Det klarner opp.
Nok et bilde med litt tåke i. D.v.s. denne gang er det litt mindre av den. Her er den i ferd med å trekke seg tilbake og la sola få overtaket.
Tåke gjør seg kanskje bra på bilder. Når man imidlertid har vasset rundt med et grått teppe over seg i ukesvis blir man likevel ikke veldig lei seg om tåka fordufter for en stund.
Bildet er tatt ved Nordlivatn - vel 2 mil nord for Bodø. Toppen i bakgrunnen er den karakteristiske Steigting (793 m.o.h.)
Toppen er et populært turmål. Bl.a. har Turistforeningen årlige turer opp dit.
Det går fint å gå opp fra baksiden.
På den siden vi ser her er det et stup flere hundre meter rett ned.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-07-28 12:29:05
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-07-29 00:29:53
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S, Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G E
  • Brennvidde25mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeIso 200 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1116
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_202372} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Avsluttet .

Hei.

Dette bildet falt veldig i smak hos meg. Er veldig glad i naturbilder og spesielt fra nord:)

Det ble veldig fint med tåken som en ser i det fjerne.

Synes kanskje motivet er litt skjevt....men klarer ikke helt å sette fingeren på hva som evt får frem det inntrykket.

Mvh Line:)
Anne-Cathrine B.

Hei Kurt!

Du har såvisst rett når det gjelder tåke i bilder.. her har du igjen fått til et flott bilde hvor tåken spiller en sentral rolle. Liker komposisjonen, men er litt usikker på blåtonene i berget.. kanskje litt mindre blått og litt mere grått hadde gjort seg.. muligens? :-) Men for all del, du er som alltid flink og bildet er flott det!

Anne-Cathrine :)
Robin J.

Bra balanse i dette bilde. Tåke gjør seg på bilder selv om vi har hatt vel mye i sommer.V2 ble best etter min smak. Fine duse farger. Pent bilde .
Mvh RJ
Kurt S.

Line og Anne: Tusen takk for kommentarene.
Line: Det er mulig at bildet gir inntrykk av å bikke litt til høyre. Tror jeg. Har rettet det litt opp.
Anne: Jo jeg var vel forberedt på at det kanskje var litt for blått.
Mindre blått og mere grått i V2 -:)
Mvh Kurt
Anne-Cathrine B.

Joda, det ante meg at du hadde tenkt over omfanget av blåtonene og at det kanskje var litt vel blått.. :-) Jeg holder nok en knapp på v2.

AC
Tone A.

Eit vakkert tåkebilde der tåka dominerer bakgrunnen, og gir litt mystikk til den delvis skjulte Steigtinden. Forgrunnen har lys som viser dei grøne grasstustane som trives på berget. Fine spegling i vatnet, der lyset lettar det mørke vatnet på høgresida. Mellomgrunnen er mørkare og skaper ei fin kontrast på den lyse forgrunnen og bakgrunnen som er dominert av tåka. Fine blåtonar og det vert versjon 2 for meg. Flott skildring og komposisjonen med berga som gjentek seg bakover gir fin dybde. Bildet oser av ro og kor lyset og tåka gjer mykje for bildet. Kreativt å fanga eit slikt motiv!
Me har hatt det så varmt i vekevis, at i dag har me overskya ver og tåke som gjer at det rett og slett er herleg! Så nå håpar eg at du får godveret nordover, Kurt! Eg har bestillt regn.
:) Tone
ingebjørg fyrileiv g.

Nydelig natur og tåke og blått gjør susen..! Full pakke, kan man si.
Komposisjonen sitter greit, men jeg synes fortsatt at det blir litt mye båstikk
(ikke så pent i det grønne samt berget her) og jeg savner mer skarphet.

hilsen ingebjørg
Vegard L.

Et flott naturbilde. Versjon 2 stemmer nok best.
Mvh Vegard
Stig Børre E.

Fin stemning. Flott dybde. Tok litt tid før jeg oppdaget de imponerende fjellene i bakgrunnen. Syns fortsatt fargene er for kalde (vers.2).

StigB
jarle p.

hei!
Dette falt veldig i smak hos meg også,flotte farger å flott dybde,jeg liker nok v2 best

-jp-
Rune S.

Hei. Versjon #2 ble bra. Fin komposisjon med front, mellom og bakgrunn. Tåka er med på å skape mystikk i bildet. Bra naturskildring- -RS-
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere alle.
Har lagt ut en versjon til hvor jeg har redusert blåstikket enda litt.
Mvh Kurt
ingeborg w.

Jeg synes v3 ble best. Fargene virker mest naturlige. Busken i forgrunnen er pent plassert. Forøvrig er flateinndelingen god, som vanlig. Fjellet i bakgrunnen er viktig.
Ann T.

Hei Knut - jeg synes også at v3 er best. Fargene er mye mer naturlig her. Dette er en fin komposisjon, men jeg blir nesten litt skuffet når jeg åpnet thumbnailen på v1 og oppdaget den unaturlig blå tonen. Men v3 faller veldig i smak :-)
Hilsen, Ann
Avsluttet .

Hei Kurt
Med v3 synes jeg at du er i mål med farvene. Vakker natur hvor du har fått til en flott komposisjon og det er fin balanse i bildet.

mvh arild
Fred S.

Klassisk Kurt . Hyggelig at du legger på litt ekstra blått, jeg liker det, selv om en ''lyver på seg'' litt farge på den måten. Absolutt pent.
Steigtind har jeg vært borti før i en eller annen sammenheng, har til og med lest om den på nettet. Vet at den er grei å bestige, men luftig på toppen. Svært mange topper nordpå som har akkurat de to ''egenskapene''.

vh fred
Kurt S.

Takker så mye for kommentarene.
Ang. fargetonen i V1: Tror nok det fungerer slik at skal man legge på en ''alternativ fargetone'' bør man ta enda kraftigere i enn jeg gjorde i den versjonen. Enig med Fred i at man kan godt ''lyve på seg'' litt farge.
Da bør man kanskje gjøre det til gangs slik at det ikke blir tvil.
Fred: Jo, det er luftig og flott utsikt oppå der. Har vært på toppen en gang.
Midt i toppen er det forresten et ganske stort hull. Fra dette ståstedet kan man bare se det i kikkert.
Ganske fasinerende å stikke hodet ut og kikke ned der.
Mvh Kurt
Espen A. I.

Praktfull stemning til tusen. Du har fanget en god komposisjon her, med slyngende linjer og pene farver. Liker det, men det ser litt teknisk svakt ut, uskarpt, men v3 retter opp dette ved å bli kvitt en god del blåstikk. Bra Kurt :-)

mvh Espen
Bente K.

Nydelig stemning der fargene blått og grønt dominerer hele bildet, det gjorde det hele svært såidyllisk og rolig.
V3 ble nok den beste versjonen her, der ble fargene klarest.
mvh Bente
Inger-Lise S.

Vakkert bilde! Du finner nydelige motiver,du:-) Jeg liker v#1, liker fargene særdeles godt.

Inger-Lise
Kurt S.

Takk for kommentarene til dere siste også-:)
Kurt
Odd Tore S.

Ganske typisk Kurt vil jeg si, etterhvert er det en del fotografer her som med motivvalg og stil gir tilstrekkelig signatur.
v3 ble mest naturlig, og inneholder fortsatt nok stemning til å fenge.
Jeg har tipset deg noen ganger nå om at du kan unngå ujevnt brede og distraherende rammer om du må omformatere bildene. v3 ville gjort seg bedre med en mer diskret ramme. Naturligvis kan jeg fikle det til ''selv'' ved å gå til fullskjermvisning og velge ramme og bakgrunn der, og det gjør jeg når bildet engasjerer tilstrekkelig også, men er kommentator ''selv'' i denne sammenheng??
Odd Tore
Kurt S.

Odd Tore: Takker for kommentaren.
Ang. det med ramma. Er enig med deg. Det er igrunnen bare sløvhet at man ikke selv legger en ramme på bildet og bruker bakgrunn uten ramme når man legger inn bildet.
Dersom man da skal beskjære og legge inn en ny versjon vil man slippe den mindre pene og brede ramma rundt de nye versjonene.
Jeg prøvde det imidlertid denne gang. Brukte Canvas size i P.S og la på 1 pixlel i bredde/høyde. Ville ha en tynn ramme.
Da bildet ble lagt inn viste det seg at det bare ble ramme nederst og til venstre.
Jeg redigerte da og la på en ''dotten-ramme'' i tillegg.
Dersom du finstuderer ramma vil du kanskje se at den er litt bredere nederst og til venstre. Det var visst ingen som oppdaga det -:)
Vet ikke helt hva som gikk galt.
Mvh Kurt
Stine J.

Hei Kurt,

Skikkelig postkortstemning her (positivt ment). :) Bra komponert og imponerende natur. V3 har mest naturtro farger på berget.

mvh Stine
Odd Tore S.

Legg til to pixler på hver side i Canvas, og det blir som du vil! Skjermen er ikke så glup når det gjelder halve pixler.
Odd Tore
Roger V.

Hei Kurt
Fint stemningsbilde, og Steigting står trolsk frem i bilde. Rolig og behagelig å se på. Kansje en varm kveldsol som laget litt farge i himmelen hadde gjort seg.

Roger
Inger Anne Maritsdotter V.

likte best #2,
syns det er et nydelig landskapsbilde som innehar alle elementer for å skape et interessant bilde; stemning, lys, dybde, komp., balanserer fint sammen her, og du har tatt det gode bildet Kurt.

Inger Anne
Odd E. k.

Hei Kurt!

Et flott komponert bilde der du var på plass og eksponerte i rett tid. Berget i forgrunnen med den frodige vegitasjonen gjør bildet kontrastrikt. Mye av tyngden i den nederste delen av bildet ligger til høyre, men den store fjelltoppen helt bakerst i bildet velter ut av tåkehavet og setter balansen på plass. Tåken nede ved bakken og ved fjelltoppen gir en fin ro over bildet. Vakkert stemningsbilde!

Mvh.

Odd E.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu