Båt ved Obrestad
Bildet inngår i albumet Strandliv - Bilder fra jærens kyst.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-06-06 08:41:43
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D70
  • 12-24mm
  • Brennvidde12mm
  • Blenderf/11
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger712
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_194974} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Stig Børre E.

Flott igen dette Ole.
Fargene har du som vanlig veldig bra styr på. Komposisjonen er også spennende med ringen av stener i forgrunnen. Flott dybde. Fint med skygge i forgrunnen og naturens egen spotlight på båten.
Bildet kunne vært en tanke mørkere (på min skjerm...). Horisonten er ørlite skjev.
Blir nysgjerrig på denne båten. Ser ut som den står på fast grunn og at den har stått der en stund?

StigB
Hege J.

Igjen et vellykket Jærbilde fra deg.
Forgrunnen er litt spesiell i form av steinene i ring, som Stig Børre er inne på. Det gjelder å finne en interessant vinkling på bildene sine, noe du nok har tenkt på i så måte.

Lyset var virkelig på din side her, båten formelig bader i varmt, fint
fotolys.

Jærstrendene er uutømmelige fotokilder og jeg håper på flere gode bilder fra deg derfra også i tiden framover. Du inspirerer!

Mvh Hege
Ole E.

Heisann,
Takk for kjappe kommentarer!

Stig Børre: Bildet ser ikke mørkt ut på skjermen som jeg sitter på, som riktignok ikke er kalibrert eller særlig god. Til dere andre som titter innom her: Ser bildet for lyst ut? Horisonten burde jeg ha sjekket, men glemte det da den så rimelig rett ut, en skikkelig ''rookie'' tabbe :-)

Hege: Ja, vi er heldige som bor her vi bor. Landskapet er så utrolig variert, for ikke å snakke om fotogent. Takk for vennlig ord!
Tone A.

Eit stemningsfullt bilde frå Obrestad, der alle steinane dannar ein ring med ulikt lys. Forgrunnen ligg i lett skugge og dei grønnskekledde steinane er ein flott kontrast til alle brun/gråtonane på dei andre steinane. Veldig roleg og klar sjø ved strandkanten, med litt meir liv lengre utover. Lukkar tida står ikkje, men der er ingen bølger. Har du tatt dette bildet i kveld? Det gylne lyset på steinane i midtgrunnen og på båten gir varme til bildet, og er kontrast til blåtonane på sjøen og den klare himmelen. Flott plassering av båten på veg til høgre.
Då eg las kva Stig børre skreiv om båten stod på fast grunn, så lurte eg også. Pga at det har stått om ein båt som står fast og ein berre ventar på at sjøen skal få den laus! Men eg trudde at det var på Madland havn?
Uansett eit vakkert sjøbilde med flott bruk av vidvinkelobjektivet! Eg berre lurar på korleis eit ca.1cm. kutt øverst hadde gjort seg. Pga at himmelen har eit lyst skylag over horisonten, elles er den heilt roleg. Kjempebra jobba!
:) Tone
Odd Tore S.

Jæren en stille stund, blankt og pent.
Mye fin stein, og et lite rundt ''innlandshav'' som bonus.
Jeg kunne tenkt meg båten litt mer til venstre.
Fargene og fargetonene ser OK ut på denne skjermen. Logisk flateinndeling.
Odd Tore
Ole E.

Takk for nye kommentarer!

Stig Børre: Jeg glemte visst å svare på båtens eksistensielle situasjon, den står nok på fast grunn, ja, ensom og forlatt.

Tone: Lukkertiden var ca 1/20 sekund. Båten står mellom Obrestad havn og Obrestad fyr. Jeg fikk øye på den etter jeg var oppe ved fyret og speidet ut over havet. Båten lå der og badet i varmt kveldslys, og bare bad om å bli fotografert.
Espen A. I.

Glimrende bilde med elementer som nesten aldri slår feil!

Nydelig linjeføring rundt båten i form av steinformasjoner som på en måte rammer det varme lyset på båten inn. Det grønne skjæret foran er delikat og setter en liten spiss på det hele! - Synes dog dette kunne vært mer fremtredende. Skarpt og fint!

mvh Espen
Avsluttet .

Hei
Se her ja, samme båt sett fra den andre siden. Meget vakkert kveldslys og du har laget en flott innramming med de flotte farvene på steinene. Godt komponert og alt i alt et bra bilde.
Det kan se ut som om det er noen krusninger på havflaten her, igår kveld var havet helt stille og speilblankt.

mvh arild
Lars-Anders M.

Herlig bild. Båten passer meget bra inn her syns jeg. Du er flink med utsnitt og lys.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu