Utsikt mot Feistein fyr II
Bildet inngår i albumet Strandliv - Bilder fra jærens kyst.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-06-25 13:20:44
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S NIKKOR 17-35mm 1:2.8D
  • Brennvidde25mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/10s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1154
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_197885} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Avsluttet .
Pent og knivskarpt med herlig lys! Det eneste jeg savner, er en rett horisont. Kontrasten ville da blitt bedre til den skjeve strandlinjen.

Men uansett, bra jobbet!

--
mvh
Bjørnar Hauge
Avsluttet .
Syntes du presterer godt med landskapsbildene dine. I mine øyne greier du å sette ditt eget ''Ole-preg'' på bildene, du har laget deg din egen stil som begynner å bli gjenkjennbar. Alt fra værgudenes dramatikk- til skjønnhet greier du å formidle på en fin måte. Igjen et delikat bilde fra deg, som det er godt å se på.
Chr. G.
Herlig søtladent, og jeg liker det. Rett gjerne opp horisonten med noen brøkdeler av en grad rotasjon med klokka. Det er ikke helt i balanse vertikalt etter mine begreper, for mye rom nedenfor steinen i forhold til hva du har av himmel -forskyv gjerne utsnittet noe oppover. Om du trenger alt det du viser til høyre for fyret kan sikkert diskuteres.
Ole E.
Takk for tilbakemeldinger!
Ny versjon med rett horisont, og litt annet utsnitt etter gode råd fra Chr. Glorstad.
Inger Anne Maritsdotter V.
Et imponerende bra bilde!
Det meste er sagt.
Blir inspirert av dette.

Inger Anne
Chr. G.
V2 er en endring til det bedre :-)
Thomas M.
v2 begynner å ligne noe, men det blir fortsatt for langt...men har jo ikke noe annet å klage over:) alt annet er perfekt!

Thomas Mørch
Tone A.
Hei Ole
Nok eit vakkert bilde frå Borestranda med din særpega Ole-stil! Bildet er vakkert med fine kontrastar mellom speglinga med fint lysspel på vatnet som ligg roleg på stranda og den friske sjøen med den litt tunge himmelen. Den brente trestokken ligg flott plassert i overgangen mot sanden som har litt skumdottar. Velkomponert med stokken i det eine hjørnet og Feistein fyr i motsatt hjørne med lysspelet i bølgene foran fyrtårnet og inn på stranda.
Fine blåtonar på den friske sjøen som slår innover med skummande bølgetoppar. Himmelen slår litt sprekkar og fyrtårnet ligg i eit svakt gyllent lys.
Det vert v2 for meg om det vert litt midtstillt. Horisonten er jo så skeiv når ein står der på Borestranda og fotograferar! Tok du dette bildet på torsdag i denne veka, pga at det bles så friskt då?
Vakkert stemningsbilde med finekontrastar, flott lys og fine fargar!
:) Tone
ingebjørg fyrileiv g.
Meget vakkert foto. Herlige farger og kontraster.
V#2 er nok den beste. Nydelig. For ei blank strand..!

hilsen ingebjørg
Eirik H.
Teknisk bra og godt komponert. Eit flott landskapsbilete, om enn med skyhøg postkortfaktor :)

Ei innvending kan være at biletet ikkje formidlar noko meir enn ein dokumentasjon av ein solnedgang. Det er ingen mystikk eller spørsmål i biletet fordi framstillinga er relativt (men neppe heilt) naturtru. No trur eg ikkje dette var intensjonen din heller, og det er såleis ikkje ei eigentleg innvending mot dette biletet, men berre ein tanke.
Ole E.
Hjertelig takk for ytteligere kommentarer!

Tone: Bildet ble tatt på Onsdag eller Torsdag, husker ikke helt.

Eirik: Du har helt rett i at bildet ikke har til hensikt å formidle noe utenom en god stemning og vakre omgivelser, det har vært fokuset mitt i det siste. Jeg ser ikke noe illegitimt med det. Ikke alle fotografier trenger å være kunst på høgt internasjonalt niveau. Du tar opp et interessant poeng. Jeg føler det er mange fotografer som agerer ut av et underliggende premiss som tilsier at alle bilder skal strekke seg mot det kunstneriske (hva enn det måtte være), et slikt premiss er jeg uenig i. Det betyr ikke at jeg verken liker ''kunstneriske'' bilder, eller prøver å ta dem selv.
Stig Børre E.
Nydelig! I motsetning til en del andre fortrekker jeg vers.1, syns kompen i vers.2 blir for statisk.
Finner ingenting å pirke på her. Magiske fargetoner og flott komponert. Lyset er et kapittel for seg. Mycket bra.

EH: ''Dokumentasjon av solnedgang''? Må et bilde ha et budskap for å være mere enn det du kaller dokumentasjon? Syns du er fullstendig på viddene og litt lenger enn det. God bedring.

StigB
Eirik H.
Stig: Les kommentaren min ein gong til. Då vil du oppdage at det ikkje var ein påstand frå mi side eller ei reell innvending mot biletet, men ein generell tanke.
God betring sjølv. La oss håpe du les betre neste gong.

Ole: Beklager at dette kjem under ditt bilete, men Stig sine flåsete utsegner krev eit svar.
ingeborg w.
Et flott bilde du har tatt. Jeg liker spesielt godt forgrunnen med sine skarpe, blanke detaljer og fargenyanser. Kompen synes jeg er bra, med fyret på ene sida og stokken på andre. Det blir v1 for meg.
Arne S.
Visuelt fengende, men litt for mye bruk av virkemidler. Spesielt den blå bølgen synes litt for blå. Naturmotiver tjener på sartere toner og overganger.
Torbjørn K.
Oi! Har ikke sett dette før nå. Teknisk helt perfekt og svært severdig lys. Jeg liker også komposisjonen veldig godt her. Enkel, men likevel gjennomtenkt og bra. Slike bilder går rett hjem hos meg.

Torbjørn
Avsluttet .
Oi oi.. fantastisk rett og slett, flotte farger og nydelig komposisjon, dette var virkelig bra utført.

Jon
Camilla S.
Heisann

Helt fantastisk!
Du har et særpreg over dine bilder, som jeg i allefall lett kjenner igjen. Du har en ren stil med høy klasse over ''strandliv'' bildene dine, samt de andre bildene du har lagt ut.

Må si jeg blir inspirert, nydelige fargetoner, skarpheten er på makismalt på sitt beste. Blåtonen i bølgene er skarp, men synes det kledde bildet og gir et ekstra frisk pust over helheten.
Flotters!

-Camilla
Eva Marie P.
Hei

Som jeg har sagt før, bildet er flott, alle bildene dine er nydelige. Sanden her har en spesiell glans (som ikke jeg får til :)
Jeg liker farvene dine og det er grunnen til at dine landskapsbilder er så anderledes vakker. Om de er fikset på eller ikke spiller veli ingen rolle. Budskap er det jo absolutt i bildet for øyet som ser!!
Jeg er glad for det du sa om kunstneriske budskap i bilder. Føler litt på at det er det man må kunne mestre for å kunne ta gode bilder....Det er jo litt morro avogtil da, men hvorfor skal det ikke være ''bra nok'' å ta vakre bilder?
Noen bilder skjønner jeg ikke bæra av...(ikke så god i å ta budskapet eg)
Nei e gir meg mæ dæ, hehe, før dæ tar av.

Eva
Tom E.
Hei!
Her er det sagt så mye positivt,at jeg kan ikke tilføye noe mer.
Må bare få si at fargevalget er topp.
Du er dyktig i det digitale fargerom etter min mening.
mvh tom
Avsluttet .
Hei Ole. Eg e igjen imponert. Tror jeg får henge meg på som en hale neste gang du skal ut å ta bilde...:-)
Sondre S.
Dette er et av de bedre bildene jeg har sett her på en stund!
Du skaper en utrolig stemning med fargene både i havet og himmelen, og den tømmerstokken er virkelig prikken over i'en! (:

SSS
Ole E.
Tusen takk for enda fler kommentarer!

Ser at noen har kommentert sanden, og dens glans. Bildet er blitt tatt rett etter en kraftig regnskur, den våte sanden blir mørkere og mer disktinkt, kanskje også mer fotogen :-)
Carsten A.
Sanden i forgrunnen på V1 må være med, så V2 er ingen vinning. Derimot hadde V1 vunnet noe på beskjæring i overkant. Jeg har også studert på om en anelse høyere standplass ville gjort at bølgene mellom strandkant og horisont da hadde kommet enda bedre til sin rett - men kanskje hadde det gått ut over den fine blanke sandstranden og/eller speilingene der i forgrunnen.

Ikke uenig i kommentarer om postkortfaktor, men bildet ligger nok likevel rimelig høyt på skalaen. Og noe for høy fargemetning (i blått med litt cyan) er vel også riktig, virkemidlene er blitt litt vel heftige. Oppsiktsvekkende blir det, men det varer ikke så lenge som det ofte kan gjøre med litt større forsiktighet - less is more.

MVH CA
Fred S.
Herre Jemini, dette er noe av det mest spektakulære jeg har sett på lenge. Postkortfaktor ? Nei ! ( Men hadde det likevel dukket opp som postkort hadde jeg kjøpt det...)Har ikke noe mer vettugt å si, bortsett fra at jeg er enig med CG at det meste til høyre for fyret ikkenødvendigvis gjør mye fra eller til.

vh fred
Avsluttet .
Utrolig vakkert!
Hilsen Tone!
Lars J.
Fantastisk!
Knivskarpt og meget godt eksponert. Ikke så lett alltid det med bølgebrus og gjennskinn.
Tone A.
Hei Ole
Takk for alle kommentarar i 2006 og vil med dette få ønska deg eit godt nytt år. Og det gjeld også når det gjeld eit nytt fotoår, der du kan inspirera meg og andre med dine vakre landskapsbilde. Her har eg mykje å læra.
Dette bildet og ''Turisten'' saman med bildet frå dei nysådde markene ved Obrestad fyr, er mine favorittar.
Her har eg skrive kommentar før, men har nå ombestemt meg og har versjon 1 som eg likar best. Det vakre fargespelet i speglinga på sanden må vera med frå nedrekanten. Versjon 2 taper dybde pga kuttet.
Og farge-og lyspelet i forgrunnen mot sanden, drivveden og dei friske blåtona bølgene gir bildet ro og harmoni mot sjøen og den tunge himmelen med fine rosatonar.
Bildet er svært vakkert og eg kunne gjerne hatt det på veggen i stort format.
Bokmerka av meg.
Nyttårshelsing frå Tone
Anne Ø.
Helt fantastisk, et vakkert syn!!!!!
Du er bokmerket.

Anne:)
Ole E.
Takker Anne, og takk til alle dere andre også, som får takken så alt for sent!
Tone A.
Hei Ole
Dette bokmerka bildet frå Selestranda har eg kommentert før, men bildet er så vakkert at det det må fram igjen.
Denne gongen er det v1 som eg likar best med meir av den blaute stranda som speglar solnedgangen.V1 har også meir dybde.
Flott jobba også i PS med å få fram gode kontrastar og dei gylne tonane i forgrunnen.
Den tørre stranda gir ein god kontrast mellom den stille speglinga på stranda og dei friske bølgene.
Trestubben ligg der så traust og mørkt og gir god balanse til Feistein fyr. Himmelen med sin lysopning og skyspel gir ein fin effekt til bildet.
Flott fotostandpunkt og lyset gjer mykje for stemninga du har fanga her,den gylne timen på sitt vakraste frå Borestranda.
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu