Closed.
Et sted i Lofoten - Lofoten er ikke bare røde og velstelte rorbuer. Det er nok av restaureringsobjekter å ta fatt på for de som måtte ønske det.
Ellers kunne kanskje disse omgivelsene passet godt som kulisser for en filminnspilling. En film av den litt skumle sorten. En grøsser kanskje? Så jeg noe som beveget seg der inne i mørket. Nei, sikkert bare innbildning.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-09-22 00:11:08
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S, Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G E
  • Brennvidde46mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeIso 200 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger2698
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_212236} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (40)
Steinulf L.
Skikkelig dystert og jævlig. Dette er et meget vellaget bilde. Litt av et sted å boltre seg, dette. Her er det nok mange muligheter. En fargerikt kledd modell f.eks, ville passet bra her.
Hege J.
De fleste forbinder nok Lofoten med idyll, ja. Godt du nyanserer dette bildet litt... Det er vel sjelden at alt er bare idyll når man kommer litt tett på. Det gjelder i flere sammenhenger, for øvrig. Enig med deg at dette stedet kan virke nokså ''creepy''. Stemningen du har fått fram underbygger dette, blant annet er sky/tåkelaget av den dystre sorten. Ikke sikkert det var innbildning det du så... ;-)

Mvh Hege
Stig Børre E.
Dette syns jeg ble vellykket på alle måter. Flott stram komposisjon og en etterbehandling som kler motivet godt. Kunne godt vært litt tyngre.

StigB
Linde G.
Hei

Fritt for ikke å ha noen hovedrolle i den filmen din her nei Skummelt og skikkelig fine lokaliteter for en skrekkaktig film ja. Det er alltid litt allright og ta de andre bildene enn de pene rorbuene eller den vakra stranda siden de har vi sett så mange ganger før. Her har du funnet noe helt spesiellt.

Hilsen
Linde Gilberg
Kurt S.
Tusen takk for raske kommentarer.
Når jeg studerer bildet, i etterkant, får jeg mange ideer til nye utsnitt og andre bilder. Dessverre er dette fra et sted jeg ikke er så ofte innom.
Jeg hadde litt begrenset tid slik at det ble med dette bildet. Iallfall av brukbar kvalitet.
Likevel: Det finnes sikkert flere slike lokaliteter rundt omkring og ideene kommer etterhvert.
Hva disse bygningene har vært brukt til tidligere vet jeg dessverre ikke.
Mvh Kurt
Øyvind A.
Oioi, for et sted. Skulle gjerne vært der med mine forfallstilbøyeligheter. Jeg liker bildet ditt, passe dyster stemning. Som du sier, det er også mulighet for andre utsnitt. F. eks der en går mye tettere på.
Ø.
Fred S.
Hei Kurt: Skulle gjerne ha boltret meg i og rundt dette bygget med kamera, gjerne sammen med spøkelset Gjertine. De ''fargeløse'' fargene en fin sak i bildet, et eventuelt minus må være rekkverket/brygga foran, plankene der ser for ''ferske '' ut i forhold til selve bygget. Den mørke fjellheimen er imidlertid bare herlig skummel.

vh fred
Caroline M. S.
Har nettopp vært på fototur i Lofoten selv og sett fotogene, slitne bygg og grått vær. Synes det er vel så spennende som glansbildene. :-)

Du har absolutt klar å formidle det du ville med dette bildet, men jeg lurer på om ikke et ''vanlig'' fargebilde ville vært vel så effektivt som dette som for meg ser ut som et svart-hvitt bilde hvor du har visket bort svar-hvitt laget på bygningen (helt og med lav fargemetning på bygningen eller bare delvis).
Avsluttet .
Heisann! Så du har vært å snust på Lars Larsens gamle fiskemottak og trandamperi? Det er Konradbua du ser nærmest der. Har jobbet et par somre ved Larsens trandamperi, riktignok da det ble drevet som pub. Det var faktisk et av Lofotens mest karismatiske utesteder. Dette var vel på slutten av 90-tallet. Det er nok dessverre for sent til noen filminspilling. Det rives i disse dager. Det er kjøpt av Kloster-gruppen, og de skulle starte rivingen nå snart. Er usikker på hva det skal bli til, men er sikker på at det er noe som har med turisme å gjøre. Når var du i Henningsvær? Skulle sagt ifra, vi har flere karismatiske puber.
MVH JOO
ingebjørg fyrileiv g.
Dette var utrolig flott! Dyster og meget spesiell stemning.
De svake fargetonene gjør mye og komposisjonen sitter godt.
Jeg kan ikke finne noe å pirke på her.

vh ingebjørg
Inger-Lise S.
Hei! Et knakende godt motiv, dyktig presentert. Visst er det skummelt;-) Enig i at her er det mange muligheter,-også for nærfotografering.

Inger-Lise
Kurt S.
Takk for kommentarene til dere andre også.
Caroline: Jeg kan godt fortelle i korthet hvordan jeg har ''laget'' dette bildet.
Konverterte til s/h og deretter duotone. En blå/sort fargetone.
Tilbake til RGB.
Deretter har jeg brukt historybrush for å få frem noe av fargene. Bl.a. på bygget rett imot. Tilslutt tok jeg av en del på fargemetningen på bygget.
Det var nok en del rødere og friskere i fargene enn på bildet her.
Jeg synes ikke jeg fikk frem den litt skumle stemningen i det opprinnelige fargebildet. Dessuten er det jo artig å eksperimentere litt i P.S.
Det ser m.a.o. litt dystrere ut i bildet enn det opprinnelig var.
Juks - okei -:)
Jan Ottar: Ja da har du avslørt at det er i Henningsvær-:)
Ville ikke skrive det av hensyn til stedet. Folk kunne få feil inntrykk.
Dessuten ser jeg at bygningene her skal rives uansett. Litt synd for fotoentusiaster men bra for turistnæringa. Folk med kapital ser nok potensiale på steder som dette.
Uansett: Kan skrive under på at Henningsvær er et idyllisk sted med massevis av fotomotiver av alle slag.
...og man vil nok fortsatt likevel finne gamle kåker rundt omkring.
Jeg var bare en snartur innom Henningsvær den 8. september, tror jeg det var.
Var på tur til Reine etter å ha vært i Svolvær. Var sammen med madammen innom det fine hotellet og tok en kopp kaffe.
Jeg hadde deg i tankene Jan Ottar men det ble dessverre litt begrenset tid på stedet denne gang.
Mvh Kurt


Ivar B.
Dette likte jeg veldig godt Kurt. Det forteller en flott historie om forfall og spor av mennesker. Det forteller kanskje om harde kår for å overleve. Det vitner litt melankolsk om en plass det har vært liv, der folk har arbeidet. Historien er godt formidlet gjennom fin teknikk og arbeid. Bra! Mvh Ivar.
Catrine H.
Litt av et bilde, misunnelsesverdig å ha tilgang til slike mystiske og deilige omgivelser! Alt passer så fint, været, lyset, det gir en flott stemning. Jeg kan se for meg at kanskje bildet kunne vært fint også forenklet ved å ta bort gjerdet i forgrunnen, men beholdt ''understellet'' på huset? Bare en tanke, muligens det hadde blir mer kjedelig også da:)

Håper å få se mer av denne sorten bilder, gir flott inspirasjon til små fotospirer som meg:)

Mvh
Catrine
Caroline M. S.
Hei igjen Kurt. Jeg har ingenting imot ''juks'' jeg. :-) Tenkte bare at det kanskje ville vært like effektivt med reint fargebilde - for det hadde kanskje sett ''ekte dystert'' ut, mens blanding av svar-hvitt og farge kan se ''laget dystert'' ut. Men nå aner jeg jo ikke hvordan det opprinnelige bildet så ut - antok bare at det pga skyene kanskje var ganske grått og dempet i fargene og kanskje egentlig ikke så veldig ulikt svar-hvitt med noe lite fargesterke fargeklatter i.

Takk for forklaringen på hva du har gjort. Må prøve det en gang jeg også. :-)
Avsluttet .
Hei Kurt!
Det falleferdige stedet, gråværet og tonene du har valgt gjør dette bildet rimelig spøkelsesaktig. Mangler bare ånder som flyr omkring :-). Gråtonene i bildet forsterker inntrykket ytterligere.

MvhJRH
Helge L.
Et veldig bra gjennomført bilde på alle måter! tommelen opp!
Helge
Peter W.
Mycket fin stämning i den här bilden, gillar den låga färgmättnaden speciellt.

Mvh Peter
Knut L.
Hei Kurt.

Spennende motiv og fint presentert med ''spooky'' lys og velvalgte fargetoner som elegant understreker den ønskede dystre stemningen.

Og takk for beskrivelsen av fremgangsmåten. Spennende og illustrerende.

Som flere har vært inne på; et tettere utsnitt ville kanskje være et alternativ.
Mitt forslag er i så fall å beskjære ovenfra ned til litt nedpå fjellryggen til venstre, fra høyre side for å ta bort det hvite (?) huset og nedenfra for å fjerne rekkverket.
Det er kanskje drastisk, men så endrer jeg også teksten til; - ''The Haunted House''.

Men ellers; - et fint og godt presentert bilde, Kurt.

;-) og mvh
Knut
Kurt S.
Takker så mye for kommentarene.
Knut: Hyggelig å se deg innpå her-:) Har lagt ut ''The Haunted House'' som V2.
Litt trangt kanskje. Som sagt: Hadde jeg tatt meg bedre tid kunne jeg sikkert fått til mange forskjellige utsnitt og bilder. Nå er det jo for sent på dette stedet. Ser Jan O. sier hele greia er iferd med å bli revet.
Likevel, og som jeg nevnte, det finnes sikkert flere spennende steder rundt omkring.
Mvh Kurt
Jan O Ø.
Hei. Henger meg på alle positive tilbakemeldinger. Et bilde jeg liker godt.
Mvh Jan O.
Kjell Sigurd S.
Herlig dystert og spooky! Det var interessant å lese fremgangsmåten din, har noe å lære der. Synes ikke du skal kutte noe som helst her. Hvis utsnittet skulle endres ville jeg heller så vidt sett nedre avslutning av broen i forkant. Severdig og flott dette.

Kjell S
Stig B.
Mange og lange kommentarer til et bilde som godt viser baksiden av ''rorbu-lofoten''. Skal ikke utdype ut over godt utsnitt og fine nesten monokrome farger.

Mvh Stig
Arne S.
Forfall gir glød og struktur, paradoksalt nok. Stemningen er framhevet på en glimrende måte. Men jeg ser motiver i motivet her. Det er noe som mangler, eller kanskje for mye, til å være fulltreffer. Uansett, en skildring med kvaliteter.
Stine J.
Hei Kurt

Et skikkelig dystert, men bra motiv. Ikke helt den idyllen vi er vandt med å se fra Lofoten.

Farger og toner gjør jo selvfølgelig sitt til å lage stemningen, men komposisjonen har også mye å si. Veldig bra!

mvh Stine
Kurt S.
Tusen takk for kommentarene til dere alle.
Arne S. Jeg kan for så vidt være enig i at det er noe som mangler for at det skulle bli... den fulltrefferen.. Har enkelte ideer. Det er dessverre for sent akkurat i disse omgivelsene. Et skummelt ansikt i et av vinduene kunne f.eks. gjort seg-:) Evt. at man fikk inntrykk av at ''noe'' beveget seg der inne.
Mvh Kurt
Espen A. I.
Dystert, men også en lysning å se i himmelen. Liker dette, som du sikkert skjønner. Det er noe med lavfarvebilder som gjør dreisen og særlig på slike motiver som også skal fremstå litt slitt og frafallent. Det, om jeg ikke overdriver, fantastiske lyset i fjellene bak kommer best frem i v2, som etter mitt skjønn er den beste og reneste versjonen. Gjerdet gir ikke bildet noe ekstra i mine øyne, selv om det kanskje frister å ha det der. Noe spennende i vinduet hadde ikke vært å forakte, men så altfor mye kan du ikke presse ut av et fra før av bra bilde.

mvh Espen
Tom A. T.
Litt av et sted du har funnet deg her, hvilket du evner å formidle på en god måte. Av disse to syntes jeg v1 er den beste, særlig med tanke på lyset som kommer godt til sin rett med det litt romslige utsnittet og er med på å understreke forfallet ytterligere. Absolutt et severdig bilde.
mvh Tom T
ingeborg w.
Jeg liker den dystre stemningen her. Jeg synes du har kombinert bygning, fargemetning, lys og komposisjon på en god måte for å få fram en mørk stemning. Jeg foretrekker v1, det ble snaut i v2.
Bente K.
Dette er et bilde som forteller mye. Aktiviteten som en gang var her under de høye toppene kan fortsatt anes. Fargetonene du har valgt sammen med det tunge skylaget passer godt til forfallet vi ser her. Bildet er skarpt og klart, og detaljene kan studeres i ro og mak.
Dette er et bilde det kan være verdt å ta vare på til ettertid.
V1 er best, v2 falt ikke i smak hos meg - toppene må være med.
mvh Bente
Sverre H.
Utrolig vakkert og dramatisk bilde dette Kurt. Her her det bare å føye seg i rekken av fine tilbakemeldinger. Vers 1 for min del, her er det bedre dybe og helheten kommer tydligere frem.
Jan Frode A.
Et motiv og bilde som jeg virkelig har sansen for. Versjon #1 er helt etter min smak. Syntes dette utsnittet kler motivet og stemningen best, men ville nok kanskje klone bort et 'lite forstyrrende element' i nedre venstrehjørnet.
Bildet gir inntrykk av det værharde, røffe og nedslitte. En slags dyster stemning, som forsterkes av bakgrunnen med mørke fjell og tunge skyer. Den minimale bruken av farger, gir valører som kler helheten skikkelig godt. Teknisk og fotografisk meget godt formidlet (som vanlig fra din side). Dette er også god reklame for Lofoten, med sine kontraster.

mvh Jan Frode
Anne Lene B.
Hei Kurt
Dette bildet gikk rett i ryggmargen! Jeg har veldig sans for forfallsestetikken som her forsterkes gjennom fargebruk og tåka i bakgrunnen. Flott komponert. Et bilde til ettertanke!! :-)

Mvh
Anne Lene
Kurt S.
Tusen takk for kommentarene til dere alle!
Mvh Kurt
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Kurt.

Dette var bra, og motivvalget kler virkelig effekten du så dyktig formidler.

Upåklagelig god skarphet, flotte detaljer og tonar som kler bildet og ikkje minst den vakre ville naturen der oppe.
(eg blei totalt betatt i vakre Lofoten:-)

mvh Inger Anne
Julie E.
Å mene at man ikke blir helt det samme etter å ha sett Lofoten, er vel noe svulstig sikkert, men ikke desto mindre sant for mitt vedkommende. Været var upåklagelig også, sol, vindstille, aldeles perfekt. Mimre mimre!
Stillheten jeg så inderlig fornemmet den gangen finner jeg også i dette bildet. Alt stemmer her synes jeg. Holder kanskje en knapp på v2. Men bare kanskje. Jeg liker v1 også veldig godt. Flott bilde.
mvh Julie
Kurt S.
Inger Anne og Julie: Takker så mye.
Flott at bildet vekker noen assosiasjoner/minner hos dere-:)
Mvh Kurt
Odd Tore S.
Tomt forfall med tyngende bakgrunn som passer godt inn i totalbildet.
Fargesettingen fungerer bra her.
Også rent s/h med litt mer kontrast gjør seg.
Odd Tore
G. Hanna W.
Hei til alle dere der ute!
Valgte å dra frem et bilde for å minnes en utrolig god fotograf!

Synes dette bilde er fantastiskt å bruker det til å fremme mitt budskap!

Alltid så trist når noen blir borte!

Min sympati!
G.Hanna.
Roger V.
Stiller meg hjertens bak G. Hanna Wethal.
Lyser fred over Kurts minne

Roger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu