Utstyr
  • EOS10
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEt utsnitt av et tidligere utlagt bilde. Etter å ha innhentet tips på CA sin hjemmeside, sitter den digitale teknikken forhåpentligvis litt bedre. Dog er bildet fortsatt skannet gjennom glass. Men noe må jeg jo ha å gjøre mens jeg venter på min nye skanner!
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger139
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_19521} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Arnt Eirik H.

Pent :-)

Arnt Eirik
Berlevåg
Arild K.

Veldig fin vinterstemning !!!

Mvh AK
Ann F.

Spesielt. Fin lysetting på bortre bredd. Er det flere detaljer å hente frem i det mørke t.v., kan det bli enda bedre.
mvh Ann
Carsten A.

Fin vinterstemning med omtenksom beskjæring!

Scanning gjennom glass er ikke noe særlig god idé - om dette har bidratt til at bildet her er en tanke for hardt, skal være usagt. Høylysene holder såvidt, i det mørke feltet til venstre ville noen detaljer ha hevet bildet ytterligere.
MVH CA
Torunn B.

Frossent og nydelig. Flott lys.

Torunn :-)
Audun R.

Enig i at dette er bra. Komposisjonen var det første som slo meg, plasseringen og formatet er ypperlig.

Det mørke området til venstre har tilstrekkelig med detaljer på denne skjermen (som er svært lys), så en omgang i kurveverktøyet vil nok kunne hente ut det som trengs.

MVH Audun
Egil O.

Takk for positiv kritikk og kommentarer.
Ann:> Hadde litt mer detaljer til venstre på bildet jeg la ut. Får prøve å fininstille skjermen mot nettleseren en gang til!
CA:> At bildet er lite grann for hardt, kan det kanskje være graden/innstillingen av USM?
Audun:> Er foreløpig særdeles lite fortrolig med nevnte verktøy, men ''Rom'', ble jo ikke bygget på en dag, så da er det vel håp for meg også!
Egil
Carsten A.

Uten å vite nøyaktig hva du har gjort (på alle trinn) kan det være mange årsaker til at bildet er litt hardt. Opptaket kan være hardt i utgangspunktet, ved scanningen er det enten ikke kompensert for originalens kontrast eller denne er øket. Forsiktig bruk av USM skal neppe føre til at den generelle kontrasten øker.

Dene eneste måte å bli fortrolig med de ulike verktøy i PS er rett og slett å bruke dem. I første omgang på en kopi. Lag alle mulige former (steilere eller slakere kurve, eller endre kurvens form til bue oppover, bue nedover, S eller omvendt S osv.). Se nøye på virknngen av slikt. Du oppdager fort at du har et meget virkningsfullt verktøye i hendene!

Kurveverktøyet finner du under Image->Adjust->Curves (i engelskspråklig versjon - hva det heter på norsk aner jeg ikke).
MVH CA
Torunn B.

På norsk heter det Bilde->Justeringer->Kurver... Eller rett og slett CtrlM. I alle fall på PS 5.5

Torunn :-)
Marius J.

kommer sent inn her så det meste er sagt, ville bare si at jeg likte dette meget godt, og er enig i kommentarer om litt mørk vanstre side !
Egil O.

Takker og bukker. Tar alle tips med videre!
Egil
Toini B.

Pent!!

mvh

[toini]
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu