Sommerbølgen.
Det er helg og fridag. Sola skinner og temperaturen i lufta er behagelig.
Noen ''strandløve'' er jeg ikke-:) Det kan likevel være fint å bare rusle rundt, nyte sola og sjølufta og kikke etter detaljer man kan feste til brikka.
En slik liten detalj der denne lille bølga.
Stranda her ligger i Gildeskål i Nordland. Ut mot storhavet. Det blir derfor sjelden 100 % stille.
Den slappe bølgen treffer stranda til høyre i bildet. Skumspruten på bølgen skyter så fart ut mot venstre før hele bølgen knuses mot stranda.
Det er godt med slike dager en gang i blant.
Bildet inngår i albumet Stemninger ved havet. - Forsøker å få til noen enkle bilder fra kystmiljøet. Bilder hvor man kan finne ro.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-07-06 19:17:00
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S, Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G E
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeIso 200 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger792
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_199369} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Avsluttet .

Hei Kurt
Velkomponert som vanlig fra deg. Fint med de landtungene på hver side og et skjær med en fyrlykt lenger ute. Kan nesten ane fred og nesten høre bølgen gjennom bildet.
Vakkert, og jeg er enig med deg, jeg er ingen badeløve, men å rusle langs stranden når alle er gått hjem, det er det jeg liker best.

Du har valgt en tone i blått som passer motivet, men synes det er litt vel mye blå sand.

mvh arild
Stig Børre E.

Pent. Veldig rent og enkelt motiv, noe som er et pluss.
Flott komponert. Har ikke sansen for tonen i bildet. Ville likt å se dette med mere naturlige farger eventuellt s/hv. Potensialet er der.

StigB
Ivar B.

Bildet ditt gir meg en god opplevelse, det gir gode minner og det skaper en god stemning der jeg nesten føler jeg rusler bortover stranda og nyter livet! Bildet er i seg selv enkelt, men komposisjonen er nærmest ''smågenial'':-) Bildet er jo fullt av flotte linjer. Øya ute til venstre bærer komposisjonen og gir bildet balanse. Fra denne øya er der en skjult diagonal mot sanden i nedre høyre hjørne, bølgen skaper flotte linjer i samspill med stranden. De små øyene ute i havet gir dybdefølelse. Jeg synes kanskje bilde er en tanke for blått på min skjerm. Konklusjon: enkelt men bra, stemningsfullt og fortellende. Mvh Ivar
Steinulf L.

Fin studie i blått. Fredfyllt og harmonisk.
Kurt S.

Takk så mye for kommentarene.
Har lagt ut en ny versjon hvor jeg har tatt av litt på blåfargen.
Når det gjelder blåfargen på stranda. Sanda var våt og litt gråblå etter at vannet skyllet over den.
Kurt
ingeborg w.

Pent komponert som vanlig. Du er flink til å fylle bildeflaten og det er det som gjør bildet her synes jeg. Forøvrig er det en rolig, avslappende sommerstemning du har fanget. V2 for meg.
Kjell Sigurd S.

Velkomponert bilde med en fin stemning av ettermiddag. Blåfargen synes jeg kler bildet godt. Den lille brytningen i bølgen er avgjørende for min del. Ikke oppsiktsvekkende men et bilde med en deilig ro over seg.

Kjell S
Odd Tore S.

Blått er flott, men jeg liker v2 bedre.
Bra komponert.
Jeg frostår at stranda var våt, men synes egentlig at det blir litt mer enn nok av den ganske store og heller diffuse flata den utgjør.
Ellers er det rent og pent, og bølgen bryter akkurat der den bør i kompen, men muligens ikke i forhold til stranda. Hadde den brutt litt nærmere hadde litt mer av strandflaten livnet til.
Odd Tore
Inger Anne Maritsdotter V.

Enkelt, velkomponert, harmonisk og på min skjerm vart #2 bedre.

Absolutt severdig dette her Kurt, og eit bilde som skiller seg litt ut!

Inger Anne
Espen A. I.

Linjene sammen med farvene er nydelig skue for et øye. Du har gjort det godt her, selv om det hele ser enkelt ut, så er det ikke det i virkeligheten. Godt komponert.

mvh Espen
Tone A.

Eit vakkert sommarbilde der den glitrande og gjennomsiktige bølga med den vesle krusninga gjer svært mykje for bildet. Den gir livv til strandidyllen med flott dybde, der svaberget i høgresida og øya i venstresida blir ei fin motvekt. Den glatte stranda og den vesle bølga dannar to trekantar som også øya og svaberget gjer. Altså eit flott komponert bilde til å læra av, og der blåtonane og sollyset gjer dette til eit vakkert bilde. Versjon 2 for meg,Kurt!
:) Tone
Inger-Lise S.

Hei Kurt! Aldeles nydelig bilde! Lekre fargenyanser, teknisk godt og med fine linjer. Komposisjonen er meget bra. Du har fått med mye i bildet, men likevel er det ro og harmoni ''all over''. Svært bra!
Jeg liker begge versjoner.

Tror jeg stikker innom denne stranda i sommer!

Inger-Lise
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere alle.
Inger-Lise: Dersom du en gang kjører kystriksveien kan du ta en liten avstikker til en øy som heter Sandhornøya i Gildeskål. Det går bru over dit.
Det heter Sandvikstranda her. En lang og flott strand ut mot storhavet.
Mvh Kurt
Inger-Lise S.

Takker Kurt! Det er nettopp kystriksvegen vi har planer om i år! Så blir å følge rådet ditt! Gleder meg!

mvh Inger-Lise:-)
Roger K.

Hei hei, Kurt!
Jeg får en god følelse i meg når jeg betrakter bildet ditt. Kjenner meg igjen når jeg kan sitte ved fjæra/stranda og høre på litt småskvulp fra sjøen. Jeg får en behagelig ro i kroppen av dette. Jeg kan sitte slik bare å lytte og se der tiden står stille. Det ble litt tid bak dette bilde for meg. Skulle jeg på død og liv småpirke litt ville jeg trekt stranda helt ut i venstre hjørne. Kanskje ikke enkelt å passe slikt inn da jeg regner med du fikk bruke litt tid på dette. Det skal liksom stemme med det som kommer inn fra havet også. En slik stille dag var det nok ikke ofta en liten småbølge kom rullende.

En trivelig helg og sommer til deg

Mvh RK
Carsten A.

Forgrunnen, med sandstrand, bølge og litt hav har jeg stor sans for, men jeg syns at det ellers er noe for mye med og som etter min mening hverken er nødvendig eller forsterker det inntrykket som forgrunnen gir. Tvertimot kunne jeg ønsket meg et litt tettere utsnitt av sandstranden med bølgen, helst fra en litt lavere standplass enn den som er brukt her.

Bevares, uansett et enkelt og fint bilde, og innvendingene mot fargetonene i V1 er jeg ikke enig i. Selve tonenivået kunne gjerne vært lagt i et noe mørkere leie for min del, jeg har sett på dette i PS og syns det ville vært en klar vinning.

MVH CA
Kurt S.

Roger og Carsten: Tusen takk for kommentarene.
Carsten: Jo, jeg tror jeg ser for meg din ide ang. et tettere utsnitt.
Får prøve ved en annen anledning.
Når det gjelder fargetone: Tror man er litt for opphengt i hvordan det egentlig så ut i virkeligheten og hvordan det ''bør'' være for å få det mest mulig ''naturlig''. Da kommer man inn på dette med fotografi og virkelighet som har vært en del diskutert her på dotten.
Var en gang på besøk i et galleri her i byen. Fotografen er kjent for å ikke være redd for å eksperimentere med farger.
Det ble litt snakk om dette med foto og virkelighet.
''Virkeligheten er det som henger på veggen der'' var hans korte kommentar-:)
Ellers kan man jo sitere den kjente fotografen Peter Eastway i Lonely Planet:
''In many ways the colours are not accurate to reality, but they are accurate to our memory of reality''
Dette utsagnet synes jeg passer godt til den type bilder som dette.
Mvh Kurt

Carsten A.

KS: Det du skriver her er jeg hjertelig enig i. Formålet er ikke reproduksjon, og for min del kunne du altså gjerne tatt mye kraftigere i med toner og farge enn du alt har gjort.

MVH CA
Inger-Lise S.

Hei Kurt! Må innom å si at vi var på denne stranda i sommer: Den lengste stranda jeg har sett i Norge,-med hvit sand! Den må da være over 1 km! Været var strålende, masse folk, men om det var 10.000 der, ville det vært enda mer plass jo :-) Takk for tipset!

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu