en himmel i brann
Bilde av himmelen i pene farger,
synes bilde ble bra kansje litt mørkt,hva synes dere?
Utstyr
  • canon digital ixus 750
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger415
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_199626} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Carsten A.

Dene rødfargen ser det ut som du har lagt på i etterhånd. Men uansett hva som måtte være gjort gir ikke dette noe tilforlatelig inntrykk.

MVH CA
Henrik W.

Jeg synes det var plagsomt mye støy her.
Carsten A.

Jeg skjønner etterhvert at det er deg som har feilpassert en kommentar som gjelder dette bildet under mitt bilde nr. 245876

Det blir temmelig bakvendt, og bildekommentarmuligheten er heller ikke ment som en alminnelig chatte-kanal.

MVH CA
Tore Arnt N.

Hei har ikke feilplassert kommentaren men ville vite hva du mente med det du skrev,det er ikke et chatteprogram å det er jeg klar over også.
Carsten A.

Det du vil vite om kommentarer gitt til dette bildet skrives som kommentar til dette bildet, ikke som kommentar andre bilder.

MVH CA
John S.

Tja. Jeg synes desverre at det meste er feil med dette bilde. Det er ikke skarpt, veldig mye støy, alt for firkantet format, farvene er ikke veldig bra håndtert, JPEG komprimeringen er alt for stor og det er ikke noe hovedmotiv i bildet.

Ser at du har tatt bilde med et Canon Ixus kamera. Kameraet i seg selv har mange begrensninger. Tipper at bildet er tatt i JPEG, det i seg selv gir begrenset med muligheter. Men enten har du tatt bilde med for lav oppløsning eller så har du komprimert det for mye etterpå. Bildet er bare på 91 KB, her på foro.no kan du legge ut bilder på 300KB - og det gir en helt annen oppløsning. Jeg ser at samme oppløsning og dårlige kvalitet går igjen på de andre bildene dine også. Utnytt kapasiteten i kameraet maksimalt så tipper jeg du får bedre bilder. Husk at du kan legge ut mye større filer enn det ser ut som om du gjør nå.

Mitt andre råd er at du ser på mange bilder fra mange forskjellige fotografer og prøv å se hvordan de gjøre det.

Lykke til neste gang.

John

Caroline M. S.

Hvorfor har du signert kommentaren din på Carstens bilde med ''mvh Elin Pettersen''?
Tore Arnt N.

Hei!mitt navn er Elin Pettersen men jeg bruker Tore Arnt sin side det er min samboer,synes siden med kommentarer bør brukes til det å ikke til spørsmål utenom bilde,mvh Elin Pettersen
Caroline M. S.

Da synes jeg, om du skal fortsette å legge ut bilder og skrive kommentarer, at du bør lage deg din egen konto på foto.no. For alt jeg vet kunne Tore Arnt Noem og Elin Pettersen være falske navn og kontoer opprettet kun for å drive med tøys (og at kommentaren din signert Elin Pettersen ble sendt i Tore Arnt Noems navn ved et uhell - glemt å logge inn på riktig konto). Jeg (og sikkert heller ikke andre) er interessert i å bruke tid på å kommentere bilder som kanskje bare er lagt ut for å drive ap med andre medlemmer (det har vært flere tilfeller på foto.no før hvor folk legger ut de dårligste bildene de klarer å lage bare for å få seg en god latter når andre kommer med velmente, oppmuntrende kommentarer eller regelrett slakt).

Er det du eller samboeren din som har tatt dette bildet?

Når det gjelder selve bildet er jeg enig i kommentarene og forslagene du har fått ovenfor. For meg ser bildet ut som et knips av asfalt med skygger på og som du siden har forandret fargene på (evt brukt feil hvitbalanse). Pene farger, men veldig dårlig teknisk kvalitet. Kunne kanskje vært et dekorativt abstrakt bilde om den tekniske kvaliteten hadde vært bedre og om det var noe mer her (et eller annet blikkfang, en spennende form eller linje - et eller annet mer enn her).
Caroline M. S.

PS Bildet er ikke mørkt i det hele tatt. Det er verken spesielt mørke eller lyse partier på bildet. Hvis man klikker på 'gråskala' er bildet mer eller mindre jevnt grått.
Tore Arnt N.

Hei!har lest kommentarene jeg har fått,for det første har vi ikke falske navn vi er seriøse folk,har aldri fått høre noe slikt før,det er greit å vite hva som er feil,å hva man kan gjøre bedre til neste gang,dessuten er det begrenset hva man kan gjøre med et slikt kamra når det er temmelig skumt ute,prøv dette selv så får dere se men jeg tåler både ros og krittik,skal opprette min egen konto,grunnen til at kontoen står i Tore sin konto er at jeg må ha egen e-post adresse noe jeg skal ordne snart,det er jeg som har tatt bilde og håper på bedre resultat neste gang,mvh.
Carsten A.

Tore Arnt Noem, eller hvem det nå er som skrev umiddelbart foregående kommentar, ikke rot sånn med hvem som har laget bildet, og rot absolutt ikke kommentarer til ett bilde sammen med kommentarer til et annet, slik det skjedde her. La det være helt klart at slikt er uønsket rot.

MVH CA
Tore Arnt N.

Hei John Sandøy!d er greit at bilde mitt her er uklart,men ingen av de andre som har kommentert bildene mine har sagt at det er støy der,synes du kan lese det de har skrevet,først etter det kan du uttale deg.TAKK!
Carsten A.

Tore Arnt Noem, eller hvem det nå er som skrev umiddelbart foregående kommentar, dersom det er graden av støy du er opptatt av, så er vel støymengden har det minst problematiske med dette bildet. Riktignok er støymengden selv i denne frimerkestørrelsen ganske overveldende, men toner, farger (eller farge i entall skulle det vel helst vært, for her er det bare én) og særlig mangel på innhold er betydelig verre.

MVH CA

Tore Arnt N.

Til Carstein arnholm,det er ikke dette bilde som det er støy på men har fått kommentert at alle bildene mine er det støy på,når det gjelder innhold er det ikke så mye å lete etter når det gjelder bilde av himmelen,ikke enkelt å ta bilde med et digitaltkamra eller,mvh
Caroline M. S.

Vel - når jeg skrev ''dårlig teknisk kvalitet'' og enig med kommentarne du har fått så tenkte jeg spesielt på Johannes og Johns kommentarer (og de never begge mye støy).

Nei, det er ikke bare enkelt å ta bilder - hverken med analoge eller digitale kameraer. Men du ser jo masse fine bilder på dette nettstedet tatt med digitale kameraer, og både med bedre og dårligere kameraer enn det du bruker (som slett ikke er noe dårlig kamera). Det fine med foto er at det alltid er noe å strekke seg etter. :-)

Det hjelper lite å skylde på utstyret. Du må finne fram til hva du kan bruke kameraet ditt til og hva du ikke kan bruke det til. Mitt kamera har også sine svakheter og det er enkelte bilder jeg bare ikke får til med det kameraet og det samme gjelder objektiver. Enkelte bilder kan jeg bare ikke ta med godt resultat fordi jeg ikke har riktig objektiv.

Bruker du noe billedbehandlingsprogram? Hvis ikke bør du skaffe deg det. Photoshop elements for eksempel er bra og billig.

Hvorfor vil du ta bilder av himmelen hvis du selv mener at mener at det ikke er så mye innhold å finne der? Klart du kan finne noe også på himmelen, og ''innholdet'' kan være noe som er pent å se på, noe skremmende, mystisk, noen fine former eller linjer, kontraster, farger.....

Hva synes du selv om dette bildet? Synes du det er fint/bra? Hvorfor i tilfelle? Synes du ikke det er fint/bra? Hvorfor la du det ut i tilfelle? Vil du ha tips og hjelp til å lage bedre bilder? Hva kunne du selv tenkt deg du kunne gjort annerledes her? Hvordan hadde du ønsket at dette bildet skulle vært?

Det er masse å lære på dotten hvis du er åpen for de kommentarene du får. Jeg har lært masse. Hvis du vil kan du jo kikke på bildene jeg har lagt ut og da vil du se mye direkte dårlig. Men gjett om jeg har lært masse av de kommentarene jeg har fått på de bildene, og flere av de mest lærerike har Carsten gitt meg. :-)

Lykke til med bildene, kameraet og læringen din! :-)
Anne-Lise S.

Flotte farger på denne himmelen! Mye støy, eller kornete kvalitet på godt norsk. For firkantet utsnitt.

Ser du bruker det kompakte Canon Ixus 750. Ingen grunn til å klage på det. Jeg bruker selv Canon Ixus 800 IS, ''etterkommeren'' etter ditt kamera. Tidligere brukte jeg Canon Powershot S230. Vi som bruker kompakte kameraer har ikke den samme muligheten til teknikk som fotografer med f.eks. speilrefleks, men vi har mulighet til å lære vårt eget kamera å kjenne, utnytte dets muligheter, og til å ta bilder uten støy (korn). Vårt visuelle blikk er dog viktigst. Klikk deg inn på mine bilder. Ikke for at de er så fantastiske, for jeg er her inne på dotten for å lære, men for at du kan få se flere bilder tatt med kompaktkamera!

Lykke til med å ''bli venn med ditt kompakte kamera''! Stå på! Det er når man har klatret opp den høyeste fjellskrenten man får den beste utsikten!

Anne-Lise
Avsluttet .

Hei. vi har nok den samme sansen for natur bilder:)
takk for kommentar fra deg også. er koselig m tilbakemeldinger.
Tore Arnt N.

Takk for kommentarene:-)mvh
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu