Offer?
Bildet inngår i albumet Victims! -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger233
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_19570} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Hege Helen R.

uff da..enig i at det er et offer ja.. synes bildet blir litt for mørkt, men kreativt.
Hilsen Hege
Kjetil N.

HR:
Hva mener du med at det er et offer? Tror ikke Haiman har ment å vise at dette er et offer (eller...?)
Ishi K.

Jo, Kjetil, han er et offer for menneskelige svakheter: uvitenhet, fordommer, o.a.

Godt bilde.

mvh K.
Kjetil N.

Er det ikke riktigere å fokusere på individets muligheter til å ta valg og aktivt gjøre seg opp en mening om noe? Er det ikke en form for ansvarsfraskrivelse å si at han er er et offer for sin egen uvitenhet?
Don P.

Helt enig med KN!
Men bildet - det når fram det, med sitt budskap av for meg på engelsk: ''Faceless, bestial, bigotry''
Legg merke til håndens størrelseog form, så lite delikat med sin voldspotensial.
Fotografen spør: Offer? - Svaret er nei.

Henry L.

Det er ingenting spesielt ''offer'' messig med disse såkalte ''nynazistene.'' Det handler om klassiske tilhørlighets problemer. Søker man lenge nok, vil man nok dessverre ofte havne opp i miljøer som er destruktive.

At man blir offer for dette, syntes jeg er litt søkt. Det viser seg til at de fleste som tilhører slike ekstreme miljøer ikke engang mener det de ytrer. Ofte viser det seg til at de er av typen som ''følger strømmen,'' og dermed ender opp med å gjøre det ''alle de andre'' holder på med. Dessverre, i disse tilfellene, er det ofte temmelig destruktivt.

Offer? Neppe.
Dumskap? .. til de grader.



I suppose, som det heter, at man kan diskutere hvorvidt man da er offer for omgivelsene dersom man faktisk er dum. Kanskje er det riktig at man faktisk ikke er ansvarlig for alle våre egne handlinger, og da spesielt om man er .. ja .. dum.

Syntes diskusjonen fort blir poengløs da, dessverre, og holder meg heller til det helt klinkende klare utgangspunktet.

Dumskap!


..men klart .. Offer kan uansett diskuteres i dette tilfellet. Haiman sine foto inngår i en serie som heter ''Victims,'' og en ting kan man iallefall si; og det er at denne dumskapen HAR mange ofre på samvittigheten.

.. mange mange ofre.
Kjetil N.

Ikke enig i at dette bare handler om dumskap. Denne ideologien og menneskene som står bak den tar med overlegg utgangspunkt i målet om å oppnå egen vinning (enten som gruppe eller som individ). Samhørighet til en gruppe (et samfunn, en kultur) er viktig, og de som står utenfor blir sett på som mindreverdige. Alle midler er ''tillatt'' å bruke i individets eller gruppens streben etter å nå sine mål.

Dumskap..? Neppe.
Ondskap er kanskje et bedre ord. (Om det i hele tatt kan sies å finnes noe sånt som ondskap, men det er en annen diskusjon.)
Kjetil N.

Synes forøvrig bildet er godt, men det er ikke helt enkelt å se akkurat hva fotografen vil vise.
Carl Martin N.

Enig i at personen på bildet er et offer. Offer for mangelende tilhørighet til familie, venner, skole, etc. Som Kjetil er inne på er sammhørighet viktig for ikke å si livsviktig. Har du blitt ekskludert fra samfunnet er veien til ytterligående grupper kort.
Sterkt bilde! Offer? JA!
Kjetil N.

Jeg har nok uttrykt meg litt unøyaktig. Har argumentert fra motsatt ståsted av ditt, altså at han IKKE er et offer. Det du skriver om samhørighet er riktig, men det ikke dette jeg skrev om i mitt innlegg. Det jeg skrev om samhørighet var kun beskrivelse av nynazistiske holdninger / gruppementalitet. Dette blir mitt siste innlegg til dette bildet. Sterkt bilde! Offer? NEI!
Henry L.

..bare dumskap. :)
Carl Martin N.

Kjetil; Vet at du er av en annen oppfatning en meg, men syntes det var morsomt at jeg kunne bruke ditt argument. Synes du argumenterer mot deg selv. Offer? JA!
Torbjørn V.

Helt klart et offer! Muligens et offer for et eller annet i fortiden sin, hvem vet? Det som plager meg aller mest er at vi sier at vi har et demokratisk samfunn, men vi sensurerer bort de meningene vi ikke liker---slik som nynazismen f.eks...dermed blir han et offer for demokratiets udemokratiske sensur...

Ang. bildet syns jeg du har utelatt for mye i toppen. Litt mer av hodet hadde gjort seg her.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu