På tur mot nord.
..Da mener jeg bobilen til høyre i bildet.
Jeg sto med fiskestanga i Åselistraumen, litt sør for Saltstraumen. Sjøen var totalt blikkstille. Fikk da se speilingene av en rekke bobiler som passerte Åselibrua på tur mot nord. Syntes det ble et fint motiv i det stille vannet. Før jeg hadde klart å få frem kameraet var det kommet lette vindrosser som dannet små mønstre i havflata. Det kom heller ikke flere bobiler. Kun denne ene klarte jeg å få med. Om det opprinnelige motivet hadde blitt bedre er ikke godt å si. Det får jeg heller ikke vite, og slik er det -:)
''Linjer i speil'' kunne også vært en kurant tittel på bildet. Den tittelen har jeg imidlertid brukt før.
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Tamron AF70-300mm f/4-5.6 LD
  • Brennvidde95mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeIso 200 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger812
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_200012} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Ivar B.
Godt sett og godt tenkt! Tittelen er veldig bra synes jeg, og bildet forteller en fin historie i sammenheng med tittelen. Som du sier , er det ikke så godt å si om det første motivet, med stille vann, hadde blitt bedre. I allefall har krusingen på vannet gitt fine linjer som fyller panoramaformatet fint (du har gjort et godt utsnitt). krusingen gjør nok også til at bildet blir en tanke mer abstrakt, og jeg må innrømme at jeg ville hatt litt bedre speiling av bobilen med tanke på at bildets historie da kunne stått litt mer ''på egne ben'' (uten tittelen hadde jeg ikke sett at det var en bobil) Dette ble kanskje litt komplisert skrevet, men håper du skjønner hva jeg mener. Likevel jeg likte dette, et bilde litt utenom det vanlige, og et bilde man ikke blir fort ferdig med. Mvh Ivar
Avsluttet .
Hei Kurt
Bilde er bra det, men jeg er ikke sikker på om du fenger vår interesse her. Jeg klarer nok å forestille meg hvordan du opplevde situasjonen før kameraet kom frem, men det var synd med de krusningene som vannoverflaten fikk her og som ødelegger både speiling og helhetsinntryket.

mvh arild
Kurt S.
Ivar og Arild.
Takker så mye for kommentarene og deres ærlige mening.
Bare så det er nevnt: Ettersom det kom en lett bris ble det til at det er linjene og mønstrene i havet jeg ville ha frem i dette bildet. Det kunne kanskje være lagt inn under katergori - abstrakt - og bobilen er på en måte antydet til høyre i bildet.
Det var heller ikke meningen å ha en ren avbildning av bobiler på tur nordover. Det var bare en tittel som fallt meg inn -:)
Mvh Kurt
Odd Tore S.
Her beskriver du en god mulighet som dessverre forsvant.
Det som ble igjen når ikke opp mot det du la opp til. Brisen må vel ta hovedansvaret for det. Du graver vel nærmest bildets grav ved å beskrive det du så, og så servere det du fikk.
Men oppskriften bobil-bru-speiling høres spennende ut, særlig med en liten dash dynamikk lurt inn. Nå er kanskje dynamikk og bobiler nær selvmotsigende, men til fotobruk kan man jo glemme det et øyeblikk.
Odd Tore
ingebjørg fyrileiv g.
Hei Kurt. Jeg likte dette bildet godt og synes i grunn at bobilden ikke er nødvendig. Men så er jeg jo litt glad i mindre elementer å forholde seg til da..
Det samme gjelder i grunn speilingen av stolpene som holder brua. De blå tonene er flotte og i fin kontrast til det mørke og bildet har fine linjer.

vh ingebjørg
Arne S.
Fine linjer og flater. Den lille, lyse stolpen til venstre gjør susen. Samt bruddet i den store.
Inger-Lise S.
Ser det er ulike meninger her.Det er jo som det skal være.
Jeg kan ikke si annet enn det vanlige om dine bilder: Vakkert.Flott komposisjon. Bildet inneholder spennende elementer, samtidig som det er enkelt og stilig.Meget vellykket,etter min mening. Fargetonene er nydelige, motivet rålekkert. Lekre linjer her. De ulike ''tilstander'' vannet befinner seg i, er et stort pluss.
Finner ikke noe å pirke på her,jeg..Ikke engang min egen vurdering ;-)

Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.
Eg måtte sjå lenge etter den bobilen Kurt:-)

Du vart litt for seint ute....eg ser den.....med litt godvilje....
men eg likte ellers godt heilheten i dette bildet.

Inger Anne
Odd Tore S.
Når jeg frigjør meg fra din egen forhåndsomtale av bildet, begynner det å få selvstendige kvaliteter.
Ikke så dumt det linjespillet som er her i formene på områdene med bølger koblet med speilingene. Nærmest monotone blågrå nyanser er stilige og gir bildet ro.
Bra vi har sjansen til å se på bildene her mer enn en gang.
Odd Tore
Kurt S.
Takker så mye for kommentarene.
Delte meninger om et bilde vil det alltids være, og det er bra!
Odd Tore: Jo det er ofte slik at noen bilder må betraktes flere ganger før ''det fester seg'' - Tror likevel du hadde rett når det gjelder bildeteksten.
Burde kanskje ordlagt meg litt anderledes.
''Linjer og mønstre i speil'' ville kanskje vært en bedre tittel.
Kunne også lagt bildet inn under abstrakt.
Jeg ønsket egentlig ikke at bobilen skulle være hovedmotivet.
Dersom det hadde blitt som det ønsket da jeg oppdaget motivet ville derimot bobilene blitt mere fremtredende. Dette skulle jeg imidlertid holdt for meg selg. Tror jeg -:)
Mvh Kurt
Ann T.
Klassisk, enkelt, stilrent. Bra gjennomført komposisjon, og en ting til - jeg savner ikke bobilene :-)
Hilsen, Ann
Janne L.
Hei.
Linjer i speil kunne vert en bra tittel, ja. For det er linjene som opptar meg her. Bobilen som jeg aner i vannet forstyrrer linjene faktisk. Du kunne med fordel ventet et par sekunder til den var kjørt, og fått enda renere linjer.

Janne
Kjell Sigurd S.
Har vendt tilbake til dette flere ganger uten helt å klare å danne meg en mening om det. Jeg liker linjespillet og fargetonene i bildet. Bobilen bryter linjene og de vertikale stolpene, så den mener jeg bildet ville vært bedre foruten. Ellers bra, men jeg synes du har laget mange bedre bilder enn dette.

KJell S
Kurt S.
Takk for kommentarene til dere siste også-:)
Kurt
Torbjørn K.
Spennende linjer, farger og lys her. Det meste er nok sagt, men får vel tilføye at panoramaformatet fungerte veldig bra her.

Torbjørn
Espen A. I.
For min del ble dette for tamt og kjedelig. Tror kanskje det opprinnelige motivet ville fått meg engasjert, men selv en minimalist som meg må si nei takk :-)

mvh Espen
Kurt S.
Torbjørn og Espen: Takk for kommentarene til dere også-:)
Mvh Kurt
Sidsel A.
Dette var et flott vannspeil! En komposisjon som ''sitter''.
mvh Sidsel
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu