03:00
Bildet inngår i albumet Gatelangs - En liten titt på mennesker og dyr i Oslos gater.
Utstyr
  • Bronica ETRs
  • 75mm
  • Brennvidde75mm
  • Blenderf/2.8
  • FilmtypeDelta 3200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger589
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_195484} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Fredrik T.
Minner om ett morderne Bresson bilde. Bra snapshot feeling. 7/11 er ikke et sted man oppholder seg lenge, men raskt ut igjen ;)
Arne S.
Fint driv og passe nonchalant. Du formidler hverdagens travelhet og bæreposekultur på en elegant måte. Skjevheten og den dristige kappingen understreker budskapet. Fint at personen er utgående både oppe og nede.
Erik B.
Jøss, dette var spennende! Komp er god, bevegelsen super.
Det jeg lurer på er hvordan du gikk fram her. Kjenner du fyren, sånn at det var avtalt? Satt du utenfor lenge og ventet på en passende modell? Var det sånn at du så at fyren var på vei ut, og bestemte deg der og da for å ta et bilde?
Kan forsåvidt forstå at han løper, dersom det satt en gal mann med mellomformatkamera og stirra på ham fra utenfor butikken ;)

Usj, nå fikk jeg enda mer lyst til å begynne med mellomformat, dog Hasselblad... Er forelska i det kvadratiske formatet!

Likte dette!

Hilsen Erik.
Amund Blix A.
Takk for kommentarer. En kompis var inne og handlet og jeg sto i utgangspunktet klar for å ta bilde av han, men denne karen med stort hastverk måtte bare fotograferes. Siden det var midt på natten og lite lys,måtte jeg satse på en liten panorering og var heldig. Ingen cropping.
Tove E.
Jeg liker dette bildet veldig godt. Man kan godt si at det har en god snapshot-feeling, men samtidig synes jeg at bildet ikke virker tilfeldig. Valg av utsnitt understreker dette. Spennende linjer i bildet, med armen og benet som balanserer det hellende perspektivet. Det er veldig fort å havne i klisjéfella med disse skrå bildene, men det synes jeg du har klart å unngå. Fin bevegelsesuskarphet. Egentlig er det morsomt at et bilde som er nesten helt uskarpt likevel kan være så tydelig. Faktisk gir det meg svaret på hvorfor jeg foretrekker å bo i en småby!

Hadde ikke trodd at Delta 3200 var kapabel til et slikt toneforløp. Jeg har liggende et par filmer, nå skal jeg sannelig få prøvd dem.
Tove E.
Du hadde bare fått én kommentar da jeg begynte å skrive på min. Det var morsomt å lese hvordan bildet var blitt til. Jeg lurte på om du virkelig hadde truffet så bra med utsnittet. Når jeg nå leser at du ikke har croppet noe, må jeg bare si at jeg er imponert.
Amund Blix A.
Takk Tove :-) Et lite tips vedrørende Delta 3200: Eksponer som ISO 1600 og fremkall som ISO 3200, da får du nogenlunde normal kontrast og skyggedetaljering.
Knut-Inge J.
Panorering med mellomformatkamera - det kan eg lika..... Her fungerer det meste, ikkje minst utsnittet - og det er jammen bra gjort! Flott driv, og syns særleg om henget på posen - full fart heim igjen med ''nattens bytte'' på slep.
Kristel S.
Først og fremst kan jeg bare si at jeg liker kjempe godt det jeg ser! Beskrivelsen av en tid vi kjenner oss godt igjen i.
Men så blir jeg nysgjerrig på dette som skrives om mellomformat og panorering; er det noe som funker bra? Kan en være like fri som med et ''ordinært'' kamera?
Jeg har så lyst på et mellomformat's, men liker å leke...
(Det er sikkert et spørsmål som kunne blitt stilt på forumet, men spør deg direkte siden du tydeligvis drasser en del på kameraet ;-)

Mvh Kristel.
Amund Blix A.
Hei Kristel, om panorering med melloformat er enklere enn en vanlig lett og hendig speilrefleks er vel kanskje tvilsomt, men siden negativet er tre ganger større enn 35mm, slipper man lettere unna med uskarphet, siden eventuelle rystelser forstørres mindre. Det avhenger også av kameraet. Det jeg bruker har en prismesøker, så alt er rettvendt og et grep som gjør det lett å holde i vertikalt format. Man er like fri som et ''vanlig'' kamera, men du har en vanvittig mye større søker,noe som gjør komponering mye lettere etter min mening.
Kristel S.
Tusen takk for svaret ditt her! Om du synes det er greit, så skulle jeg gjerne sendt deg mail med spørsmål om tips. Jeg står midt oppi en handleliste, hvor jeg vurderer mellomformat, men føler meg litt på utrygg grunn...
Kristel.
Amund Blix A.
Fyr løs! :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu