Solgløtt på en gråblå dag.
Sist fredag var jeg på en kjøretur mellom Reine og Svolvær i Lofoten.
En strekning på ca. 12 mil.
På turen opplevde jeg mye skiftende vær. Noen steder var det svart himmel med øsregn, noen steder klart med sol og andre steder både sol og overskyet. M.a.o. det de i værmeldinga kaller en bygeværsituasjon med lokale byger. D.v.s. fint fotovær.
Bildet ble tatt ved Nappstraumen som skiller Flakstadøy og Vestvågøy.
Terrenget her er litt anderledes enn lenger ut i Lofoten. Litt mykere i formene.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-09-14 00:13:15
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S, Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G E
  • Brennvidde34mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeIso 200 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1434
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_210892} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
ingebjørg fyrileiv g.

Endelig et bilde fra deg igjen! Og for et flott bilde! Fargene og lyset er meget bra,
jeg liker spesielt det smågrønne havet. Naturen er også flott, selv om ikke fjellene
er av de mest dramatiske der Nord. Når det gjelder tåka/skylaget i toppen har det
mye å si for stemningen i bildet. Flotte kontraster til lyset. Jeg likte dette, Kurt.

God natt, hilsen ingebjørg
Tom Just O.

- Jeg kan huske at jeg har kjørt forbi denne stranda for noen år siden i strålende solskinn og varmt badevann (vel..). Da var det fullt folk som solte seg og badet akkurat her...
Kjartan T.

Hei Kurt!

Jeg synes bildet tjener på å bli tatt noe ned i mellomtonene, slik at utrykket blir litt mer dystert og inntrykket blir litt mer skiftende vær. Men understreker at jeg vet at dette er en smakssak.

Ellers blir jeg litt nysgjerrig på det som står der ute på odden til høyre. Er det du som har glemt stativet ditt der ute?

Pent landskap og pen naturskildring.
Bjørn L.

Flott natur, og et flott bilde.
Kurt S.

Hei og takk for kommentarene i en sen kveldstund.
Kjartan: Nei, det er nok ikke jeg som glemte stativet mitt der ute. Måtte ut å kikke og det ligger faktisk bak i bilen. Nei, det siste var en spøk. Fullt så distre er man nå ikke-:)
Ble oppmerksom på den detaljen først da jeg fikk se bildet på skjermen.
Var litt spent på om noen ville kommentere den. Må rett og slett si at jeg ikke er sikker på hva det kan være.
Skal legge ut en versjon hvor jeg tar noe ned på mellomtonene.
Mvh Kurt
Avsluttet .

V2 for meg,men det er til gjengjeld helt nydelig.
Hilsen Tone!
Per Harald O.

V2.
Malerisk og nydelig natur.
ingeborg w.

Skiftende vær- og lysforhold er tingen for oss som liker å fotografere ja. Kombinasjonen av sol, tåke og regn er alltid god. V2 funker best på min skjerm. Spennende former i naturen her. Vannet ser innbydende ut, men jeg antar det er kaldere enn det ser ut som.
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette er akkurat slik eg husker vakre, ville Lofoten, ein stad eg definitivt vil tilbake til, og då vil eg ha god tid:-)

Bildet ditt er velkomponert og stemningsfullt, det var presis samme veret vi hadde då vi var der, sol og regn om kvarandre, men absolutt eit spennande foto-lys.

Mvh Inger Anne
Steinulf L.

Velkomponert naturskildring som tåler å bli studert en stund. Det er en utfordring å ta gode naturbilder som er noe mer enn en ren avbildning av vakker natur. Det synes jeg du har fått til her.
Tone A.

Hei Kurt
Nå har eg sakna dei flotte landskapsbilda dine!
Og her har du fått fram vakkert landskapsbilde, der den klare sjøen med dei lekre turkisfargane gir ein flott kontrast i bildet. Forgrunnen viser at det går mot haust pga bur-grøne fargar på graset. Spesiell struktur på steinen i høgrekanten med kanta steinrekke langs sjøkanten bakovr. Elles gjentek dei runde formene seg på dei store steinane i høgresida og fjellet bakerst. Flotte kontratsar mellom landskapet med klare fargar i forgrunnen og flott lys mot den tunge himmelen bak med tunge blåtonar. Versjon 2 for meg som betre får fram kontrastane. Litt blåne mot blåne heilt bakerst på høgresida. Flott eksponert med skarpe detaljar.
:) Tone
Stig Børre E.

Pen natur. Flott komponert. Versjon 2 er bedre - men jeg syns du fortsatt har mye å gå på.

StigB
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere andre også.
Når det gjelder lyset så var det meget sterkt i forgrunnen og dunkelt i bakgrunnen. Jeg har derfor senket intensiteten på lyset i forgrunnen en masse i forhold til orginalen. Faktisk var det på grensa til å bli utbrendt enkelte steder i forgrunnen.
Da jeg skulle senke mellomtonene måtte jeg først markere de mørkeste områdene ( og select inverse) for at ikke disse skulle gro igjen.
Dersom jeg nå senker mellomtonene ytterligere vil det komme fargestøy i bildet, spesielt på himmelen. Der har jeg faktisk foretatt en lett støyfjerning i V2.
M.a.o. det var ikke helt enkle forhold med hensyn til lyset.
Enkelt skal det jo uansett ikke være -:)
Mvh Kurt
Inger-Lise S.

Nydelige farger i et vakkert motiv:-) Jeg har kjørt samme strekningen, men du har din egen måte å se motiver og mulige komposisjoner på. Syns Steinulf sier det godt her.
Jeg tror alle trenger bildene dine,-og andres gode landskapsbilder, uansett hvilke motiver man selv tar.Jeg gjør det i hvertfall:-)

Inger-Lise
Torbjørn K.

V2 ble utrolig flott! Nydelig varmt lys i forgrunnen og dramatiske, mørke, blågrå skyer bak. Dette kombinert med blågrønne toner i vannet og en gjennomtenkt, god komposisjon lager et veldig bra bilde.

Torbjørn
Ivar B.

Herlig og stemningsfullt bilde Kurt. Flott dybde i bilde, herlige farger i nyanser av grønnt og blått, fin balanse. Dette likte jeg meget godt. Mvh Ivar.
Odd E. k.

Hei Kurt!

Et meget flott stemningsbilde, der lyset spiller en vesentlig rolle. En flott forgrunn der du har det grønnaktige graset som fyller opp fargebalansen til de brune og gråaktige steinene i forgrunnen. Vannet varier i farge etter speilbildet og lysvinkel, der grønntonen dominerer. Innover i bildet har du en bergknaus og en liten strand som er fordig og setter liv og stemning til landskapet. Bakover til høyre har du en bygesky på gang og muligens noe snø på toppene helt bakerst. Til venstre i bildet bakerst har du en fjelltopp som er omkranset av lett tåke og gir en god balanse til bygeskyen i høyre del av bildet som nevnt. Bildet i sin helhet har et fint lys og et frodig og spennende landskap med vann og en spennende bakgrunn med fin dybde. Godt komponert og rett mann til rett tid for eksponering.
Bra!!

Mvh

Odd E.

Ann T.

Et vakkert og velkomponert bilde. Nydelig, klare farger. V2 er absolut best. Dette likte jeg meget godt!
Hilsen, Ann
Nina S.

V2 ble veldig fin. Likte godt den intense turkise fargen i forgrunn og mørkere toner i bakgrunn, veldig vakkert. Ser ut for meg at du har gjort en god jobb i forb. med dempingen av lyset på steinene i forgrunnen.
Mvh Nina
Stine J.

Hei Kurt

V2 ble kjempeflott. Nydelige farger på vannet og fint komponert. :)

mvh Stine
stein l.

Heisan !

Flott eksponering. Her er du på mine hjemtrakter. Holmjorda i forgrunnen er dit jeg ofte bruker å gå for å lufte bikkja mi, I bakgrunnen ser du Offersøykammen og Offersøya som er et av mine favorittområder for fotografering, Gode mettede farger og skarphet all over. Bra utsnitt.

Mvh
Stein Liland
Kurt S.

Tusen takk for kommentarer til dere alle.
Stein: Fint med litt lokalopplysninger. Er ikke 100% lokalkjent akkurat i dette området.
Ja hadde du vært og luftet bikkja di der hadde du kanskje kommet med på bildet -:)
Et flott område iallefall.
Mvh Kurt
Espen A. I.

Lekre og særlig norske farger. Det tyrkisblåe vannet er en svært god ingrediens i bildet og tilfører noe spesielt. Likte godt fjellet som balanserer bildet godt.

mvh Espen
Jóhann Á.

Hei Kurt!
V2 er bedre. Fargene og været som bærer bildet. Og bærer godt! Veldig fin naturskildring, det her.

MvH, Johann
Nina C. K.

Jeg har aldri vært i Lofoten, men bildet minner meg om landskapene som Lars Hertervig malte her på Sørvestlandet - med dramatiske fjellformasjoner og spesielt lys. Stedet får meg samtidig til å tenke på noe urnordisk - et egnet sted til å dra en båt på land. Jeg kan bare føye meg til i rekken som begeistret beundrer. Skulle jeg si noe om versjonene, så tror jeg at jeg foretrekker nr. 1 på grunn av lyset. samtidig som jeg godt forstår at du ville fjerne det ''fremmedlegemet'' som står ute på odden.
Hilsen Nina
Hege J.

Du verden, så lekkert og delikat bilde.
Fint oppbygd med forgrunn, mellomgrunn og bakgrunn som står godt til hverandre. Vakker farge på sjøen. Fin kontrast mellom dis og solparti.
Håper det ikke går så lenge til neste bilde fra deg. Dette kan du!

Mvh Hege
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere siste også.
Landskapet i Lofoten er ganske variert. Fra stupbratte fjell ytterst til litt mere runde former bl.a. på Vestvågøya.
Det er dette som gjør det så interessant å farte rundt i området med kamera. Og, så er man da på evig jakt etter ''det rette lyset''
Av og til klaffer det.
Mvh Kurt
Ketil K.

Velkomponert og vakkert, der særlig den turkise sjøbunnen drar blikket. V#2 ble bedre, og den lille fyrlampa? forstyrrer heller ikke lenger den oppmerksomme seer. Fikk med en gang lyst til å pakke fiskesakene og reise i vei.
Avsluttet .

Hei Kurt
Dette har jeg merkverdig nok oversett, ikke så lenge siden jeg var innom for å se om du hadde noe nytt å by på.
Vel, bedre sent en aldri. Synes du har fått til et bra resultat. Ser ut som at det er ganske hardt lys men du behersker det elegant og v2 ble noe bedre.

Landskapet er vakkert og den flott turkise farven på vannet står i fin kontrast til farvene i terrenget.
Veldig bra komponert med de to ruvende fjellene fint plassert i bilde, nesten som tripp trapp tresko hvis vi tar med den lille bergknausen uti sjøen:)

Akk og ve, blir litt misunnelig, du finner så mange flotte motiv og klarer å formidle bildene rene og klare. Håper en dag å mestre dette jeg og.

mvh arild
Kurt S.

Ketil og Arild.
Takk for kommentarene til dere også.
Arild: Det du sier om tripp, trapp, tresko... Det var noe av dette som gjorde at jeg festet meg med dette landskapet. D.v.s. gjentakelse av former. Noe som kan være lurt å se etter.
Mvh Kurt
Fred S.

Hei Kurt: Liker bildet rimelig bra, men blir ikke helt fortrolig med den lyse kanten i forgrunnen, selv om den er aldri så diagonal. Kompen er det nemlig ingen ting å si på, her som i de fleste andre bildene dine. For meg fungerer det adskillig bedre med et kraftig kutt nede. Versjon to er et skritt i riktig retning.

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu