Patron
Kan noen hjelpe meg med å redigere dette bildet? Er helt fersk på photoshop. Går det an å få litt mer tegning i ansiktet? Bruker jeg Clone for å bli kvitt det store innskuddet litt under midten på bildet? Enn så lenge er bildet helt urørt. Skal legge ut en redigert versjon etter å ha fått nyttig hjelp;)
En stolt, trøtt butikkeier en klam natt langs Istanbuls hovedgate Istiklal. Liker å fotografere mennesker i deres miljø på denne måten.
Bildet inngår i albumet 3 tyrkiske menn - Tre tyrkere i Istanbul juli 2006.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-07 21:37:00
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikkor 50mm 1:1,8
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/1.8
  • Lukker1/100s
  • Filmtype1600
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger606
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_203514} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Gerry F.

et fint bilde sånn sett i lifestyle, men det ble litt for mye detaljer i front her...detaljen fra gjennskinn i vindu og den støtten foran er vanskelig å klone vekke uten å være synlig....


har du ikke noen andre utgaver???


gerry
Kristian Eugen B.

Hei Gerry!

Tusen takk for tilbakemelding!

Jeg har dessverre ikke flere utgaver. Det ble et hastebilde. Har flere i samme serie av mennesker/lifestyle i samme utsnitt og vil derfor veldig gjerne ha med dette også. Den store ''sjakkbrikken'' i forgrunn er selvfølgelig en plage.
Noen flere råd?
Torgeir H.

For å fjerne de lysegrønne stripene litt under midten til venstre skal det gå fint an å bruke clonetool for å fjerne ja. For å få mer skarphet i ansiktet kan du bruke lasso tool til å markere og prøve Filter- Sharpen - og så Unsharp mask.
Usm kan du også egentlig prøve på hele bildet. Den ''sjakkbrikken'' i forgrunnen kan du vel egentlig også prøve å fjerne med clone tool, selv om det kan bli litt vanskelig. Ellers for å få mer tegning i ansiktet til butikkeieren kan du prøve deg fram med contrast og brightness /curves under menyen image og adjustments. Ellers er lysrørene/lyset bak butikkeieren fo utbrente til å kunne gjøre noe særlig med.

PS. Har de tuborg i istanbul??! :P
Kristian Eugen B.

Tusen takk for kjempeflott tilbakemelding Torgeir!
Gleder meg til å teste tipsene dine!

-og ja... De har rød tuborg i Istanbul...
Trond H.

Husk også å ''Duplicate Layer'' og jobb på det når du bruker USM, clone og lignende som gjør endringer på laget.
Hvis endringene i laget ''går for langt'' kan du også teste ut ''Belnding Options'' og gi laget en lavere Opacity før du eventuellt forkaster det.
Bjørn J.

Jeg likte bildet men det kan sikkert bli bedre med litt PS jobbing. Sender deg et forslag.
Kristian Eugen B.

Tusen takk for tilbakemeldingene!
Du sender meg et forslag sier du Bjørn? Det høres jo helt fantastisk ut.
Hvordan da?
Kristian Eugen B.

Tusen takk for tips til deg også Trond!
Det skal jeg huske på;)
Kristian Eugen B.

Aha! På mail ja!
Tusen takk Bjørn! Det var storartet!
Kristian Eugen B.

Hei!
Takk for hjelp til redigering av bildet. Vil veldig gjerne ha tips til ytterligere forbedringer!

Mvh. Kristian
Fred S.

Katten din var gira på turnips, du er gira på å opprette dette bildet mest mulig. kanskje ikke så lett, il padrone er jo i utgangspunktet litt dumt plassert, med lysrør rett over hodet. Du kan f.eks. fjerne den lyse flekken i panna hans, fin klonetrening det. ( noe jeg trenger også...) Og vil du kaste deg ut på dypt klone-vann, kan du fjerne knotten ( hydrant ? ) midt på nedre kant, den tilfører ikke bildet så mye, og forstyrrer litt. Men klarer du den kloneoppgaven, med det den innebærer av oppretting av det rutete fortauet og søppelkasse, da er du god.
Ok bilde ellers, sjefen ser kanskje litt oppgitt ut, kanskje rakien hans selger dårlig.

vh fred
Kristian Eugen B.

Hehe! Alltid morsomt å få tilbakemeldinger fra deg Fred! Har tenkt tanken på å fjerne den ''sjakkbrikken'' i forkant der selv, men har liksom kviet meg litt. Bøtta bak er vel den jeg er mest nervøs for. Ellers er nå alle tre ''padronene'' i bildeserien ''3 tyrkiske menn'' ute. Ta en titt og gi en kommentar!;)

Mvh. Kristian
Oda B.

Også syns jeg dette er et kult bilde. Versjonen som er shoppa er kanskje bedre alt ettersom, men jeg syns ikke du skal tenke så alt for, alt for mye på etterarbeide. Det er liksom øyeblikket som teller mest ikke sant? Uansett, du vet hvordan det er med meg. Jeg er jo nesten redd for digatalkameraet mitt. Lenge leve filmbasert magi.

Oda
Kristian Eugen B.

Hehe. Takk for hyggelig kommentar Oda!
Fra nå er det digitalt på meg!

vh. Kristian
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu