Grått og gult.
Tatt samme dag som mitt forrige bilde.
Det er ingen vits i å sitte inne og sture selv om dagen kan være litt grå.
Dette bildet, og som nevnt mitt forrige, pluss 2 dl. tyttebær-:) ble det synlige resultatet av denne turen.
Frisk luft, mosjon, naturens stillhet og ro, utforsking av nye områder, kaffe på termosen og litt mat er imidlertid verdier som ikke kan måles på noe vis.
- I nærheten av Hogndalen. Noen km sør for Saltstraumen. Ved Børvasstindenes fot.
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S, Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G E
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger2094
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_214463} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
ingebjørg fyrileiv g.

Bildet formidler den gode turfølelsen godt. -i skogen/opp mot fjellet en regntung høstdag.
Ja, jeg kjenner meg igjen og at dette er dårlig vær, er bare tull :) -Det ser verst ut fra sofakroken. Bildet har fine farger og en grei komposisjone. Men samtidig synes jeg nok at det blir litt tamt i forhold til dine tidligere bilder. Ville ha forresten ha sett mer av treet til venstre da det blir litt hardt kuttet.

vh ingebjørg
Terje M.

Hei.

Jeg synes du har lykkes bra med dette. Fine avstemte farger og god dybde i bildet.
Blikket trekkes innover mot fjellene i bakgrunnen. Bra jobba.

Mvh
Terje.
Inger-Lise S.

Friskt og fint bilde som lokker meg ut i skogen:-) Kan heldigvis se rett på en,like ved.
Ikke mye grått her.Flott fotovær. Lekre farger og fint med fjellet i bakgrunnen.
Absolutt vellykket!
Ha en fin dag!
Nå går hunden og jeg i skogen!

Inge-Lise:-)
Erlend G.

Jeg liker dette bidet, og det er i hvertfall ikke dårlig vær. Var i Salten 3 ganger i fjor og var glad jeg ikke hadde tatt med kamera hver gang.

Erlend
Stig B.

Fine farger og en bra komposisjon. At himmelen er litt tung gjør ingenting, opplever høsten godt gjennom dette bildet likevel. Er det nysnø i fjellene til høyre eller er det bare våte berg?

Skal prøve meg på høsttur i helgen, får se om det gir resultater.

Mvh Stig
Kurt S.

Takker så mye for kommentarene.
Inger-Lise: Ha en fin tur-:)
Stig: Nei, det er ikke nysnø du ser. Det er nok glinsende og våte berg.
Det har vært litt nysnø i toppene men den er forsvunnet igjen.
Som normalt her oppe for denne årstida.
Mvh Kurt
Odd Tore S.

Om høsten kan til og med gørrhøl være dekorative, i alle fall med slike omgivelser som du har valgt her.
Regnvær er fint fotovær, så lenge det ikke kommer vann på frontelementet til objektivet og kamera og objektiv ikke får kondens eller lekker. Til nå er det bare det siste jeg ikke har opplevd, så klimasikring blir mer og mer viktig for meg.
Odd Tore
Per Harald O.

Kurt Kittelsen!
Dette er vakkert! Minner om Soria moria;)
kåre l.

Synes det er vanskelig å gi fornuftige komentarer til dyktige fotografer. Som ganske så sikkert har tenkt igjennom komposisjonen rimelig godt før bildet skytes... Det samme gjelder etterarbeidet som er gjort. Prøver meg likevel...

Et flott høstbilde på en regntung dag med lavt grått skydekke.
Tror jeg kanskje ville tatt et lite skritt til høyre her om det var mulig uten å synke ned og under... Litt til høyre ville gitt hele tua nedi hjørnet samt enten mer (eller mindre) av den furua som vi nå bare ser noen greintupper av.
Anne Lene B.

Hei Kurt
Et flott høstbilde! Flott komponert og igjen med et nydelig lys!! :-)

Mvh
Anne Lene
Inge S.

Hei.
Liker det jeg ser. God dybde og fine høstfarger.

Mvh Inge
Bjorn F.

Velkomponert, fin dybde og vakkre høstfarger, det gjorde seg med nysneen i fjella.
Bra dette.
Hilsen Bjørn.
Ivar B.

Ingen grunn til å sitte inne i gråværet nei. Fint fotovær kan det også være. Må si jeg er litt misunnelig på naturen i dine hjemområder Kurt, og her formidler du en spennende naturtype med herlige farger og høststemning. Bildet gir et sug etter å komme ut på tur. Herlig dybde i bildet. Mvh Ivar.
Avsluttet .

Nydelig høstbilde,liker dette.
Hilsen Tone!
Vegard L.

Slenger meg på det positive som er sagt. Bra dette.
Mvh Vegard
Egil S.

Hei!
Flott høstbilde dette, med flotte farger og god dybde.
Jo lengre jeg ser på dette jo mere fantaserer jeg om at en elg kommer inn i bildet...
Meget bra!
Avsluttet .

Hei Kurt
Ja tiden flyr avsted, og beklageligvis for min del iallefall er dette fortiden et bortvalgt gjøremål. Håper at jeg snart får anledning til å komme meg ut i naturen igjen når jeg nå snart er ferdig med de største oppgavene etter flytting og renovering:)

Nydelig bilde av norsk enkel natur i all sin prakt dyktig gjenngitt. Gresset er flott gyllent og det var bra å plassere den bjørka som er gulnet blant grønn furu. Furua er forresten et vakkert tre med alle sine linjer og former både på stamme og grener, ja selv om noen grener er døde er de vakre i all sin enkelhet.

Men jeg lurer litt på hvorfor fjellene bakenfor er litt lyse synes jeg.

mvh arild
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere alle.
Hyggelig at bildet falt i smak.
Odd-Tore: Jo, klimasikring av kameraet er nok viktig.
Det regna ikke akkurat da jeg tok dette bildet. Er forsiktig med å bruke kameraet når det er regnvær. En gjennomsiktig plastpose bruker jeg iallefall når det er mulighet for at det skal komme fukt/vann på kameraet.
Per Harald: Den med Kittelsen synes jeg var morsom-:)-:)
Kåre: Du må ikke være redd for å kommentere uansett. Jeg anser meg iallefall ikke å være noen spesielt dyktig fotograf-:) En skikkelig amatør, tror jeg. Det vil uansett være nyttige og lærerike ting å hente fra kommentarene.
Ingen kan vel si seg utlært når det gjelder dette med foto. Jeg er enig i at jeg kunne trekt meg en tanke til høyre. Det er slikt man ser når man setter seg ned å betrakter bildet på skjermen. I opptaksøyeblikket er det fort å overse slike detaljer.
Buska helt oppe i venstre hjørne tenkte jeg å klone bort men det glemte jeg.
Arild: Hyggelig at du stikker innom dotten. Det med fjellene i bakgrunnen: Det var ganske disig denne dagen. På orginalen var fjellene adskillig lysere og mere diffuse enn her. Slik tror jeg det var i virkeligheten også. Har derfor jobba en god del i P.S for å få fjellene til å se sånn høvelig bra ut. Mulig de kunne vært enda litt mørkere ja.
Mvh Kurt

Kjell Sigurd S.

Ja, du fornekter deg ikke. Sikkert og godt blikk for naturens egne komposisjoner har du! Synes det er flott at du ikke har latt deg friste til å overgå naturen i fargeprakten ved å justere for mye i etterkant. Bildet er enkelt og samtidig innholdsrikt, med en flott dybde. Fikk lyst til å se et panoramautsnitt herfra. Meget bra igjen Kurt.

Kjell S
Tone A.

Hei Kurt
Eit vakkert hauststemningsbilde med ein flott komposisjon og her er det jammen blaut. Forgrunnen med tuene har gule strå, kjenner eg at frå Lyefjell med myrterreng. Det blaute området forsterkar kjensla av haust, og forgrunnen med sine gultonar ispedd med grøne område er ein fin kontrast mot trea i mellomgrunnen. Trea skaper både dybde og balanse i bildet. Her er det både litt gamle furutre med glisne greiner, og frodige furutre bakover og bare nokre få lauvtre som har haustfargar.
Bakgrunnen med høge fjell ligg i disen,og saman med den regntunge himmlen, gir blåtonane fin kontrast til det gråe, gule og grøne i bildet.
Flott komposisjon og med fargar som gir kjensla av ein haustdag i fjellet. Pirket er at litt meir av treet i venstrekanten hadde gjort seg. Deu gule tuene lagar ei lang rekke innover i åpningen i skogen, som gir ein fin effekt.
:) Tone


Stig Børre E.

Pent og velkomponert.
Farger og vær underbygger høstfølelsen.

StigB
Hege J.

Vilt, vakkert og vått er et uttrykk fra en helt annen setting(!), men det passer godt her også. :-)
Regnvær er (også) fint fotovær, å fotografere når regnet har et opphold kan gi gode resultater. Her ser lyset innbydende ut, samtidig som det ikke er tvil om værtype.
De gulnede grasstråene er dekorative.
Er det snø på fjellene bak, eller er de bare litt lyse? Ser ut som snø bak til høyre. Det blir i tilfelle et godt overgangsbilde mellom høst og vinter. God dybde i bildet pga bevisst valg av forgrunn, mellomgrunn og bakgrunn.
Enig med de som mener du kunne svingt deg litt mot høyre, men ingen stor sak.
Fint bilde!

Mvh Hege
Odd E. k.

Hei Kurt!

Et flott stemningsbilde fra skogen. Et flott landskapsbilde der lyset spiller en viktig rolle med å fremheve de flott aksene i enden av myra. Lyset fremhever fargene på en fin måte og gir det frodige landskapet med furutrærne innover i bildet en sterk naturfølelse av å kunne være tilstede. Stemningen sier også at skyene tynger med regn, kanskje noen regndråper kan kjennes i pannen, en noe mild bris stryker over terrenget og gir en fornemmelse av frodig natur. De lyse skyene langt der borte gir fjellgrunnen fine former. Et flott utsnitt der motivet er trolsk og vakkert gjengitt.

Mvh

Odd E.
Ann T.

Hei, jeg er litt seint ute her - var så sikkert at jeg hadde lagt inn en kommentar på dette, men jeg må bare si at jeg likte dette veldig mye. Et meget bra høst bilde med god skarphet og farger.
Mvh. Ann
Kurt S.

Det er ikke snø i fjellene i bakgrunnen. De ble bare litt lyse noe jeg selvfølgelig kunne gjort noe med i P.S. Lot det likevel være slik da jeg mener det var slik de fremsto i virkeligheten.
Noen av dere beskriver bildet så fint at jeg skulle tro dere leste tankene mine og at dere var tilstede i opptaksøyeblikket-:)
Tusen takk for kommentarene til dere alle!
Mvh Kurt

ingeborg w.

Her blir en invitert inn mellom trærne. Helt til fjellene bak der kan en gå. Været ser forøvrig ikke så ille ut bak der synes jeg. Koselig turbilde du har tatt.
Jan Frode A.

Lys- og værforhold som dette, er jo egentlig det ideelle for landskapsfotografering syntes nå jeg da. En får fram en helt spesiell stemming, samtidig som farger trer fram som mere mettete. Og så alle duftene da, i blaut skog og myrlandskap. Men de er det værre å formidle i et fotografi.
Bildet faller i smak, landskapet er vakkert. Du får fram de høstblaute fargene i landskapet, og du får en bonus med skodda som henger over fjella i bakgrunnen. Forgrunn og bakgrunn gir en flott helhet i motivet.
Det eneste som jeg kanskje kan pirke litt på, er fliken av et tre i øverste venstre hjørne. Tror faktisk jeg selv ville valgt å klone bort denne.
Ellers: igjen et landskapsfoto av beste kvalitet.

mvh Jan Frode
Kurt S.

Ingeborg og Jan Frode: Takker så mye for kommentarene.
Jan Frode: Du har rett i dette med duftene i blaut skog og myrlandskap.
Da er man inne på noe av det essensielle med foto. Man skal formidle en opplevelse, som man opplever med mange forskjellige sanser. Hvordan skal man så klare å få denne opplevelsen frem på en skjerm? Sannelig ikke lett-:)
Dersom man klarer å få et bilde så virkelig at betrakterne nesten kan kjenne lukt og føle varme, vind, kulde etc. Da tror jeg man har lyktes bra.
Det vet jeg ikke om jeg noensinne klarer-:)
Mvh Kurt
Torbjørn K.

Det meste er sagt om dette bildet, men jeg synes dette ble et veldig fint høstmotiv. Herlig med varme gulfarger i forgrunnen mot blågrå kalde fjell i bakgrunnen. Det gir fin dybde. Jeg tror kanskje jeg ville kuttet noe fra venstre.

Torbjørn
Andreas S.

Synes Ingeborgs kommentar var beskrivende, og føler også at blikket draes mot fjellene bak. Børnupen er vel det nærmeste vi i Bodø kommer Half Dome.

Flott høstbilde som viser at det er høstfarger i gråværet også.

mvh
Andreas
Roger K.

Hei hei, Kurt!
En høstdag i skagen/marka er ikke dumt. Her prikker du inn virkelg følesen av å være ute i naturen og nyte dens mangfold. Det skal være et drevent blikk for å se de linjer i et bildeutsnitt som her. Det hele starter med gjørmehullet og en nytelse å lese bilde innover. Du plasserer deg flott her og finner åpning i vegetasjonen slik at trærne skaper en flott linje innover i bildeflaten. Dette skaper en virkelig fin dybde der du leser deg bahagelig og flott ut i bakgrunnsfjellene. meget bra utført igjen av deg.

Mvh RK
Bente K.

Godt utført miljøskildring. Med tyttebærspann i dette landskapet må være det vi kaller livet.
mvh Bente
Avsluttet .

Hei Kurt!
Høsten er etter min mening kanskje den beste fotoårstiden. Lyset og stemningen med det gule mot det grå synes jeg gir en senhøststemning. Ikke lenge til før snøen ligger over dette landskapet! Som vanlig er komposisjonen vellykket, også det tekniske. Kløftene i fjellet foran gjør at det ser ut som tre lag fjell, noe som har stor verdi for bildet. Meget bra.

MvhJRH
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere alle.
Mvh Kurt
Avsluttet .

Helt sagolik bild. Vyn, stämningen, färgerna, allt i en underbar balans.
Bara att hänga på lovorden!
Mvh
Elisabeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu