Markens grøde.
Idag ligger disse jordene grønne og frodige. I midten av april så det slik ut.
Det skjer ikke så mye i dette bildet.
Foruten varmt kveldslys og vårstemning var det linjer, flater og fargenyanser som opptok meg i dette motivet.
Fra Rønvikjordene i utkanten av Bodø.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-05-26 12:39:51
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S, Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G E
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeIso 200 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1038
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_193121} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
ingebjørg fyrileiv g.
Et spennende bilde med fine jordfarger (...) og særlig linjer. Gjerdet er i hele bildet og det fungerer, sammen med fargene, godt for å få en bra helhet. Lys og skygger er også med på å gjøre bildet flott å se på. Hva er skjedd med den lyse delen i skogen der oppe? Treet fungerer bra som blikkfang.

Men jeg er litt usikker på utsnittet. Tror jeg ville ha kutta ca.4 cm fra bunnen og opp da forgrunnen (snøstripa) tar litt mye oppmerksomhet.

vh ingebjørg
Kurt S.
Takk for kommentaren Ingebjørg.
Har lagt ut en ny versjon.
Når det gjelder den lyse delen i skogen oppe til venstre er jeg sannelig ikke sikker på hva det kommer av.
Det er slik på orginalen også.
Det kan kanskje være lyset som gjør det slik, eller en annen naturlig forklaring fra naturens side, for å si det slik-:)
Mvh Kurt
Espen A. I.
Hei Kurt!

Et veldig pent bilde, enkelt og greit fremstilt, men alikevel spennende. Linjer, som ofte inspirerer meg, er overalt i bildet og krummer seg hit og dit. Tidligere i år hadde jeg noen bilder med disse gjerdene, og de er ganske fotogene, noe som du viser i bildet. Det andre som jeg liker svært godt i bildet er de varme fargene. Kuttingen av snøen i underkant var ikke dumt, men den funker også som et blikkfang i et bilde som kanskje mangler en stort tre eller en stein som blikkfang.

mvh Espen
Inger Anne Maritsdotter V.
Et severdig og flott bilde, der lyset og linjene ''gjør'' hele bildet.

#1 for min del, det ble for kjedelig i #2.

Inger Anne
Steinulf L.
Synes ditt opprinnelige bilde er best her. Skyggespill og nyaser lager spill i flatene og får bildet til formelig å sprudle av liv. Vakkert.
Magnar B.
fint sammensurium av fargar, gjerder og sol/skygge. Sit og lurer på om eit firkant-utsnitt m treet i det gyldne snitt hadde fungert. Anyway … fin rytme i form og farge!
Stig Børre E.
Hei.
Syns bildet (uavhengig av versjon) blir litt rotete. Det blir liksom litt for mye å holde styr på. Blir flakkende i blikket av å betrakte det. Farger og kontraster er som vanlig sånn som de skal være fra deg, men jeg savner et fokuspunkt for øyet.

StigB
Eivind B.
Hei!

Jeg opplevde dette umiddelbart som et fredfylt bilde. Vakkert kveldslys! Jeg likte verson 1 best; i likhet med Inger Anne synes jeg den andre ble litt kjedeligere.

Ellers vil jeg tilføye at jeg alltid ser fram til nye bilder fra din side med forventning. Synes du er veldig dyktig til å formidle stemninger, som underbygges av gode og tankevekkende titler og betraktninger omkring bildene.

Eivind ;-)
Kjell Sigurd S.
Et vakkert stykke norsk jordbruk. Flott lys og som vanlig velkomponert. Bra.

Kjell S
Avsluttet .
Flott og stemningsfullt Kurt.
Dybden i bildet og lysforholdene er meget bra. Kuttet i bunnen hjalp. Ellers meget bra teknisk og komposisjonsmessig.

MvhJRH
ingeborg w.
Her har du fanget mange fine lag bakover. Lyset og fargene er pene. Jeg likte dette godt og har ikke noe å trekke her.
Avsluttet .
Hei Kurt
Lys, farver, linjer og flateinndeling lager dette bildet. Her spiller de i harmoni og det takket være din gode komposisjon. Enorm fin glød i bildet.
Vakkert.

mvh arild
Lise Mari L.
Heia Kurt !
Likte versjon best, syns det fikk frem skyggene bedre enn versjon 2.. Liker fargene i bildet !! Har du gjort noe med de? Synes ikke snøen tar bort fokuset på bildet.. Vi er kanskje mer vant til snøen?? :)
Veldig bra April-bilde !!

Lise
Stine J.
Hei Kurt,

Fin lagoppbygging som gir bra dybde. Fin vårstemning i godt lys. V2 ble best etter kutt i bunn. :)

mvh Stine
Kurt S.
Hei og tusen takk for kommentarene til dere alle!
Lise: Du spurte om jeg hadde gjort noe med fargene.
Det var et ekstra fint og varmt lys denne kvelden i april.
For å få frem dette har jeg lagt på et warmfilter fra P.S
Du finner du under Image-adjustment og photofilter - dersom du har Cs2
Fargene fikk da et ekstra gyldent skjær over seg.
Om det var 100 % slik i virkeligheten er ikke godt å si-:)
For å sitere den kjente fotografen Peter Eastway i Lonely Planet:
''In many ways the colours are not accurate to reality, but they are accurate to our memory of reality'' Det synes jeg var godt sagt-:)
Mvh Kurt
Åsmund I.
Vakre farger og flott lys. Går for v1, da jeg liker at snøen er der og på et vis trekker seg ut av bildet og gir oss vår. Jeg er litt enig med Stig Børre i at det kan føles litt rotete med alle disse linjene (gjerdene) som ikke egentlig går noe sted... Men blidet har en ro over seg, noe jeg liker godt. Også var det fargene og lyset da... Vakkert.
Om fargene er naturlige eller ikke har ofte ikke så mye å si for min del. Så lenge de ikke er helt far out da... Likte sitatet ditt. Med et fotografi søker man å gjenskape virkeligheten, men hvilken virkelighet? Lar man kameraet bestemme får man som regel et skuffende resultat i forhold til hvordan man opplevde situasjonen der og da. Man vil gjerne endre på bildet for å få frem lyset og fargene slik man husker det, uten at det for meg er juks på noe vis. Dessuten vil vi nok alle oppfatte en situasjon, et øyeblikk forskjellig, og det er vanskelig å si hvordan man skal forholde seg til fotografiet for at alle skal bli ''fornøyd''. Mange tanker...
Likte bildet, jeps!

Mvh Åsmund
Tone A.
Flott tittel på bildet med ei god skildring av stemninga i landskapet. Det er du flink til. Tittelen går også på Knut Hamsun si berømte bok.
Her likte eg best v1 med snøen som er ein fin kontrast til dei bare og brune markene. Snøen har dessutan ei litt mjuk linje i skillet med marka, som er flott pga at det er så rette linjer bakover med gjerder på tvers og innover. Det er også ulike marker med rette linjer, spesielt dei to mørke partia i den lyse og flate marka bak. Flotte lys- og skuggeparti i forgrunnen med snøflekkar og gjerder som dominerar.
Midtgrunnen med den flate lyse marka med småe mørkeparti, har også eit opphøgd parti på venstresida. Bakgrunnen med all den vintergrøne skogen oppover mjukar opp bildet, og er ein flott kontrast til dei gylne og flate markene i forgrunnen. Ein flott detalj med feltet som er lysebrunt, kanskje pga tørke eller at det er eit parti lerketre. Eg berre undrar på om det går ei lysløype pga stolpane bakerst?
Men bildet er vakkert med eit gyllent lys og fin vårstemning, Kurt!
:) Tone
Kurt S.
Åsmund og Tone: Takk til dere også.
Tone: Jo, du har rett. Det går ei lysløype og en populær tursti i bakgrunnen der.
Kurt
Janne L.
Et monokromt bildet, selv om det er farge bilde. Dry var enkelt og linjene i v2 er meget godt plasert i bildeflaten. Jeg er usikker om bildet hadde vert et hakk bedre uten snø. Kanskje ville linjene som gjærdene skaper kommet bedre frem da. Samtidig som snøen er med på å bryte litt i flatene.
Janne
Torbjørn K.
Ser ut som det meste er sagt om dette bildet. For meg faller v2 best i smak. Fint gyldent lys, og bra bruk av overlappende linjer og flater. Pent dette her.

Torbjørn
Jan O Ø.
Hei. Synes dette fungerer godt som dokumentasjon men ikke mere.
Mvh Jan O.
Odd Tore S.
Her kommer nok markens grøde, men fargene her representerer noe av det mindre inspirerende jeg vet om. Tendenser til lavt og litt gyldent lys drar inntrykket opp.
Men slik som det er nå, får det meg ikke i resonnans. Derimot øyner jeg spennende muligheter med treet i bakgrunnen når det har blitt passsende grønt (og det er vel allerede forbi det stadiet nå), fint lys og et saftig og skarpt teleobjektiv.
Men det var en helt personlig like/ikke like ytring.
Odd Tore
Bente K.
Her var det de gode varme fargene og linjene som slo imot meg da jeg åpnet dette bildet. Det var et flott skue.
Etter å ha sett litt på bildet synes jeg at den mørke skogen bak tar bort litt oppmerksomhet fra hovedmotivet, slik jeg ser det, de gule markene. Jeg ville nok foretrekke litt mindre av skogpartiet bak her.
mvh Bente
Kurt S.
Takker så mye til dere siste også for ærlige og oppriktige kommentarer.
Mvh Kurt
Roger K.
Hei i natten, Kurt!
Her har du tatt godt vare på linjer og lys i bilde. Vårens solstreif skaper fine fargegjengivelser i naturen og som her en brakk mark. Når det gjelder dine versjoner synes jeg de fungerer godt begge. Nå er jeg jo tilhenger av at det er litt i forgrunnen som fanger litt oppmerksomhet og det gjør jo din versjon 1 så det må bli valget.
Nå har jeg sett litt på den skogen din som er nevnt ovenfor. Jeg sitter her og prøver å komme på navnet på tresorten som er der, men nå gir jeg opp. Det er i alle fall en barnålsak som faktisk feller nålene sine på høsten. Så her er det ingen død skog på ferde.

Mvh RK
Jan Frode A.
Kommer seint inn her, og det meste er nok skrevet allerede. For min del syntes jeg best om versjon #2. Beskjæringen her gir bildet et renere uttrykk, der flatene og linjene kommer best fram. Litt usikker på det mørke skogspartiet i bakrunnen. Mulig at en beskjæring her også, sånn omtrent halveis ifra toppen og ned mot det store treet omtrent i midten, hadde gitt et enda bedre inntrykk av former og linjer i enga.

mvh Jan Frode
Per Harald O.
Forgrunnen på V1 helt ok.

Mangler prikken over ien- som feks. en elg til å feste blikket på;)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu