Bølgen.
En liten bølge i en liten elv.
Mener jeg traff brukbart på denne. Det ergrer meg imidlertid litt at jeg ikke brukte polafilter. Fikk litt gjennomsiktighet i vannet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-06-14 18:27:31
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-06-14 18:32:36
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-06-14 19:29:04
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S, Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G E
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeIso 200 RAW
  • Nei
  • AnnetStativ/selvutløser.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1352
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_196289} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (42)
Jan O Ø.
Hei. Wow, dette var vakkert. Kan nok være enig med deg angående polafilter, men bortsett fra det så er dette et meget vellykket bilde. Kjempebra.
Mvh Jan O.
Stig Børre E.
Veldig vakkert. Utrolig flotte linjer. Fine farger. Har et beskjæringstips jeg selv syns er knakende godt: Kutt i toppen til overkant av den sorte diagonale linjen. Da blir du kvitt litt av den rufsete vannflaten i overkant, og fokus blir på det som jeg mener skaper spenning i bildet.

Uansett - dette var veldig bra, igjen!

StigB
Øyvind A.
Bra dette, Kurt. Fin bølge, og jeg liker utnyttelsen av bildeflaten. Om det var mitt bilde, ville jeg vurdert å legge mellomtonene litt mørkere, for å få fram enda mer trøkk i det blå.
Ø.
Kjartan T.
Glad du ikke brukte polafilter her jeg. Teksturen som kommer fram gjør bildet litt spesielt og severdig, i en mengde av slike bølgebilder. Hadde du fjernet det ellementet så hadde du havnet på noe jeg har sett så alt for mange ganger før.

På min skjerm er det litt lyst presentert, og jeg er enig med Øyvind A som etterlyser litt mer trøkk i det blå.
Mari W.
Dette var virkelig pent, deilige farger.. Jeg er enig med Kjartan, synes teksturen er flott. Godt komponert, men slenger meg på Stigs forslag til kutting. Nydelig :)
Kjell Sigurd S.
Fin komposisjon med bra ''linjeføring'' som vanlig fra deg. Det sjenerer heller ikke meg at bunnen synes så vidt gjennom vannet her og der, men det hadde helt sikkert bli renere og like lekkert med bruk av polar. Hva med en liten kutt nede for å dra bølgen litt ut av horisontal midtlinje? Bare en tanke :-) Bildet tåler sikkert litt mer spakbruk i fht. fargemetning/channel-mikser for å oppnå mer smell i det også, men er ikke nødvendig - synes dette er veldig bra som det er.

Kjell S
Inger Anne Maritsdotter V.
Eg syns det er et severdig og flott bilde, særlig bølgen.

Forstår ditt poeng m.h.t. polarfilter når det gjelder øvre del av bildet, som kan virke noe lyst.
Men det kan du også rette på i ps.

Fine blåtoner i bildet og en fin bevegelse i bølgen.

Inger Anne
Marit E.
Delikat bølgebilde, Kurt!
Helt fint uten filteret, dette her. Kanskje litt mørkere, men er ikke helt sikker.

Marit
Viggo Strand K.
Dette var flott, Kurt. Jeg og ville nok justert mellomtonene litt for å få mer trøkk i blåfargen. Jeg ville også prøvd og kutte 15mm i bunnen av bildet.

Elegant var det, tror jeg må prøve meg på dette selv.

Mvh Viggo
Magnus A.
Utrolig flott med en meget flott komp.Savner også litt mer trøkk i blåfargen.
Magnus.
Kurt S.
Hei og tusen takk for gode og konstruktive kommentarer.
Har lagt ut et par nye versjoner. Når det gjelder litt mere trøkk i blåfargen tror jeg V3 skulle bli brukbar i så henseende.
Mvh Kurt
Bjørn H.
Hei hei Kurt ..

Et nydelig bølgebilde det her..

Jeg syns kappingen fungerer best i V2. V3 blir for, snau i toppen. Mellomtonene og fargemetningen er best i V3.

Bjørn
Kurt S.
Hei, hei Bjørn.
Det var da veldig hyggelig at den karen stakk innom foto.no-:)
Takker så mye for kommentaren. Legger ut en ny versjon igjen.
Mvh Kurt
Knut L.
Flott dette, Kurt - spennende motiv; - flipper du bølgen horisontalt så minner det meg umiddelbart om Hokusai's berømte ''Den store bølgen'' !

Noe malapropos, kanskje, men likevel ...

mvh
Knut
Avsluttet .
Det meste er vel sagt, jeg sier det likevel: Nydelig fargespill og tekstur. #4 ble meget bra! Godt jobbet.

--
mvh
Bjørnar Hauge
Avsluttet .
Hei Kurt
Du finner stadig utrolige motivet som du formidler på en fortreffelig måte. Dette var en lekkerbisken, eller lekker bølge. Variantene holder jeg meg unna da det er så ørsmå forandringer som mitt øye knapt legger merke til. Det er vel det du har, et trenet øye for detaljer.

Vakkert uansett hvilken vei en snur og vender på bildet:)
mvh arild
Odd Tore S.
Stilig stående bølge, v4 passer best til min smak.
Men det er vanskelig å vurdere utsnittsvarianter når du bruker dottengenererte rammer, de ødelegger helt balansen i bildet når de blir dominerende og ujevne i bredden.
Jeg ville foreslå at du velger ensfarget bakgrunn på dotten for bildet, og lager bildet to pixler eller hva du nå måtte ønske i hver retning av rammebredde, velger Resize Canvas, og øker den med disse to pixlene etter at du har valgt farge på ramma. Gjør du det på alle versjonene, får du like brede rammer, og jeg klarer å følge bedre med på hvilken versjon som gjør seg best.
Odd Tore
Vegard L.
Vakkert. Også v4 for meg. Slenger meg på det positive som er sagt.
mvh Vegard
Avsluttet .
Hei!

Delekat bilde må jeg si. Likte dette virkelig godt. Tror det meste er sagt her. Bra jobba!

Mvh Jon M
Kjell Sigurd S.
V4 ble en forbedring.

Kjell S
Kurt S.
Tusen takk for kommentarene til dere alle.
Ble også fornøyd med V4.
Odd Tore: Det du nevner ang. ramma er absolutt noe å tenke på.
Det blir litt dumt når ramma forandrer seg ved beskjæringer.
Mvh Kurt
Chr. G.
Flott gjengivelse av vann i bevegelse i tilsynelatende alle frihetsgrader! Dersom jeg selv hadde tatt bildet ville jeg nok ønsket at jeg hadde kommet noe nærmere bølgen, denne er såpass fotogen at den godt kunne ha fått mer oppmerksomhet.
Steinulf L.
Hadde nok vært perfekt med polafilter. Utsnittene over synes jeg alle er bra, og det blir vel smak og behag som avgjør her. Dette er en type bilde som man i all sin enkelhet kan betrakte lenge. Veggprydkvalitet.
Espen A. I.
Elegant og vakkert er vel to gode og beskrivende ord for bildet du her presenterer. Føler du gjør en god jobb, kompen og farger stemmer og fremstår veldig naturlig.

Mvh Espen
Bente K.
Godt fanget. Jeg synes du har fått vannet livaktig. Den lille bølgetoppen var et fint interessepunkt i alt det blå.
mvh Bente
Jan Frode A.
Det er noe med denne linja ifra nedre høyrekanten og inn mot bølgetoppen. Syntes at denne detaljen gjør mye for bildets helhet. Videre bryter toppen av den lille bølga så flott. Mye liv i nedre bildehalvdelen, mot en roligere øvredel. Fint at du kuttet bort litt her; føler at de alternative versjonene har et mye bedre utsnitt i forhold til bevegelsen i bildet. 4'ern er den som faller best i smak hos meg. Og så kan en site å dvele litt ved bildet, og nyte dette utsnittet fra ei lita elv. Vann i bevegelse er alltid fasinerende.

mvh Jan Frode.
ingebjørg fyrileiv g.
Litt sent ute denne gang, men jøss, for et herlig bilde!
Utrolig flott, rett og slett. Jeg liker den blå fargen veldig godt,
linjene i svart er fine og vannet har et mykt preg.
Gratulerer.

-ingebjørg
Inger-Lise S.
Et aldeles nydelig bilde,Kurt! Herlige linjer og lekre fargetoner. Ser ingen grunn til å velge versjon her, da forskjellene er så små at det blir bare pirk..
Flott bevegelse og topp komposisjon. Svært bra!

Inger-Lise
Carsten A.
Meget bra dette, V3 for meg, men for min del ville jeg gjerne hatt en mye saftigere kopi av den versjonen. Det litt mye som er litt for lyst i øver høyre hjørne, og helt generelt vinner bildet mye på et dypere toneleie.

MVH CA
Kurt S.
Tusen takk for kommentarene til dere alle.
Det ble mange versjoner etterhvert men har nå fått en god formening om hvordan jeg vil ha sluttproduktet.
Takker så mye!
Mvh Kurt
Tone A.
Eit vakkert bilde der den vesle bølga med si form og sine linjer, spesielt den mørke stripa på midten markerar den blanke toppen der der renn litt frå den vesle bølga. Bakgrunnen er motvekt til dei småe kreftene til bølga, pga her virkar det som eit motsug og meir krefter som er på gang. Den svarte stripa tvers over bildet gir ein fin effekt. Flotte blåtonar og vatnet blei spesielt med gjennonskinnet og forgrunnen for bølga har roleg vatn med fine diagonale linjer. Versjon 3 og 4 for meg. Flott fanga motiv i rette augeblink, Kurt!

:) Tone
Stine J.
Hei Kurt

Her var det mange versjoner å velge mellom. :)

V4 ble veldig dekorativt og flott. Fine linjer og former i bølgen/vannet.

Bra!

mvh Stine
Camilla S.
Heisann

Knallflott!
Utrolig fint å se på de fine linjene og formen bølgen danner i bildet ditt.
Mange fine forslag, så enten v3 eller v4 for min del. Synes utsnittet og lukkertiden er velvalgt.
Inspirerende å se på:)

-Camilla
Ketil K.
Jeg synes V#1 er bra jeg. Bølgetopp i elv er jo en høydare. Litt grønnskjær på bildet, sikkert fra elvebunnen, ville jeg kanskje tonet ned, og kjørt mer på de rene blåtoneovergangene.
Kurt S.
Tone, Stine, Camilla og Ketil.
Takker så mye for kommentarene.
Mvh Kurt
Tone B.
Hei Kurt,

Kommer sent inn her, og jeg stemmer i rosen du har fått for dette fine bølgebilde! Nydelig blåtone og teknisk meget bra! Dette er veggpryd!

mvh Tone
Torbjørn K.
Denne her var virkelig elegant. Perfekt lukkertid som får frem de skarpe linjene, men som likevel gir bølga som bryter noe sløring. Jeg kan være enig i at det er litt synd at du ikke har brukt polarfilter, men slik lærer man jo av til en senere anledning.

Torbjørn
Fred S.
Den bølgetoppen er bare flott, men jeg blir enda mer opptatt av suget i ''malstrømmen'' bak. Skulle tro du hadde våget deg ut i saltstraumen for å ta dette. Fint utsnitt også, og blåfargen er nevnt forlengst.

vh fred
ingeborg w.
Jeg leser ikke kommentarene, det var så mange. Det er flotte former du har fanget. Bildet er tatt i rett øyeblikk. V3 passer meg best. Blåfargen med de svarte stripene til ble fin. Jeg liker en del av disse bildene av ''bare'' former, som blir nærmest abstrakt. Jeg har også prøvd meg på noen sånne selv, men ikke lagt dem ut. Kanskje jeg skal bli litt mer dristig og forsøke meg på å legge dem ut selv.
Kurt S.
Takker så mye til dere siste også.
Ingeborg: Det skulle vært interessant å se hva du har fått til -:)
Mvh Kurt
Kjetil K.
Heia Kurt!
Syns mest om V1, det er liksom mere sug i den versjonen. fargene er flotte i denne versjonen syns jeg. Flott bilde i alle henseender =)

Mvh Kjetil
Avsluttet .
Fascinerende bilde.

Anders
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu