Kongeørn med rev
Utstyr
  • Canon 1Ds Mk II
  • 500
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1600s
  • FilmtypeISO 200 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger608
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_205557} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .
Hei,

Har vært mange av disse bildene på foton, men dette er nok et av de beste sy,nes jeg. Veldig godt exp.

mvh
Tommy
Jan-Eilert P.
Enig i at dette er en type bilder som er mer vanlig enn kjøttmeis-bilder om dagen. Allikevel er det noe majestetisk over å se ørn på denne måten. Nettopp fordi det er en sky art som er vanskelig å komme innpå uten planlegging. Det samme gjelder en del andre fuglearter. Ta for eksempel tiur/røy som man skjelden får studere på kloss hold annet enn på leik og en del andre fugler og pattedyr (f.eks bjønn). Man blir imponert av motivet!

Nå vet jeg ikke om dette bildet er et resultat fra din egen planlegging og tilrettelegging, eller om du har kjøpt deg inn hos en aktør som for eksempel i Flatanger. Det er vel kanskje også uinteressant i vurderingen av bilde i så måte. Men allikevel en tanke jeg gjør meg. I utgangspunktet syns jeg det er mer imponerende å ha brukt en vinter på planlegging, selv om resultatet måtte bli dårligere enn dette.

Nå er det ikke slik at jeg er motstander av slike kommersielle opplegg. Enten det er snakk om bjørnefoto , ørnefoto, isbjørnfoto, fiskeørnfoto, tranefoto eller annet. Kanskje jeg gjør det selv en gang også. Ser ikke helt bort fra det, men det er en skikkelig utfordring å skape noe nytt på slike steder. Det har du ikke klart her. Ikke noe nyskapende ved dette bildet.

Dette er et bilde der jeg blir mer imponert av motivet enn bildet i seg selv. Dette skriver jeg selv om dette er meget godt utført med nydelig lys og veldig bra detaljering. Eneste negativet er at skarphetsplanet synes å ligge på vingen og ikke på hodet til ørna.

Nydelig motiv, lys og detaljering. Skarphetsplanet kunne vært bedre. Action så det holder, men jeg har sett det hundre ganger før. Allikevel imponerer det litt :-)

Jan-Eilert
Robin J.
Ingenting annet fornuftig å si enn at jeg synes dette ble velig flott.
mvhRJ
Kjartan T.
Vanskelig å være uenig i det Jan-Eilert skriver, og jeg kan jo legge til at jeg også er litt imponert. Virkelig bra!
Stig B.
Nydelig lys og flott positur. Det er nok så at det blir mange ørnebilder, men det er på grunn av at denne fuglen er majestetisk både å oppleve og å avbilde.

Diskusjonen om ''kommersielle aktører kontra egen åte-produksjon'' er vanskelig. Ikke alle har anledning til å bygge seg et kongeørn-skjul som vedlikeholdes over en hel vinter. Sluttresultatet, dvs bildet, blir jo det samme uansett.

Utfordringen blir jo originalitet. Her er alle gode ingredienser på plass synes jeg; godt lys, naturlig åte, flott positur. Jeg ville ikke skjemmes over å ha dette på min vegg. Jobb videre du med dette, til du får originale elementer inn, som f.eks kamp om måltidet, eller annet.

Mvh Stig
Bent O.
Hei dere og takk for at dere tar tid til å kommentere bildet.

JEP: Bildet er tatt i Flatanger hos Ole Martin Dahle, noe jeg kan anbefale til alle som ønsker å få tatt bilder av denne majestetiske fuglen og som ikke ser annen mulighet.
Nå er det jo slik en gang at ikke alle har mulighet til å få gjennomført et foringsprosjekt gjennom en hel vinter for å få lokket ned fuglen. Det kan være slike ting som at man ikke har plass/tilgang til åte som skal fryses ned og ligge klar etter behov, ikke tid på grunn av stort arbeidspress eller enkelt og greit at fuglen/dyret ikke er å finne i nærområdet der hvor du bor. For meg er valget enkelt, og jeg har jo også registrert at de fleste både profesjonelle og amatører opererer på samme måte.

Jeg er jo enig i at tilfredsstillelsen ved å ha gjort hele jobben måtte være en fantastisk opplevelse, men allikevel ga det meg en av mine største naturopplevelser å sitte der 15 meter fra kongen å se den inn i øynene. Kan anbefales på det sterkeste. Det eneste krevende hvis man kan kalle det for krevende, er at vi satt i 20 timer å ventet på dette i mange kuldegrader. Når endelig fuglen kom fikk vi 5 minutter hvor alt skal gjøres. Da er det jo om å være rimelig våken samt litt heldig.

Har registrert at du har mange døgn i villmarka, og således også opplever mye som vi ''vanlige'' ikke gjør. Velger å tro at det ikke er mange som har sett lignende situasjon mer enn 100 ganger før, og derfor fremdeles kan ha glede av slike bilder.

Moro med slike innlegg er det nå uansett. :-)


mvh Bent
Jan-Eilert P.
Jeg får vel legge til at jeg er litt misunnelig på både naturopplevelsen og bildet! Ingen tvil om det.

Og du må ikke tro at jeg ikke har glede av å se slike bilder. Det er heller tvert om!

Jeg ser gjerne flere slike bilder. Kommentaren jeg skrev var kun refleksjoner jeg gjør meg når jeg ser slike bilder.

Men som sagt begynner det å bli mange slike bilder nå og dette setter større krav til orginalitet for at vi skal bli imponert, enn tidligere.

Pent bilde og fantastisk flott motiv er det nå uansett.

J-EP

Bent O.
Hei igjen Jan-Eilert.

Skjønte godt hva du mente og er for så vidt helt enig med deg. Ingen såre tanker for dette. :-)
Det eneste jeg ville si var at måten å få slike bilder på er for de fleste å ''leie'' seg inn på en etablert foringsplass.
Det første som slo meg når ørnen landet var å få noen brukbare bilder av denne majestetiske fuglen. Når det var gjort var i grunnen fuglen fløyet. Hvis det blir en annen anledning tror jeg fokus vil være mer det som du sier, nemlig å få litt mer spektakulære bilder. Vi får se hva tiden bringer.

mvh Bent
Espen A. I.
Wow! Dette må være en utrolig inspirerende opplevelse du ikke glemmer. Vakkert!

mvh Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu