Fire brødre
Fire trær i parken til gamle Larvik Bad nattestid. Veldig takknemlig for konstruktive kommentarer!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-29 23:42:21
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • AF Nikkor 28-80mm 1:3.3-5.6
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/3.3
  • Lukker15''s
  • Filmtype100ASA
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger645
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_207998} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Åsmund I.
Flotte farger. Spennende motiv. Blir noe gjengrodd og mørkt oppe i høyre hjørne, noe som får det til å vippe litt ut av balanse... På en måte. Men liker bildet, disen og lyset gjør mye.

Mvh Åsmund
Anne-Lise S.
Lyset her gjør mye for bildet. Fargene likedan. Dette hadde rett og slett vært helt fenomenalt dersom treet til høyre hadde hatt like mye, eller like lite luft rundt seg som treet til venstre. Synd det ikke har det. Når det er sagt, så lurer jeg på hvordan du har fått til denne fargen? Har du brukt et fotofilter i PS, ei linse eller hva? Jeg ser det står noen tekniske finesser der oppe, men siden jeg ikke selv bruker linser så er jeg helt på Null-stadiet ang. det. Ergo aner jeg ikke om det er ei linse eller...?

Anne-Lise
Kristian Eugen B.
Hei Åsmund og Anne-Lise! Takk begge to! Til spørmålet om hvordan jeg har fått til fargen, er det faktisk i dette tilfellet tåka og lukkertida som er hele trikset. Jeg har aldri brukt noe filter på kamera selv. Men må jo skaffe meg noen etterhvert. Har skrudd litt på kontrastren dog. Ellers er det jo som det står over 100ASA og 15 sekunders lukkertid. Nattfoto anbefales på det varmeste Anne-Lise.

Mvh. Kristian
Anne-Lise S.
Ja, det med ASA og lukkertida, det så jeg, og forsto jeg! ;-) Ja, nattbilder kan gi flotte farger. Har jo selv knipsa Collosseum i sene kveldstimer f.eks. Takk for forklaringen.

A-L
Kristian Eugen B.
Ja! Det har du! Flotte bilder det Anne-Lise. Og med nogenlunde samme fargetemperatur. Er det noen som har noen idéer på hvordan jeg kan forbedre bildet med det utgangspunktet her?
Stine J.
Hei Kristian,

Pent komponert bilde med en fin stemning. Litt blasst i fargene på min skjerm og litt forstyrrende med de gjengrodde partiene til høyre i bildet. Siden du spør om ideer til forbedring, kan jeg foreslå en liten justering i shadows/highlights av de mørke tonene og en liten justering i curves eller levels. Du har også endel korn i bildet, som forsåvidt kan være kledelig nok, men vil du redusere korningen kan jeg anbefale gratisversjonen av Neat Image (må brukes med forsiktighet). Jeg ser at bildet er lagret i Adobe RGB som er fint til print, men for best gjengivelse på web bør du lagre i sRGB.

Sender deg en versjon hvor jeg har gjort ovennevnte justeringer, så kan du se hva du syns selv. :)

Forresten er det fint om du legger ut noe større versjoner av bilder. Lettere å kommentere dem da. :)

mvh Stine
Kristian Eugen B.
Hei Stine! Dette var en fabelaktig kommentar!
Kjempeflott hvis du vil sende meg et bilde!
Masse å lære! Kan du fortelle litt om Neat Image?

Mvh. Kristian
Stine J.
Hei igjen Kristian,

Neat Image er et program for å redusere støy i bilder. Ved forsiktig bruk kan det forbedre bildet endel, ved overdreven bruk blir detaljer visket bort. Jeg bruker demo-versjonen som du finner her: http://www.neatimage.com/download.html.

Justeringene som er gjort er i Photoshop CS2. Sikkert tilsvarende funksjoner i andre bilderedigeringsprogrammer. Shadows/highlight kan brukes til å dempe høylys og lysne de mørke tonene slik at du får fram detaljering. Men er bildet veldig feil eksponert i utgangspunktet, er det ikke så mye å hente. På versjonen jeg sendte deg har jeg gjort følgende:

Laget et nytt lag (layer) og Justert Shadows med 20% i shadows/highlights. Deretter et nytt lag (adustment layer) og justert RGB i curves for å skape mer dybde/kontraster, husker ikke verdiene - men det som er viktig er å følge med på histogrammet og se om du får ønsket effekt. Deretter lagret en versjon i .jpg (Neat Images gratisversjon kan ikke benyttes på andre filformat). Åpnet filen i Neat Image og gjort en selektering under Device Noice Profile. Deretter latt automatikken gjøre sitt ved å følge stegene (selvforklarende) i programmet og så lagret den filtrerte versjonen. Denne har jeg så åpnet i Photoshop og kopiert den inn som et nytt lag i den opprinnelige arbeidsfilen og redusert opacity til ca 35%.

Thats all. :) Lykke til.

mvh Stine

Kristian Eugen B.
Tusen, TUSEN takk!

Dette var jo helt fantastisk. Har kikket litt på Neat Image, og det ser jo virkelig effektivt ut! Liker veldig godt versjonen din! Særlig synes jeg måten du fikk de ''fire brødrene'' frem fra bakgrunnen forbedret bildet. Til å med mulig å sjelne de fire trekransene fra hverandre nå, og det er jo ingen tvil om at det er mindre blast. Liker det mer jo mer jeg ser på det! Tusen takk igjen for at tok deg tid Stine!

Mvh. Kristian

Maja H.
Liker dette bildet godt. Flott nattbilde!
Avsluttet .
Dette liker jeg...Likte best versjon 2 med høyere kontrast og skarpere rødfarge.
Kristian Eugen B.
Takk for kommentaren Liv!

Mvh. KB
Bergliot E.
Stemningsfullt og lekkert bilde. Artig tittel som passet veldig bra til bildet ditt. Syns lyset var litt for sterkt i v2 så jeg likte best v1.

Bergliot:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu