Bildet inngår i albumet Strandliv - Bilder fra jærens kyst.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S NIKKOR 17-35mm 1:2.8D
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/6s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1248
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_212464} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (44)
Avsluttet .

Her slår du til igjen :-) Vet ikke akkurat hva som gjør det, men når jeg ser på thumbnails over alle bilder samtidig så fanger bildene dine oppmerksomheten min gang etter gang, uten at jeg på forhånd vet at det er deg som er fotografen. En viss gjenkjennelighet begynner det selvsagt å bli etterhvert.. Det må sannsynligvis ha noe med fargenes mettethet og ~fredfulle~ budskap å gjøre, det gir ihvertfall meg et behagelig og meditativt synsinntrykk. M.a.o. nok et godt landskapsbilde fra deg.
Steinulf L.

Dette var svært vakkert. Teknisk meget bra,fin sløring på vannet og myke fine skygger. Et solnedgangsbilde langt ovr dusinvaren.
Heller horisonten litt til høyre?
Nils B.

Henger meg på skrytet her. Det som slår meg mest er renheten og ikke minst så er det utsnitt av jæren slik jeg så mange ganger har sett den. BRA
mvh Nils
ingebjørg fyrileiv g.

Nydelig lys og en meget god kveldsstemning. Berget har flotte mønstre som jeg blir sittende å betrakte med stor interesse. Bølgene har en nydelig, hvit sløring og flott bevegelse. Men det er mulig at solen trekker litt oppmerksomhet!? Kanskje den skulle ha vært skjult bak berget.

vh ingebjørg
Jarl Johnny J.

Dette var vakkert. Liker veldig godt bruken av lukkertid her. Selv om jeg liker lyset her veldig godt kunne det vært artig og sett en versjon med mørke forgrunn. Hadde blitt en helt annen stemning. Kan være litt enig i ingebjørg at sånn som det er nå så trekker solen litt mye oppmerksomhet.
Bjørn H.

Et delikat bilde, flotte detaljer i fjellet og vannet forran fungerer fint. Gode detaljer i berget, litt mye unsharp mask?
Likte dette.
Bjørn
Inger Anne Maritsdotter V.

Utrolig vakkert, velkomponert og med akkurat passe lukkertid.
bra eksponert også.

Inger Anne
Torild H.

Du gir oss horisont, sjø, steinar og ...kveldsro; et Jæren på sitt beste. (Dvs. Jæren i skikkelig ruskever er også en opplevelse, det er alt ''mellomværet'' som kan være en prøvelse)
Liker spesielt godt sola som ligger og lunker der bak steinane, klar til å ta kveld snart.
mvh Torild
Arnhild A.

Hei!

Et flott bilde. Liker komposisjonen og bruken av lukkertid. Føler nok også at horisonten trekker en smule til høyre.

Mvh Arnhild
Stig Børre E.

Rett og slett et deilig bilde. Tonene er som vanlig perfekte. Meget godt valg av lukkertid. Flotte strukturer i bølgene som skyller inn mot land. Flott komposisjon.

Enig i at horisonten ser skjev ut - men det er pirk. Nok et topp bilde fra deg.

StigB
Ivar B.

Nydelig igjen Ole. Her er det spenning og driv i vannet. Perfekt lukkertid i mine øyne, ikke for frosset og ikke for ullent. Velkomponert og rytmisk fint. Tror bildet hadde vært like bra med solen bak steinen. Den tar litt oppmerksomheten fra de fantastiske formasjonene og fargene i forgrunnen. Mvh Ivar.
Stine J.

Hei Ole,

Nydelig bilde som inneholder både ro og kraft på en gang. Flott lys og bra komponert. Kanskje skarpet litt i meste laget, jeg ser en smal halo over berget. Men det er pirk. Bildet er vakkert. :)

mvh Stine
Fred S.

Svært, svært bra, du er god. Skarpheten er ikke noe problem for meg; tvert i mot, og solnedgangen er den mest beskjedne jeg har sett, og takk for det.

vh fred
Fred S.

Svært, svært bra, du er god. Skarpheten er ikke noe problem for meg; tvert i mot, og solnedgangen er den mest beskjedne jeg har sett, og takk for det.

vh fred
Bjørn Tore E.

Dettte var et kjempe flott bilde! Du har mange bilder jeg liker...


mvh Bjørn Tore
Svenn H.

Stein, hav og solnedgang. Tradisjonelt med en fin vri. Havet spiller denne gangen rollen som forgrunn, mens steinene tar mye av fokus uten å virke direkte ruvende. Sola er bare et blekt minne i horisonten. Dette er et høstbilde av dimensjoner. Flott bruk av farger, fin skarphet. Kvalitetsoptikk koster, men yter godt :-) Mye man kan lære av dette bildet!

Hilsen, Svenn
Tone A.

Hei Ole
Svenn skildra bildet ditt svært godt, pga her er det sjøen med sine friske bølger, linjer og blåtonar som dominerar forgrunnen og så kjem fjellet med ulike former, struktur og farge. Flott lukkartid på sjøen som fresar inn mot dei høge steinane bak, og som slår over det låge steinpartiet i forgrunnen.
Skarpe detaljar på dei ulike steinpartia når det gjeld struktur, formasjonar og linjer. Bruntonane på steinane harmonerer med himmelen og difor gir den vesle solnedgangen ein fin kontrast. Sjøen i forgrunnen gjer mykje for bildet, pga her kjem kreftene flott fram pga litt sløring .
;) Tone
John C.

heisann. Dette var vakkert og jeg har lite å utsette. Er muligens litt enig med Ingebjørg at solen stjeler litt for mye oppmerksomhet. men komp var jo storveis og draget i sjøen føles godt.:-) Vakkert
Roger I.

Kjempebra farger på fjell og vann.
Veldig godt valg av lukkertid.
Fungerer veldig bra som det er nå, men tror det kunne funket enda bedre med en litt annen bakgrunn (med mer farger (?) og mer kontrast).
Ole E.

Hjertelig takk for alle kommentarer!

Horisonten er ikke skjev, som de fleste zoomobjektiv, viser også dette objektivet en del tønnefortegning ved maksimal vidvinkel. Men jeg skjønner hvorfor det ser ut som om horisonten heller til høyre, siden det er der horisontlinjen for det meste befinner seg. Takk igjen!
Rune S.

Dette synes jeg er helt topp. Ikke bare just another solnedgang. En utrolig skarphet og struktur i fjellet.

Mvh
Rune S
Tore Arnt N.

Hei!nydelig bilde du har fått til her,likte vannet som sløyer seg oppgjennom berget her,likte solen i det fjernet også,sammen med det røde i bakgrunnen her,veldig bra,takker for kommentar på humlen,har du sett de andre bildene mine?det bør du gjøre:-)ha en god høst.
Peter W.

Otroligt fin landskapsbild! Välkomponerat och mycket stämningsfullt ljus!

Mvh Peter
Avsluttet .

Et utrolig vakkert landskapsbilde, vannet var så lekkert her. Nydelige farger og stemning.
Mvh Liselotte
Ann T.

Vakkert! Jeg må si at jeg er enig med de andre som liker dette bilde og har kommentert dette foran meg. Der er veldig, veldig bra gjennomført.
Mvh. Ann
Espen A. I.

Hva kan man si Ole? Utrolig lekkert og min umiddelbare oppfatning er at dette er perfeksjon på høyt nivå når det tekniske gjelder. Utrolig dynamikk, særlig i bølgene, og knall skarphet på fjellet. Har tittet på denne mange ganger og det er helt klart noe for veggen!!

- Espen
ingeborg w.

Dette ble flott. Masse liv og kraft i bølgene i forgrunnen og det at en ser både solnedgangen og horisonten i bakgrunnen er viktig. Nydelig lys har du fanget.
Ole E.

Tusen takk til dere også! Setter stor pris på kommentarene.
Christian H.

Pent. Liker spesielt hvor godt du har jobbet frem detaljene i fjellet, samt de delikate fargene. Litt slurvete maskering, men ellers syntes jeg alt bør være som det er.
Odd E. k.

Hei Ole!

Fantastisk flott, henger meg bare på den gode kritikken til dette flotte stemningsfulle bildet. Meget severdig Ole!

Mvh

Odd E.
Ivar S.

Hei Ole - du har fått mykje velfortjent ros for dette fotografiet. Det som slår meg er likevel at lyset ikkje stemmer med plasseringa av sola. På steinen og berget i midten, ser det ut som om du har sola i ryggen, men vi ser sola på andre sida av steinen. Normalt burde dermed berget ligge i skygge.

1. Brukar du medbrakte lyskastarar?
2. Har du fotografert motivet på to ulike tidspunkt på dagen?
3. Er du ein akrobat med Photoshop?
Ole E.

Heisann Ivar, takk for kommentar. Kan være enig i at det ser ut som om det er flere lyskilder tilstede, men det er nok bare sola, lufta var jo ganske disig, så lyset blir jo ganske diffust. Noe reflekteres vel også fra vannet. Ellers bruker jeg en teknikk hvor kombinerer to eksponeringer i photoshop, dette for å få mere detaljer i både skygge og høylyspartier. Omtrent samme effekt du får med et avtonet gråfilter, men med litt bedre fleksibilitet, men også med en del ekstra arbeid, så jeg har begynt å vurdere om jeg heller skal begynne å kjøre filter.
Avsluttet .

Aldeles fantastisk! Her er nok alt sagt, men dette er imponerende i hver minste detalj. Perfekt sløring av vann, flott lys og finfin komposisjon. Bare å ta av seg hatten.
Avsluttet .

Meget pent.
Tatt akkurat i rett øyeblikk med passe slørete vann.
Bildet er også svært godt teknisk. Det gir et veldig inntrykk av skarphet, som går igjen i flere av bildene dine.
Du er dyktig i alle leddene fra opptak til bildebehandling og presentasjon.

Mvh Christer
Torbjørn K.

Vanskelig å komme med noe nytt, når man kommer så langt nede på lista av kommentatorer, men dette ble svært så bra. Toneforløp og det tekniske er vel omtrent perfekt, og komposisjon og dramatikk er likeså. Landskapsbildene dine er til stor inspirasjon for meg!

Torbjørn
Arve Herman T.

Hei der. det meste er jo sagt over her så jeg skal ikke si noe mer om det. Men for mine øyen er dette meget avslappende så se på. Vakkert vakkert vakkert rett og slett.. Så dett ga meg lyst til en tur ut i skog og mark for å søke motiver. Men jeg bor nok litt langti fra kysten til å finne noe av det samme, så derfor er det skjønt å se andre bilder slik som dette. For da kan man jo drømme seg litt vekk mens en drikker morgen kaffen.

Ha en strålende fotouke alle sammen..

Vennlig fotohilsen
Arve Herman Tangen

www.ahtfoto.com
Carsten A.

Det er lys og forhold på opptakstidspunktet som avgjør, og her er det valgt med omhu til et meget vellykket resultat. Presentasjonen er også skikkelig bra - på nesten alle punkter. Jeg syns dog at bildet helt klart hadde vunnet på at konturene (trolig oppskarpingskonturer) der steinformasjonene går mot himmel og sjø ikke hadde vært synlige.

I et nylig innlegg har jeg omtalt en alternativ oppskarpingsfunksjon som skjermer meget bra mot slikt:

http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesInnlegg.cgi?id=246540

MVH CA
Camilla S.

Heisann

Fantastisk flott skarphet og klarhet i bildet.
Nå fikk jeg lyst å hive meg i båten, hoppe på land på en holme ut i vest og ta slike bilder. Ble inspirert!
Bildet er teknisk meget flott, god timing med lukkertid, som gir bildet akkurat et fint slør med sjøen.
Ellers pent lys og fine fargenyanser.

-Camilla
Ole E.

Takker så mye for ytterligerer kommentarer!

Og takk til deg Carsten, for linken til alternativ oppskarpingsfunksjon. Dette med skjemmende oppskarpingskonturer er noe jeg har irritert meg over ved klargjøring for webvisning, så dette må prøves ut.
Trygve O.

Knallbra. Skarpt, fine farger og nydelig sløring av vannet. Virkelig vakkert.

Mvh
Trygve
Anne R.

Dette var virkelig et flott bilde.
Meget vakkert.
Hilsen Anne
Leif G.

Absolutt nydelig! Fantastiske farger og et flott motiv komponert på en utmerket måte.

Leif
Marit O.

Stemningen er bare til og ta og føle på, flott komp pen eksponering og flott sløre effekt pent med solen som går ned bakk fjelle i horisonten her, samt strukturen i fjelle og kontrasten er nydelig, dette er et gjennomført bilde pent presentert Ole :)
Mvh Marit
Walter S.

43 kommentarer på dette bilde fra før, men jeg kan ikke hjelpe med å skrive bare en kommentar til:

Dette er noe av det bedre jeg har sett når det gjelder kystlandskap i både komposisjon, lys, farger og dynamikk - og struktur på vann i bevegelse!

Gratulerer, dette var helt rått. Inspirerende og noe å jobbe mot.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu