Gutta på bil 14
Lagde en reportasje fra Gardermoen og tilbragte en dag sammen med disse fabelaktige gutta
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-14 22:55:20
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Sigma 18-50mm 1:3.5-5.6 DC D
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeDigitalt
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPresse
  • Lastet opp
  • Visninger777
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_205379} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Peter M.
Her har du mista kontrollen over blitz og kamera synes jeg. Kort sagt blitzen ødelegger stort og gjenskinnet i refleksene tar vekk all oppmerksomhet. Stikkord til bruk av blitz på slike motiv: stor Softboks og/eller paraply.
Guttaboys kunne gjerne kommet nærmere og du kunne fått ett tettere utsnitt og samtidig fått med hele flytårnet. Så sorry Dag, men dette synes jeg ikke er noe særlig godt reportasjefoto.
Lykke til videre :-)

mvh. Peter M
Peter M.
beklager navnefeilen, du heter så klart Dan og ikke Dag :-)

hilsen P
Dan Åsen H.
Hehe, navnet skjemmer ingen som det heter.

Jeg sliter veldig når det kommer til blitz og reflekser, og alle tips mottas med stor takk. Dessverre er hverken softboks og/eller paraply særlig aktuelt på denne type jobber ettersom jeg trenger bevegelsesfriheten, og ting ofte skjer veldig impulsivt. I dette tilfellet er også solen skjult bak brannbilen så uten blitz hadde det blitt et fryktelig mørkt bilde.

Legger inn samme bildet men i litt annet snitt (uten at det endrer blitzen noe)

Mener du jeg burde ha bedt gutta ta et skritt lenger frem mot kameraet?

Mvh Dan
Peter M.
Hva slags blitz har du brukt da? 2 stk SB-800 trådløst kan jo funke med rett bruk.
Jeg liker v2 bedre :-) og ja, jeg ville bedt gutta ta 1-2 skritt mot kamera.
Det jeg av og til synes er vanskelig er å bedømme bilder som gjerne må sees i sammenheng med flere bilder. Men som ene og alene foto så står jeg på det jeg sier i første kommentar.

mvh. Peter M
Jon Christian B.
Du får noen enkle plastdeksler til å montere utenpå blitzen, både til innebygget og ekstern blitz. De softer ned blitzen uten at du må drasse rundt på noe stort ekstrautstyr. Sikkert verdt å sjekke ut
Dan Åsen H.
Blitzen er en EF-500 DG ST

Ellers er det riktig som du sier at bildet er et av flere, og kanskje ikke særlig selvforklarende. Det var mer muligheten til å få tatt et slikt bilde med både brannbil og tårnet samtidig som gjorde at jeg benyttet sjansen.

Selve reportasjen var å vise hva brannvesenet på Gardermoen egentlig driver med (det brenner jo aldri der), og det er ikke småtterier. Faktisk er de et av Norges travleste brannvesen og har mange utrykninger pr dag. Heldigvis er det bare et par i året som er relatert til flytrafikken da.

En svært spennende dag sammen med veldig hyggelige mennesker...

Mvh Dan
Olaf L.
Heisann Dan.
Bilde nr 2 er et bedre resultat. Men du sliter fortsatt med refleksen!
Det eneste som funker er å få en annen vinkel på blitsen. Hvis du hadde hatt en SB800 kunne du kjørt den trådløst. Det er ikke store vinkelforskjellen som skal til for å ungå problemet ( har ikke kjenskap til den du bruker). Holder du blitsen i hånden så er det nok til å ungå den iriterende refleksen!
Jeg har hatt god efekt av det når jeg tar bilder på jobben. Har du ikke en blits du kan kjøre trådløst (eller med kabel) så ta bilder av brannfolk i brukt utrykningstøy, refleksene er det første som brenner opp:)
Mvh Olaf
S. N.
Hadde du stilt dem opp litt annerledes, dvs ikke foran en så og si kritthvit himmel, hadde du ikke trengt så mye blits for å lyse opp ansiktene deres, kun litt fill in eventuelt, og refleksene hadde blitt et mindre problem. Generelt kan det være greit å unngå folk i silhouette mot hvite himler, med mindre det er et poeng i seg selv å få den med. Komposisjonsmessig synes jeg ikke oppstillingen faller helt heldig ut heller.
(Hvis poenget var, som du selv sier, å vise at brannfolkene har travle dager selv om det brenner ville kanskje en bedre løsning være å vise dem i action)

Silje
Avsluttet .
Hei Dan, tøft bilde av disse gutta fra bil 14, bra lavt standpunkt.
Lys er bemerket, du kan dempe ned litt mer her i linken, se video, bruk også "show more options", det blir ikke perfekt, men bedre er min mening

: http://community.adobe.com/help/search.html?searchterm=sh...p;hl=en_US

Mvh. Wind 8~))
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu