Regnbue
Lofoten, 28 Juli. 10 minutter etter var det skyfri himmel:)
Etter beskjæring og fargeboosting i PS er jeg rimelig fornøyd. Men vil gjerne ha kritikk/tilbakemelding!
Utstyr
  • Canon 20D
  • Sigma 18-50 F2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger269
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_204798} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Pasi A.

Fint bilde, men siden du spurte etter kritikk, så skal du få det. Det første som jeg oppfatter som negativ er at det er veldig mye som skjer på høyre siden av bildet, mens venstre side har veldig få elementer av interesse i forhold, dette mener jeg skaper litt ubalanse, som kunne ordnes ved å beskjære fra venstre side. En annen liten sak som skaper ubalanse er at den eneste horisontale linjen i bildet, nemlig vannkanten og ''flo-linja'' er skeivt. Selv om det til en viss grad skyldes perspektiv, så er det så lite at når dette blir overført til en 2 dimensjonal flate, så blir det kun en skeiv linje, og vann i sjøer ligger som kjent veldig sjeldent skeivt. Dermed skaper det ubalanse. Og hvis jeg skal være enda mer kritisk så er underskriften din plasert vel langt ut i vannet, i steden for å lage den en nett liten ting i hjørnet, blir den nå et element i bildet, og en veldig upassende sådan. Videre fortsatt så mener jeg at du kunne ha bruk litt mer kontrast mot det mørke. Og at du burde ha klonet vekk de to strømstolpene (hver eneste fotografs største irritasjonsmoment =) over tunet.

Men dette blir krass kritikk, og siden du spurte, så skreiv jeg ned det jeg så. Så må jeg jo skrive det at jeg hadde ikke kommentert bildet i det hele tatt om det ikke hadde vært noe spesielt ved det, og du har fått et veldig fint øyblikk festet på papir (/skjerm) og fargene fra regnbuen er veldig fint justert (lag en adjustment layer og sett den på luminosity hvis du skal ordne på kontrasten for å ikke forandre på fargene i regnbuen). Og litt kreditt må du ha for å lage et så nasjonalromantisk bilde, dette er nesten som 100 gammelt norskt maleri, magler bare bruden i båt.

Pasi
Per Arne H.

Takk Pasi. Var klar over ubalansen men usikker på hvor en ev. beskjæring burde gå.
Pasi A.

no worries. =)
Ole Bernt G.

Fargespill og natur er veldig flott fanget, ja hvis mulig litt dreining mot høyre i utsnitt men ikke vesentlig.

Hilsen Ole Bernt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu