Styggpen industri
Denne ''styggpene industrien'' åpenbarer seg når man kommer sjøveien til Stavanger fra Hommersåk/Byøyene. Jeg falt for motivet. Jeg synes dette viser at industri kan framstå estetisk.

Som innflytter i Rogaland, har jeg ikke kjennskap til hva for slags industri dette er eller navn på foretaket, men ''oppdagelsen'' av motivet har gjort meg nysgjerrig. Noen som har opplysnininger?
Utstyr
  • Nikon D70s
  • AF-S NIKKOR 18-70mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriIndustri
  • Lastet opp
  • Visninger524
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_205394} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Jacob V.

Hei, Hege

Jeg bor rett bortfor der i høyre hjørne. Det er forresten Nord Kronen. Tror det er en mel fabrikk.


Mvh

Jacob
Nikolai E.

I hvertfall klarer du å få ''industrien'' til å framstå som småpen i dette bildet :) Skulle tro siloen er nymalt for anledningen!

Veldig bra komposisjon, fine og klare farger. Og skarpt!
Hege J.

Takk for rask og oppklarende kommentar, Jacob!
Man skal ikke behøve å lure lenge på noe her på dotten. ;-)

Mvh Hege
Hege J.

Selvfølgelig en stor takk til deg også, Nikolai. Du sneik deg imellom her. ;-)
Kjekt med positiv tilbakemelding.

Mvh Hege
Inger Anne Maritsdotter V.

Syns også dette var severdig og velkomponert.
Flotte farger.

Inger Anne
Steinulf L.

Skarpt og fint,gode farger. 'Styggpent' er vel et treffende ord her.
Stine J.

Hei Hege

Dette motivet har jeg sett mange ganger, men det har alltid vært så mye sjø at det har vært umulig å ta bilde de gangene jeg har dratt forbi. :)

Veldig bra dette! Fint komponert og klare, fine farger.

Så vidt jeg har hørt, ble siloene i sin tid bygget for å være kornlager for hele Norge. I dag er de visstnok knapt i bruk. Sikkert noen andre som kjenner bedre til historien og om dette stemmer.

Litt artig at du la ut dette bildet, jeg har et bilde tatt fra anløpet av Englandsbåten hvor siloene vises helt i bakgrunnen som jeg la ut på portfolioen min i går. Bygging av boligblokker i området rundt siloene har vært stor de siste årene (du ser noen av dem til høyre i bildet ditt) og området ser helt annerledes ut enn for bare få år siden.

mvh Stine

Nikolai E.

En annen sak, Hege: ser at du bruker samme objektiv som meg. Når jeg ser dette bildet, er jeg ennå tryggere på at objektivet har meget god yteevne, se diskusjonssiden vedr dette.
Kurt S.

Styggpen er nok den rette beskrivelsen -:)
Selv om selve byggene kanskje ikke er veldig estetiske likte jeg fargene.
Duverden for en flott teknisk kvalitet du fikk på dette bildet.
Imponerende bra, spør du meg. Sylskarpt.
Et flott industribilde.
Mvh Kurt
Hege J.

Takk for flere kommentarer.

Stine: Har kikket litt innom portfloioen din og så bildet du nevnte. Lenge siden jeg har kikket innom der, det var masse spennende!

Nikolai: Leste med interesse diskusjonen du refererte til.

Jeg er selv fornøyd med skarpheten her. Litt overraskende, egentlig. Kameraet er handholdt fra hurtigbåt i fart. Bølger var det også!

De lyse, gjentagende blåfargene i himmel, sjø og bygninger, gjør nok mye for at dette framstår etstetisk. Byggene i seg selv er jo ikke pene. ;-)

Mvh Hege
Inger-Lise S.

Styggpent er å ta for hardt i, etter min mening.Nå er industri sjeldent pent å se på, men det hender. Jeg syns dette ble fint. Ser selv skjønnheten på de utroligste plasser, men her var det lett å se, slik du presenterer det.Elegant!

Inger-Lise
Linde G.

Hei Hege
Et fint bilde som gjør industrien pen på en måte og på grunn av denne ryddigheten i bildet. Det blå og det gule som fargetemaer gjør at det ser bra ut lissom. Absolutt severdig.

Hilsen
Linde Gilberg
Fred S.

Her oppe i Namdalen har ''styggpen'' ( eller ''styggfin'') en litt annen betydning
enn sørpå: Når noe eller noen er ''styggfine'' er de veldig pene, og hvis noe er veldig bra er det ''styggbra''. Selv jeg som vestlending kan komme til å si til en elev som har levert en kjempebra engelsk essay at den var ''styggbra''...
Derfor er jeg glad for å si at jeg synes dette er ''styggbra'', i namdalsk betydning. Det ser nesten ut som om du har vært på land og shinet opp hele området før du tok bildet, det ser usedvanlig opplinet og velorganisert ut, det hele. Det er særlig ''hovedbygget'' som framstår veldig ''smakfullt'' mot en til de grader matchende himmel. Nå skal du riktignok ikke få æren for fargene på bygget, men måten du har fanget dette på er fin.
Litt synd med treet på venstre side, det ødelegger litt av totale industrikompleks-inntrykket, men akkurat det er det ikke stort å gjøre noe med.
Svært bra, og jeg tror du har funnet ut at jeg at når jeg sier det, så mener jeg det.

vh fred
Stig Børre E.

Utrolig flott gjengivelse. Dette må jo være teknisk perfekt. Flotte farger og veldig skarpt.
Du har helt rett i at dette er styggpent. Veldig spesiellt motivvalg som du har lykkes godt med.

StigB
Jorunn L.

Eg trur det er gjentagelsen i fargar som gjer dette så ''pent''. Det er nesten berre to fargar, gult og blått, dei går igjen både i bygningar, kranar og faktisk også i himmelen og havet. Estetisk fint bilde synes eg.

JorunnL.
ingebjørg fyrileiv g.

For en flott himmel! Resten er jo heller ikke så verst;) Fine farger og en veldig fin komposisjon. Jeg synes at slik industri er svært så stygt, men som fotografi; styggbra (tilleggsopplysning: jeg er fra Namdalen).

hilsen ingebjørg
Hege J.

Tusen takk alle sammen!
Hadde absolutt ikke regnet med så stor og positiv respons på et industribilde. Sjekket litt i den kategorien, og det var ikke så mye respons å skryte av på de fleste bildene der. Derfor er det ekstra hyggelig å lese at bildet falt i smak hos så mange. Jeg så potensialet i motivet selv, men det gjør jeg stadig vekk (haha), uten at ''alle'' andre ser det samme som meg. ;-)

Fred: Ærlige kommentarer er det vi vil ha, ja, ellers er de ingenting verdt. :-) Mange takk for fyldig og lærerik kommentar - igjen.

Mvh Hege
Nina S.

Spennende bilde med vakre fargenyanser og valører, fine gjentakelser i blått og gult, veldig vellykket synes jeg.
Mvh Nina
Avsluttet .

Hei!

Stygg industri som gjør seg dessverre godt på bilder. Dette var intet untak.

Mvh Jon M
Avsluttet .

Hei!

Stygg industri som gjør seg dessverre godt på bilder. Dette var intet untak.

Mvh Jon M
Odd Tore S.

Jeg skjønner ikke hvorfor industri, nærmest pr. definisjon, må være stygg.
Etter min mening er dette bygninger (kornsiloer) som har en arkitektur som er helt funksjonell og uten merkverdige utvekster eller annet for å gjøre den ''spennende''. For meg er funksjonell arkitektur pen om den er godt tatt vare på, og det er den her.
Mange mener også at industri er en styggedom og en miljøfare. Men produktene fra industrien er nødvendige og kjøpes villig vekk.
Jeg synes at bildet ditt ble rent og vellykket, samme skarphet og klarhet som imponerte meg da de første D70 bildene ble lagt ut på nett. Fargene harmonerer bra, og hele bildet har et dust, men likevel klart preg. Kranene utgjør spennende fargeklatter.
Den hvite flekken nær nedkant kunne vært klonet bort, og den mørke bygningen til høyre kan vel diskuteres.
Dette er et motiv som det ville vært interessant å skyte på nært hold og med kraftig vidvinkel, for å få fram linjespillet med konvergerende sylindre mot vidvinkelhimmel. Kranene vil nok da bli et problem, som du har løst bra her.
Odd Tore
Ina W.

Jeg likte at fargene går igjen i himmelen, husene og krana. Enig i at industrien på bildet både er pen og stygg! Godt dokumentert.

Ina
Tuva K.

Haha, må si at styggpent var et treffende ord i denne sammenhengen ja! Lekre farger, veldig stilig på en styggg måte. Nydelig komp!

Tuva :)
Hege J.

Tusen takk for mange flere kommentarer!
Jeg gleder meg over at dere hadde lite stygt å berette... ;-)

Mvh Hege
Avsluttet .

Hei Hege!

Styggpen industri synes jeg var en god beskrivelse :-) Du har i fått dette anlegget til å likne mer på et kunstverk, enn på et stygt industrianlegg. Likte dette.

MvhJRH
Jan Erik B.

Harmonisk og bra komponert bilde. Litt dystert syntes jeg, men vellykket.
Thorbjørn R.

Veldig flott dette. Og det er særlig fargespillet mellom kranen, siloene og himmelen som gjør dette bildet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu