Masteskog i tåke.
Tåke var det nok av her opp i juni.
Dette bildet ble tatt like før Sankt Hans.
Ved småbåthavna og moloen i Bodø.
Ca kl. 21:30 om kvelden.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-07-15 13:35:45
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S, Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G E
  • Brennvidde48mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeIso 200 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1120
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_200558} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (41)
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette var et flott stemningsbilde hvor tåke og lyset skaper den magiske stemningen.
Bra eksponert.
Du kan med fordel kutte ca. halve himmelen, etter min mening.

Inger Anne
ingebjørg fyrileiv g.

Vakkert..Men da snakker jeg om tåka, fargene og lyset. Komposisjonen fungerer ikke for meg. Savner å se båtene. Og et hustak gjør ikke mye for bildet. Så den moloen skulle ha vært fjerna :)

~ingebjørg
Morten Andre N.

Hei Kurt.

Jeg har selv tenkt på å ta et godt bilde av ''masteskog'', men har ikke funnet rett sted/tid/lys osv. Bildet ditt inspirerer meg i hvertfall til å forsøke videre. Jeg synes du har fått et veldig bra uttrykk i bildet, litt grovt i sjø og himmel, men liker det. Lysmastene på moloen som blander seg inn sammen med båtmastene, og husene i bakgrunnen er fine detaljer. Lyset er behagelig kveldslys og tåka gjør stemningen utrolig fin. Morsomt med så mange master, men ingen båter i bildet. Bra utført!

Hilsen Morten
Fred S.

Mange master, ingen båter; fin løsning, det. Tung og detaljert himmel som jeg regner med har fått litt ekstra hjelp i shadows/highlight. ( Er i alle fall der jeg etterhvert forsøker å ''finne'' mest mulig himmel i mine bilder ).
Måtte skrolle for å finne de fine hus-bak-tåke-detaljene, liker den biten ekstra godt.
Behagelig skue, dette ; kanskje ville jeg ha kuttet en cm nede, ''Glitteret'' i vannet bryter litt med strukturen i vannflaten forøvrig.

vh fred
Johan K.

Fint bilde dette. Pene farger, og flott lys, sam masser av stemning, som gjør det ganske behagelig å se på.
Synes ideen med masteskogen fungerer bra jeg. Og utsnittet sitter godt og.

Johan
Kjell Sigurd S.

Stemningsfullt bilde dette. Fin dybde med spennende farger på himmelen der bak. Utsnittet er kreativt og fint synes jeg. V1 synes jeg sitter best. Tåler kanskje litt mer kontrast og fargemetning? Uansett, severdig og stemningsfullt.

Kjell S
Kurt S.

Takker så mye for kommentarene.
Ingebjørg: Nei, å gi meg i kast med å fjerne moloen i Bodø tror jeg at jeg står over-:)
Kunne selvfølgelig tatt bildet på andre siden av moloen. Det ville uansett blitt et helt annet bilde.
Fred: Husker ikke helt nå hvordan jeg gikk frem for å få frem fargene og detaljene. Tror jeg brukte shadows/highlight ja. Dette er en funksjon jeg ofte bruker. Brukte et warm-filter fra P.S for å få litt glød i bildet.
Det er ofte slik at man ser en fin glød og fine farger når man tar bildet.
Kikker man så på orginalen kan dette være borte. Da vil de nevnte funksjoner kunne bidra til å få dette frem igjen.
Kjell Sigurd: Nei jeg tror dessverre ikke det er mere å hente på kontrast/fargemetning. Presser jeg fargene mere nå vil det bare bli støy.
Mvh Kurt
Robin J.

Enig med KSS. Dette var et virkelig stemmningsbilde fra Bodø. Her har du fått til ett flott bilde og en etter min mening litt spesiell vri på småbåter/havn.
Mvh RJ
Anders H.

Dette synes jeg bare var flott. En uvanlig vri på et slikt motiv ved å bare vise mastene bak moloen, noe jeg synes fungerer veldig bra. En flott glød i fargene også, og en god komposisjon. Alt i alt et meget godt gjennomført og stemningsfylt bilde.

Anders
Ivar B.

Det er jo et stemningsfullt bilde dette, og en vakker himmel, men jeg faller ikke helt for løsningen her, ville nok ha tatt bildet fra andre siden av moloen for her var det stemning. Mvh Ivar
Ann T.

Hei Kurt - jeg synes dette er meget bra. Selvføligelig det kunne har vært bedre hvis båtene var foran moloen, men det er ganske effektiv som det er også med mastene som peker fram. Fargene og tåket over fjellsiden og begyggelse i bakgrunnen er helt topp. Det eneste som jeg synes kanskje kunne gjøres er å kutte ned litt av himmelen. Veldig bra stemning.
Hilsen, Ann
Truls L.

Vakkert bilde (likte versjon 2 best), men det kunne godt vært kuttet litt mere etter mitt syn
Kurt S.

Takk for kommentarene til dere andre også.
Et enda mere beskjært format - tilnærmet panorama - hadde sikkert også fungert.
Mvh Kurt
Torbjørn K.

Tåke og spennende lys er en gullgruve for fotografer, og her har du utnyttet det til det fulle. Forbinder vanligvis slike forhold med foto av skog, så at du gjør det samme med en maste-skog synes jeg er spennende. Jeg synes ikke du trenger å kutte så mye i bunn, men jeg ville heller kutttet relativt mye av himmelen her. Den er egentlig ikke så spennende i forhold til resten av bildet, og et panoramaformat ville i tillegg fungert bra her.

Torbjørn
Espen A. I.

Ojoj, hvilken stemning du har klart å fange her! Synes virkelig dette var bra. Noe mystisk over det hele, kan tenke meg at dette var spennende å fotografere og ikke minst vanskelig, men du holdt deg rolig og fikk et nydelig bilde.

mvh Espen
Kurt S.

Torbjørn og Espen.
Takker for kommentarene.
Espen: Det du nevner at det var spennende å fotografere.
Det er helt sikkert. Når det er slike forhold som dette ser man massevis av motiver. Lysforholdene forandret seg imidlertid ganske fort så det gjaldt å være litt rask. Man kan ikke springe rundt som en tulling og knipse vilt heller-:) Selv om det sikkert kunne blitt noe brukbart sett fra andre ståsted endte jeg altså opp med dette.
Mvh Kurt
Jóhann Á.

Hei Kurt!
Stemningen er det ingenting å si på, den har du formidlet greit. Men innholdet ellers er jeg ikke helt sikker på. Syns det blir litt mye blanding av mast, landskap og det hele. Kanskje et tettere utsnitt på mastene hadde funket bedre hvis det var de en ville ha fram. Uansett en opptakssituasjon hvor det går an å tilnærme seg motiver på veldig forskjellige måter. Her liker jeg v1 bedre!
Syns det virker som det er en del ''grums'' eller støy. Skjønner det ikke helt når det er på iso200 og rask lukker? Eller er det jpeg artifakter?

MvH, Johann
Stig Børre E.

Veldig pent. Magisk lys. Flott komponert i vers.2.
Spesiell himmel.

StigB
Camilla S.

Heisann

Rett og slett rålekkert! Nydelig stemning, synes fargene i motivet er slik dem skal være. Ikke for mye, ikke for lite, men akkurat passe mettet.
Liker best v2, med kutt i bunn.. Du må ikke finne på å kutte himmelen, den var såpass spesiell og fin i strukturen sin, at den må være der.

Moloen i bildet er jo hele spenningen i bildet, den gir meg nysgjerrighet på hvordan det er på andre siden med alle båtene. Flott løst, fint kamera standpunkt, lever meg inn i stemningen:)

Pent!

-Camilla
Bente K.

Et nydelig lys sammen med tåka skapte stemning i fullt monn her. En detalj som gjør bildet spennende synes jeg er at fjelltopper og hustak stikker opp. Det samme ses igjen bak moloen der vi bare ser ''toppen'' på båtene, for meg ga dette bildet litt spenning.
Jeg tror jeg ville beskjært litt nedentil her.
mvh Bente
Inger-Lise S.

Hei Kurt! Du leverer som vanlig godt og skuffer aldri:) Knallgodt bilde.
Et fint motiv med lekre farger og god komposisjon.Spennende lys og tåke som skaper herlig stemning. Jeg syns himmelen må være så høy somden er. Er mer usikker på kuttingen nede, men ser at v#2 gir bildet en ekstra ro som gjør seg godt.Så jeg velger v#2.
Dyktig jobbet som vanlig fra deg:-)

Inger-Lise
Avsluttet .

For et farvespill og flotte linjer moloen og alle mastene gir. he- trodde først utav tittelen at Masteskog var et sted, der lurte du meg, kan jo ikke alle stedsnavn i Norge:)
Dette var vakkert, veldig dekorativt og godt komponert.

mvh arild
Vegard L.

Flott bilde dette. Jeg vil tro du kunne fått til noen fine bilder uten båtene/mastrene med slike lysforhold. Hvordan hadde det blitt dersom du hadde tatt bilde bakenfor båtene?. Jeg kan ane fint landskap innhyllet i tåke og spesielt lys.
Mvh Vegard
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene igjen.
Johann: Har gransket bildet i P.S - Du har nok rett. Det er tendenser til artefakter og litt grums. Sannsynligvis fargestøy som har oppstått under behandlingen i P.S - Nevnte det innledningsvis. Bildet kan ikke presses mere i fargene. Håper ikke dette gikk alt for mye ut over helheten.
Arild: He,he.. ja man kan bli lurt av og til -:)
Mvh Kurt
Stine J.

Hei Kurt

Flott stemningsfylt bilde fra en molo med mastene fra seilbåtene som stikker opp bak moloen. En litt annerledes vri. :) Fargene er jo helt supre!
V2 ble best.

mvh Stine
Ina W.

Wow! Dette var utrolig vakkert, supert lys, fin stemning og tåke.

Nydelig!

Ina
Tone A.

Eit vakkert bilde der tåka saman med det bølga skylaget gir bildet eit mjukt uttrykk. Komposisjonen er flott med fine bua linjer i kontrast med linjene til mastene og moloen. Det gylne lyset på sjø og tåke skaper ein fin kontrast mot lyse blåtonar på himmelen og på sjøen. Versjon 1 likte eg best pga partiet nederst i sjøen som har slike krusningar som går igjen i skylaget, og det gjer også eit fint fargespel i sjøen utan kutting. Ei litt mystisk stemning som er vakkert formidla, Kurt!
:) Tone
Odd Tore S.

Stemningsfullt, slik skog gjør seg godt i tåka. Bakgrunnen drar jo ikke akkurat ned inntrykket her.
Når jeg ser v1 synes jeg at det er nok sjø i bunnen, når jeg ser v2 forvirres jeg av det brede hvite felte som oppstår i bunnen fordi du bruker dottens ramme. Vil (fortsatt?) anbefale én eller to-pixels ramme av eget fabrikat om det er sjanse for versjoner i flere størrelser.
Dette var Masteskog, når kommer Mastemyr?
Odd Tore
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene.
Odd-Tore: Jo, jeg tok den med Mastemyr -:)
Det ville sikkert vært et fint alternativ. Byr det seg en anledning får man se hva man får til. Tror ikke det blir mangel på tåke i fremtiden heller. Da er det bare å komme seg ut.
Mvh Kurt
Geir F.

Meget vakkert. Flotte fargetoner og tåka er bare delikat.
Og den stadig brutte moloen skaper spenning i bildet.
-geir f-
Tor-Erik E.

Wow, den satt! Herlig belysning når sola ligger så lavt, spesielt når tåka ligger tykt over havet. Her er det lyset som gjør bildet til noe uten om det vanlige. Flott levert!

Tor-Erik
Ivar O.

Heisann! Kan ikke tro at jeg i ALLE år har gått glipp av ett motiv som dette... Knallbra!!! Har du forresten kutta noe til venstre i bildet? Ivar :-)
Espen S.

Her har du fanget et nærmest magisk øyeblikk. Fantastisk fin stemning, litt mystikk over det. Et prakteksempel på at kveldlys er vakkert på bilder. Liker dette her, bra skutt!
Bjørn Erik Ø.

Synes faktisk at noe av det som setter stemingen i bildet, med unntak for lyset(sola) og tåka, er at man ikke ser båtene, men mastene... Det gjør mystikken fullkommen, nydelig komposisjon slik jeg ser det iallefall.
Kunne sikkert kutta litt av himmelen tho. Alt i alt, meget vakkert..., bildet har stemning, sjarm, kvalitet, knall=)
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene alle sammen-:)
Ivar: Nei, jeg har ikke kutta til venstre i bildet. Utsnittet i orginalen er slik som dette.
Kunne sikkert tatt med enden av moloen men det ville igrunnen blitt et litt annet bilde.
Mvh Kurt
Sidsel A.

Litt seint ute men, det var utrolig vakre farger i dette bildet. Flere utsnitt og andre valg av kameravinkel, hadde sikkert vært mulig, men, som du sier, da hadde det vært et annet bildet. Kuttingen nederst gjør på en måte himmelen enda høyere. Tror jeg går for den. Fortsatt god sommer, eller det er vel kanskje nå den begynner hos dere.
mvh Sidsel
Sidsel A.

Litt seint ute men, det var utrolig vakre farger i dette bildet. Flere utsnitt og andre valg av kameravinkel, hadde sikkert vært mulig, men, som du sier, da hadde det vært et annet bildet. Kuttingen nederst gjør på en måte himmelen enda høyere. Tror jeg går for den. Fortsatt god sommer, eller det er vel kanskje nå den begynner hos dere.
mvh Sidsel
ingeborg w.

Farger, lys og stemning er kjempeflott her. Jeg liker ideen om mastemyra, men taket er ikke like idyllisk og bryter litt synes jeg.
Tom A. T.

Dette syntes jeg ble pent. At moloen delvis gjemmer båtene og tåka gir bildet et ubestemt moment som gjør at man ikke får alt i fanget med en gang, hvilket jeg mener er positivt for bildet. De ''små'' fjelltoppene i bakgrunnen skaper god dybde.
mvh Tom T
Sturla M.

Her sto det så mye at jeg ikke gidder å gjenta andre, men henger meg på at det var et flott bildet med nydelig lys.

Sturla
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere siste også-:)
Mvh Kurt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu