Stille natt på fjellet
jeg likte bildet i fullskjerm.

-dobbeltklikk på bilde for fullskjerm
Bildet inngår i albumet Nattbilder - Bilder som er tatt på natta
Utstyr
  • d50
  • 18-55mm
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1s
  • FilmtypeISO-400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger861
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_203067} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Avsluttet .

Harmonisk, avslappende bilde å se på. Bra tatt! Tåler nok myyye mer kontrast? Ville sett en versjon 2, med mer kontrast.. Men ellers, flott bilde..!

Beste Hilsen Thomas Løberg:)
Inger Anne Maritsdotter V.

Absolutt best i fullskjerm,
fin stemning og bra komp.
Thomas M.

tusen takk begge to! :)

Thomas Mørch
Avsluttet .

fint å stemningsfylt bilde thomas....


mvh mikkal berg hovind
Thomas M.

takk skal du også ha Mikkal ;)

Thomas Mørch
Silje M.

Kjempe fint bilde Thomas.

mvh silje mørch
Jacob V.

Hei, Thomas

Jeg har ikke så mye mer å si enn at dette var vakkert :)


Mvh

Jacob
Kine L.

fint bilde! og veldig koselig stemning :) som mikkal også har nevnt :)

hilsen Kine :)
jarle p.

nok engang thomas så må jeg bøye meg..utrolig fin stemmning å harmoni i bilde,utmerket!! best i fullskjerm!

-jp-
Thomas M.

takk skal dere ha folkens;)

Thomas Mørch
Avsluttet .

Flott stemning og behagelig lys...gleder meg til neste bilde Thomas

Arne
Torgeir H.

Pent bilde. Anbefalingene sitter ganske løst for tida.

-T.H
Thomas M.

takk skal dere ha=)

Torgeir: skjønner ikke hvorfor du hekter deg opp i anbefalingen...er det bare fordi du aldri har fått en?! hva er så stort med det? At en person liker bilde ditt ekstra godt er jo bare hyggelig. Du får heller ta det opp med Jarle Pedersen personlig syns jeg, istedet for å starte en diskusjon her. Ikke meningen å være sur, men er drittlei folk som skal syte og klage på meg, fordi folk anbefaler bildene mine!!
Folk har heldigvis forskjellige meninger, og forskjellig smak. Og det må alle godta.

Thomas Mørch
Torgeir H.

Oi, noen som har spist sinnadrops idag? Sier ikke at du tar dårlige bilder, du tar mange gode. Og sier heller ikke at jeg er noe bedre enn deg, derfor trenger du ikke å komme med personangrep heller, det viser bare hvor lite moden du er. Jeg bare reagerer på deg, fordi du tåler tydligvis ikke dårlige kommentarer. Jeg kommenterte det ''Skotland'' bildet ditt, som hadde blitt anbefalt, ok bilde, men lurte på hvorfor det ble anbefalt. Som svar så sletta du det uten å gi svar. Og når jeg ga en bitteliten negativ kommentar til et annet bilde du hadde, (det svarthvite av fiskeren) så sletta du det og. Dessuten er det ikke bare jeg som tviler på anbefalte bilder, det gjør du og, så ikke vær så kjepphøy : bilde nr. 225805 .

Og hvorfor vil du ikke ha diskusjon her?

-T.H
Geir N.

Helt ok bilde med bra komp og fine farver på himmelen. Men de mørke partiene ble alt for mørke etter min smak.
mvh
Geir
Odd Tore S.

Stemningsfullt med en vannflate som minner om starten på et meget tynt islag.
Merkelig effekt, siden det er godt badevann opp til 1300 m på vidda for øyeblikket.
Midt i forgrunnen har du noen litt merkelige fargetoner eller kanskje det er spor av .jpgkomprimering. I så fall er det vel kravene til filstørrelse her som er ute og går igjen, lite å gjøre med det da. Men det kan være verdt en liten sjekk.
Odd Tore
jarle p.

hvorfor dra meg inn i dette ?

-jp-
Thomas M.

takk skal dere ha.

Thomas Mørch
Torgeir H.

Prøvde ikke å dra deg inn i det Jp. Syns det bare var et undereksponert ordinert bilde som jeg ikke skjønner hvorfor ble anbefalt. Og derfor spurte jeg, noe som tydligvis ikke var lov... Som du sier har folk forskjellig smak, og hvorfor får ikke jeg lov til å reagere på at et såppass ordinert bilde blir anbefalt når du reagerer på et uordinert og spennende bilde som bilde nr. 225805 blir anbefalt? Har man sett noe lignenede som det før? Nei. Har man sett noe som ditt bilde 1000 ganger før? Ja! Teknisk bra er det heller ikke, derfor spør jeg. Du trenger vel ikke å bli så forbanna for det? Foto.no er vel en plass for diskusjoner og forskjellige meninger om bilder, ikke en skryteplass der man bare skal vise seg fram og regne med skryt? Poenget med foto.no er for min del å lære, ikke å sanke skryt og vise seg fram. Og da må det gå an med negative kommentarer uten å prøve å drite ut de som kommer med de? Det å få en positiv kommentar på et dårlig bilde, fordi man har gitt en positiv kommentar til den personen sitt bilde, eller fordi man kjenner den personen, er for min del helt brukløst. Da tar jeg heller flere negative kommentarer og lærer av de istedetfor å fortsette i samme bane som før og ikke bli bedre.
Eller tar jeg helt feil Thomas Mørch?

-T.H
Espen A.

Når det gjelder bildet, så må jeg si at det ikke gir meg så mye. Hadde dette vært langs en vei ville jeg antagelig vis kjørt rett forbi og aldri kastet et blikk nummer to på det. Grunnen er: Det har lite detaljer og det som er avbildet er rotete. Man skimter vel en øy inne i alt det svarte,men finner ikke noe motiv å feste blikket på. Fargene er greie, men lider av kompresjon. Kontraster ble vel nevnt lengre oppe her, men det er nok ikke noe med det. Det er rett og slett for mye svart / siluetter. Detaljefattig. Så uten å trekke J.P. inne i dette så finner jeg egentlig ikke noen grunn til å anbefale dette. Anbefalinger er vel egentlig for å kunne gi oppmerksomhet til litt mer bilder utenom det vanlige og/eller teknisk meget gode bilder. Selvfølgelig er det en smakssak, men litt kritisk må man være. Har vært medlem siden nyåret engang, men fremdeles bare gitt én anbefaling. Så har jeg å de jeg kjenner godt inne på forumet her den regelen at vi ikke anbefaler hverandres bilder og ikke kommenterer uten faktisk å ha noe å komme med.

Når det er sagt så er foto.no også et diskusjonsforum hvor alle har muligheten til å få tilbakemeldinger på verkene sine og kommentere andres. Da setter man et ''bildekommentar nivå'' og må tåle å bli dømt etter det. Herr Mørch skriver : ''Folk har heldigvis forskjellige meninger, og forskjellig smak. Og det må alle godta.'' Det er godt sagt, men da må du inkludere deg selv i det også. Har fått bilder slaktet i fleng jeg, men reagerer ikke negativt på det utenom hvis det ikke foreligger en god begrunnelse for det.

Og det at folk anbefaler bildene til hverandre er jo meningen, men da bør de begrunne det og gi det til bilder som ''griper'' eller opptar seg spesielt. Det at Herr Mørch får mye kommentarer er jo fordi han tar en del gode bilder, har mange kjente inne her og kanskje en fan-klubb. Blir litt som alle som streber etter å få kommentar fra Carsten Arnholm inne her. Man gir kommentarer og anbefalninger for å få kommentar tilbake fra '' The Grand Ol`Man'' him self. Nok om det. Burde vært en tråd for alt dette inne hær en plass. Uansett: Dette bildet er ikke i nærheten av enkelte andre bilder du har tatt, og du kan bedre. Begrunnelse har du allerede fått.

Mvh
Espen Amdahl
Thomas M.

tusen takk Espen, godt sagt!

Thomas Mørch
Terje V.

Synes ikke dette bildet var spesielt bra. Grunnen til at jeg nevner det, er fordi at jeg vet du kan mye bedre. Men noen ganger får man kanskje spesielle følelser knyttet til et bilde, som ikke andre gjør. Det som trekker dette bildet ned, er at det er for mørcht (på min skjerm i allefall). Finner liksom ikke noe festepunkt.

Diskusjonen som startet her er også interresant. Jeg er enig med Torgeir. Siden Thomas lurte på hvorfor bilde nr. 225805 ble anbefalt, må Torgeir få lov til å lure på det samme med dette bildet, uten at det skapes person-angrep!

Espen har og et veldig godt poeng, ang. anbefalinger av bilder. Det er lov å anbefale andres bilder, for å evt. få oppmerksomhet fra den fotografen. Men tenk over hvorfor du gjør det. Vær kritisk, som Espen skrev. Morsomt det du sa om Carsten:) hehe...

Burde ha startet en diskusjonstråd for dette temaet. Så får vi høre om ''The Big Old Mighty Papa'' har noen vise kommentarer.

Terje
Geir F.

Terje:
Mulig det er lov, men det blir avslørt rimelig fort at man bruker anbefalingsknappen for å få oppmerksomhet og poenget med denne tjenesten blir ødelagt. Noen som har tenkt over det?

-geir f-
Torgeir H.

Enig med Espen og Terje. Geir jeg har tenkt på akkurat det samme selv, hvis anbefalingsknappen brukes for ofte til det formålet Terje beskrev, så blir jo selvsagt tjenesten helt ødelagt. Men det er en annen ting å anbefale et bilde man synes er pent, selv om mange andre ikke synes det, men da bør det legges til en god og grundig begrunnelse på hvorfor du ser det på den måten, og ikke bare gi en kjapp kommentar og anbefaling. Under bildet her så ser jeg hverken hva som er så fint med bildet eller hva som er teknisk bra til at det fortjener å bli anbefalt, eller en god begrunnelse fra personen som anbefalte bildet på hvorfor han gjorde det. Derfor spør jeg! Ikke for å plage noen, men for å få en begrunnelse, og det syns jeg at jeg kan få uten at man får kjeft av en med et kanskje litt for stort selvbilde. Og hvorfor svarer du ikke på spørsmål mine T.M?

-T.H
Geir F.

Torgeir:
Selsagt: Når anbefalingsknapppen brukes for å gi oppmerksomhet fordi man synes bildet er bra er det helt ok. Spesielt når det er en begrunnet mening med hvorfor bildet er anbefalt.
Når man anbefaler bilder på grunn av kompiskjøring er det IKKE ok. Slik ''markedsføring'' er heller ikke god markedsføring spør du meg. Det eneste man oppnår er å irritere andre og ødelegge anbefalingstjenesten.

Når det gjelder dette bildet synes jeg egentlig det funket bra. Det mørke i bildet ga det en viss sjarm og stemning.

-geir f-



Kjell Ruben S.

Orker ikke lese gjennom kommentarene eller diskusjonen, men dette er et klassisk gi-skryte-kommentar-til-en-man-''kjenner''.

Jeg er ikke noe ekspert på landskap eller noe annet innen for foto for den del. Men dette bilde kan umuli være: stemningsful, vakker, nydelig og bra komp. ?? eller må jeg revurdere min nåværende sans for landskap?

Horisonten er midstilt, fargene blasse og bildet kontrasløst.

Nei, mr Mørch. La deg ikke lure av usaklige alt for skrytende kommentarer.

Vennlig Hilsen
Kjell Ruben Strøm
www.kjellruben.com
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu