneroperaer uten partitur...

MVH TH
Terje K.
Flott og anderledes konsertbilde, uten tvil :)
Kan heller ikke skjønne, at noen føler dette er statisk...det er jo nesten så en føler intensiteten i musikken. Partituret er jeg enig i bør bort, ikke det at maistroen ikke bruker det, men at det ikke tilfører bildet noe..alle vet hva denne karen driver med :)

Trond du er anbefalt :)

Terje
Carsten S.
Hhmm, du har også stjelt litt på toppen. Syns ikke det var så bra. Det er jo da han trenger frihet.
5 t Wagner uten partitur... utrolig!
Inger-Lise S.
Hei! Du har mange gode bilder og man forlater dem ikke så raskt.
Dette bildet har jeg stor sans for. Du har fanget dirigenten i en stund vi ser han nyter.Han er uten tvil konsentrert, men jeg får likevel følelsen av at han ''svever avsted'', oppslukes av musikken....Banale ord, men finner ingen bedre måte å beskrive hvilke følelser bildet ditt gir meg. At han står der med mørke rundt seg, forsterker det hele :-)))

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu