Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1331
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_197776} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Marius F.
Herlig sort/hvit toner. Vinduene sine ''egne bilder'' gjør det helt utsøkt. Dramatisk og flotte skyer. Dette var meget lekkert. Dette hadde gjort seg meget godt på veggen.

Marius
Carsten S.
Et bilde i bilde i bilde. Nøye plasserte elementer. Toppen gir bilde dimensjon. Flott s/hv arbeid. Stemmning fortoner seg for meg tungt, trist og forlat.
Bra sett og bra gjort. Fint bilde.
Matz S.
Bra bildet - Carsten har nevnt alt!
Stig Børre E.
Genialt bra dette. Flott effekt med de to vinduskarmene. Dragerne i topp som bryter med himmelen er også viktige. Perfekt komponert og utsøkt bearbeidet.

StigB
Tom A. T.
Du fortsetter i den samme gode stilen. Atter et inspirerende bilde.
mvh Tom T
Avsluttet .
Originalt! Vinduet rammer inn en alternativ versjon av hovedmotivet -bra.

--
mvh
Bjørnar Hauge
Lars Kristian A.
lekkert!
Kurt S.
S/h arbeidet er nevnt. Ikke noe å utsette på dette.
Spennende og veldig bra dramatikk.
Føler at blikket blir sugd innover gjennom vinduene. M.a.o. superfin dybde.
Et meget severdig bilde.
Mvh Kurt
Kristoffer L.
Magritte-inspirert? Eller er det Uelsmann som har vært inspirasjonskilde her? ;-)

Liker spesielt godt vinduene, dragerne og himmelen. Treet er også godt plassert.

Tonearbeidet sitter godt, og rødfilter-emuleringen fungerer fint. Imidlertid synes jeg det er noe rart med kantene på vinduet/karmen og murkanten omkring - som om det er litt fortegnet (putefortegning, tror jeg). Kanskje kan det rettes opp i PS?

Jeg har nok ''sett bildet før'', og føler at du kanskje kunne ha gjort mer ut av mulighetene, f.eks. ved å ha med en eller to personer. Både veggen foran, vinduet og det åpne rommet bakenfor inviterer til lek med mennesker. Mulighetene er mange. ;-)

- Kristoffer

Ingrid W.
Utrolig vakkert!
Chr. G.
Godt bearbeidet fragment av omgivelsene, detaljer og kontraster/lys engasjerer, spesielt lyset på den høyre drageren legger jeg merke til. Og selvfølgelig speilingen og dybden som dette fremkaller. Men jeg har en følelse av å bli forholdsvis raskt ferdig med dette, jeg kjenner ikke den samme ''magnetismen'' som ved mange av dine andre bilder.
Ivar B.
Det meste er jo sagt, men dette var i mine øyne meget velykket. Har vært gjennom bildene dine å synes du har sikkert blikk for gode komposisjoner, god teknikk og du forteller historier ved dine bilder. Dette bildet er ikke noe unntak. Meget vellykket! Mvh Ivar
Odd Tore S.
Teknisk vel gjennomført i en stil som jeg synes er typisk for deg.
Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor man må tillegge deg inspirasjon utenfra, det er vel slik at den stilen man har like godt kan ha utviklet seg innenfra, i alle fall når den er såpass gjennomført som tilfellet er med dine bilder.
Bildets styrke er komposisjon og geometri, med teknikk som støtter opp under dette.
Det tiltaler den delen av meg som liker slikt, uten derved å engasjere fantasi og innlevelse i særlig grad. Ville personer bidratt til mer engasjement? Ser ikke helt for meg hvilke aktiviteter disse i så fall skulle tilføre motivet??
Odd Tore
Kristoffer L.
Bare en liten kommentar til OTS:

Ingen av oss lever i et tomrom, og vi suger neppe gode bilder utelukkende ut fra eget bryst. Hvis vi elsker gode bilder (som fotografer gjerne gjør), lar vi oss inspirere, enten vi er klar over det eller ikke. Hvem vi henter inspirasjon fra, kan imidlertid være så ymse. Derfor var hentydningen til inspirasjonskilder for bildet ment som et kompliment, og ikke som noen kritikk. Magritte og Uelsmann har hatt stor betydning for mange malere og fotografer i nyere tid.

- Kristoffer

Hans Jacob H.
Takk for kommentarer alle sammen!

Når det gjelder inspirasjon lever jeg selvsagt ikke i noe vakum, og jeg vil absolutt ikke framheve noen av mine bilder som direkte banebrytene eller nyskapende.
Jeg kan nok ikke si at enkeltbilder, som dette, er direkte inspirert av bestemte forbilder, det bærer heller preg av et tilfeldig motiv som ''jeg ikke kunne gå forbi''. Men jeg har som alle andre, mine forbilder, både innen foto og bildekunst, både motivmessig og innen etterarbeid. Og dette ligger helt klart (bevisst og ubevisst) i bunnen for den visuelle søken etter nye motiver og ideer. Men ingenting er jo hyggeligere å høre at egne bilder er til inspirasjon for andre!

Når det gjelder personer i bildet, kan det nok med ''riktig'' idè, positur, kostyme etc. fungere helt utmerket.
Her valgte jeg å la motivet stå på egne ben med sin strenghet i linjer, geometri og dybde, og står selvsagt for det.

Men jeg setter stor pris på alle konstruktive innspill og forslag til forbedringer/endringer. Dette er jo det fine med bildekritikken, at man får innspill fra andre fotografer med andre referanser og inspirasjonskilder, men likevel med tildels felles smak. Det gir grobunn for ettertanke og utvidelse av egen horisont!
Jan O Ø.
Hei. Enkelt og vakkert kan man vel si. Med det samme får man inntrykk av at det er et vindu der og at det enn ser er et speilbilde. Noe det selvsagt ikke er. Her blir det smådetaljene som gjør bildet slik som issoleringen på siden av vinduet og treet i bakgrunnen samt stolpene på taket da selvsagt. Det tekniske er det selvsagt ikke noe å si på. Synes også at du har plassert deg godt med tanke på de to vinduene i forhold til hverandre. Et godt bilde.
Mvh Jan O.
Torgeir S.
Enda et strålende eksempel på ditt arkiv av kunstbilder. Du har virkelig etablert en egen stil som fungerer suverent på grunn av din kreativitet mht. motiver, kunstnerisk uttrykk og komposisjoner. Dette hadde nok ikke fungert hvis ikke alt dette var på plass, men det mener jeg helt klart det er hos deg.

Å ha en egen stil i dag, blandt alle de flinke fotografene, er helt klart positivt, spesielt når det gjøres så gjennomført som på dine bilder. Gleder meg å se flere bilder fra deg, det er alltid spennende å se hva du har sydd i hopen neste gang. Stå på, du er virkelig dyktig!

Mvh. Torgeir
Hans Jacob H.
Takk skal dere ha for to hyggelige tilbakemeldinger. :)
Arne S.
Vindu er husets øyne. Her ser du ikke bare inn i, men igjennom motivet. Det gir bildet dyde og fortelling. Framragende arbeid som vanlig.
Avsluttet .
Et klassebilde.
Når S/H foto utføres på denne måten er det jo bare å gi seg over.
Dette er flott utført.

Mvh
arve
Espen A. I.
Klasse over dette.

Nydelig linjerføringen som brytes av den svært dramatiske himmelen.

Ypperlig teknisk.

mvh Espen
Magnar B.
Stilig! Likar måten du har jobba med dette på! Her er liksom to parallelle bilder, det eine inni det andre, men med små og artige variasjonar. Garnbiten som stikk ut av det store glaset er ein fin detalj. Flott teknisk!
Hans Jacob H.
Takk igjen for nye hyggelige kommentarer!
Tove Å.
Facsinerende bilde! Utrolig godt komponert - og godt sett :)
Oda Lystrup H.
anbefalt (på det sterkeste)!

dette vinduet blir som et bilde på veggen.
du har øyne som ser.
godt jobba!

Oda:D

Ina W.
Dette var pent, liker dem mørke og dystre stemningen.
Konraster, skarphet og motiv - alt stemmer. Ville ikke hatt med noen mennesker, og heller ikke forandret noe.
Likte bildet godt som det er!

Ina
Hans Jacob H.
Takk Ina og Oda og Tove, for hyggelige kommentarer!
stian w.
et motiv jeg tror mange ville gått forbi..

: herlig bilde!
Håvard U.
Heisann. Har sett igjennom bildene dine, og synes du er en fantastisk historieforteller. Samtidig er bildene teknisk sett veldig bra, spes komposisjonene. Liker stilen din godt og blir veldig inspirert. Den litt dystre fraflytningsbygdetematikken, forståelsen av at noe blir lagt øde eller blir forlatt, er utrolig godt fortalt. Av det jeg har sett så kan jeg kalle deg et slags forbilde her på foto.no. Nettopp slike historier leter jeg også etter, og håper å få lagt ut noen etterhvert.

Håvard
Hans Jacob H.
Tusen takk for det Håvard! Det var en svært hyggelig melding å få. Fint å høre at du ser historier i bildene, og det er jo veldig inspirerende at andre blir inspirert. Lykke til du også med ''historieletingen''. :)

Takk til Stian også for kommentar!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu