Høstskog.
Maurene har gjort alt klart til vinteren.
Hele ''huset'' er dekket og isolert med barnåler. Det må ha vært litt av en jobb.
Leste et sted at en middels stor maurtue kan inneholde rundt 100 000 individer.
Om denne tua er middels størrelse vet jeg ikke. Den må kanskje være over middels. Tror den var ca. 1 meter høy.
M.a.o. arbeidere nok til jobben.
Likevel kan man ikke unngå å bli imponert når man ser slikt. Skulking av jobben blir sikkert ikke akseptert. Lurer på om de har noen form for sykelønnsordning også-:)
Det skal vistnok være et rom under tua som kan være like stort som det vi ser over bakken. Godt innredet med rom til forskjellige formål.
(Mauren må oppholde seg under bakken når det er frost for ikke å fryse ihjel da den er et vekselvarmt vesen)
Et annet poeng er at mauren alltid bygger tuene sine sørvendt i forhold til trærne.For å få best mulig utnyttelse av solvarmen.
Det stemte også i dette tilfellet.
Ingenting i naturen er tilfeldig ser det ut for.
Fra Hogndalen sør for Saltstraumen.
Likte de varme fargene.
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S, Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G E
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1433
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_213444} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Robin J.

Skikkelig høststemning i dette bilde. Huff,huff vi går mot kaldere tider. Litt dyster stemning her som formidler det vi og naturen har i møte. Bra fortelling bilde/tekst. Mvh RJ
Steinulf L.

Flott høststemning og informativ tekst. Får trøste oss med at det er bare tre måneder til det snur.:-)
Robin J.

Til SL: He,he kor du bor. Her føles det som om det er minst 7 mnd til det snur:).
Mvh RJ
Inge S.

Hei.
Solid tue dette her og jeg tror dem har hatt hjelp av noen
polske arbeidere:-)
Fint motiv og flott innfo.

Mvh Inge
Tor-Erik E.

Heisannn.
Et veldig stemningsfult bilde som gjør at jeg vil ut å trø i marka og kjenne høstlufta:) Min første tanke var, kanskje jeg ville gått litt lengre fra, og fått et litt mindre trangt utsnitt. Mulig det kræsjer med omgivelsene? :) Ellers et flott høstbilde!

Tor-Erik
ingebjørg fyrileiv g.

Flott bilde med en meget fin tekst til. Jeg visste ikke at de hadde rom under tua. Lurer på hva de holder på med gjennom hele vinteren.. Bildet har en god varme, men samtidig en litt trist stemning. Jeg synes at utsnittet fungerer godt og furugreina gir en fin innramming.

Maur er absolutt fascinerende og imponerende vesner som jeg har lekt og forsket mye på i min barndom. Jeg pleide fx å lage båter til de. Falt (...) noen utenfor, forsøkte de andre å redde dem. De er aldeles ikke dumme.


hilsen ingebjørg
Stig B.

Fine farger i et rolig og fint bilde med en god tekst. Kanskje ikke det mest spennende lyset, men det passer vel til stemningen i storyen din.

Godt organisert gjeng med enkle men effektive kommunikasjonsmidler. Tror ikke de har noen sykelønnsordning der nei.

Mvh Stig
Kurt S.

Inge: Tror ikke det har vært noen polske arbeidere i sving her nei-:)
Her har det nok bare vært å stå på for de flittige arbeidermaurene. Alternativet ville nok være å fryse ihjel til vinteren.
Ingebjørg: Med din kreativitet og fantasi tviler jeg ikke på at du forsøkte å plassere maurene ombord i båter-:) He, he...
Takk for kommentarene.
Mvh Kurt
Tone A.

Hei
Her er skildringa under bildet krydra med fine opplysningar og flott formulert. Kven har ikkje stått ved ei maurtue og sett på det yrande livet som foregår og undrast over bittesmåe maurar slepande på bører som er dobbelt så store?
Uansett kan ein lura på om det er den døde furua som er årsaka til maurtua her, pga at det må jo ha dryssa godt med nåler frå denne greina? Nettopp denne bøyde greina med krokete gamle kvistar mest rammar inn den store maurtua med gylne bruntonar. Kontrasten er stor til dei mørke tonane på den døde greina. Flott forgrunn med blåbærlyngen og skogsbærblada som har fine haustfargar. God dybde med trea bakover som har grøn vegetasjon under som er flott kontrast til den brune maurtua. Når det gjeld maurane er dei jo organiserte og med ulike oppgaver også.
Bildet er velkomponert og eksponert ein litt grå dag, der sjølve maurtua er hovedmotivet.
:) Tone
Inger-Lise S.

Hei Kurt! Fine høstfarger i dette gode motivet.Du velger gjerne komposisjoner som andre trolig ikke tenker på i først omgang og det er fint.
Fin og opplysende undertekst.
Maur er nok strukturerte,ja. Og at de setter ut vakter, vet jeg ;-)

Blir mye fine motiv framover noen mnd nå :-)

Inger-Lise
Roger K.

Hei der i Bodø!
Ser du er ute å pusker litt rundt maurtuer om dagen. Regner med du ikke oppholdt deg lenge der. De merker fort bevegelser i bakken og vaktene er dermed klar til forsvar. Vil tro at i denne landsdelen er nok dette å beregne som ganske stor i størrelse. Har nok sett noen slike på min vandring i skogen og ikke opplevd de noe serlig større. Kommer vi på innlandet så vokser de nok noe mere. Ditt ståsted for opptak ser ut som velvalgt fra deg. Å få den døde buska som ramme rundt denne tua var et godt valg. Lurer på om maursyra har tatt den. Flott dokumentar fra naturen.

Mvh RK
Kurt S.

Takker så mye for kommentarene til dere alle.
Mvh Kurt
ingeborg w.

En pent innrammet maurtue med naturen rundt i høstfarger, enkelt og greit og ikke noen dill dall med det. Teksten derimot var veldig fin og opplysende.
Ivar B.

Flott høststemning dette Kurt. Ja disse byggmakerne er noen fasinerende råtasser, det er det ingen tvil om. Bildet formidler god skogstemning og høst. Bra. Mvh Ivar.
Avsluttet .

Hei Kurt
Høsten har kommet lenger i Bodø enn i Horten ser jeg :-) Dette satt jo som et skudd. Mauertua ser ganske livløs ut utenpå, og passer godt til høstmiljøet.

MvhJRH
Kurt S.

Ingeborg, Ivar og Jan Roar: Tusen takk for kommentarene til dere også.
Mvh Kurt
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg får unekteleg ei haustkjensle av dette bildet, eg liker utsnittet, tåkestemningen og haustfargane.
Fint med mosen på treet, eg syns det er så flott med slike gamle tre, og synes absolutt at dei er verneverdige:-)
Artig med den store maurtua, det er litt av ein maur-arbeidsplass:-)

Mvh Inger Anne
Lise Mari L.

Hei Kurt!
Her har du absolutt fanget ett av høstens bilder. Fin grein som hviler og ''beskytter'' maurtua. Lurer på om du ikke kan skur opp fargene enda mer? Skal se igjen når jeg kommer hjem fra jobb, anna skjerm..

Flått fangst!

Mvh Lise :)
Kurt S.

Inger-Anne og Lise: Tusen takk for kommentarene til dere også.
Lise: Kanskje kunne jeg skrudd opp fargene enda litt.
Det var imidlertid ganske grått den dagen og jeg ble igrunnen litt overrasket over at man kunne få så pass farger i en belysning som dette.
Mvh Kurt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu