Nakent
1 bildet som er behandlet i Raw (PS) hvor jeg har juster esposure til 3 verdier og lagret 3 bilder. Deretter lagt sammen til 1 bildet igjen. Fremkalt ''Dynamic range''
Bildet inngår i albumet Monochrome -
Utstyr
  • D200
  • Sigma 10-20
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/8
  • Lukker4ss
  • FilmtypeISO200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger531
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_192925} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Ole E.

Fint motiv og bra utført, men du har ikke vært helt nøyaktig når du har lagt bildene over hverandre, du ser det i overgangen mellom svaberget og sjøen. Er dette forresten på hellestøstranda?
Ole E.

Jeg må nesten legge til at jeg liker bildet svært godt, det har flotte gråtoner. Fikser du disse overgangene er dette et meget godt og stemningsfullt bilde.
Simon Ø.

Takk for kommentar Ole!
Jeg ser det du poengterer. Men jeg tror det kan skyldes at jeg gikk litt over med bl.a dodge tool for å lysne noe overganger. Opplevde litt for mørk kant. Det kan ha gitt den uønskede effekten (som du nevner)
Ja. Det er Hellestøstanden!
Jacob V.

Hei, Simen

Flott komp, bra utsnitt og gråtoner. Liker det du har gjort med bildet her....


Mvh


Jacob
Jacob V.

Sorry....Simon :)
jarle p.

dette var meget bra ja..stemningsfylt bilde..virkelig fått fram det beste..

-jp-
Ole Marius L.

Jeg likte dette meget godt. Men jeg synes lysene helt i dybden i bildet ikke passet helt inn.

Kan du forklare mer om metoden du brukte for å justere RAW filer? :) Har du et tillegsprogram e.l?
Simon Ø.

Takk for kommentarer!
Ole Marius: Det er 3 ulike bilder av samme RAW fila. Det du gjør er å hente frem ett raw formatbilde og juster det slik at du får frem de detaljene du ønsker (bruk exposure) Eks: Du henter frem alle detaler i himmelen (da blir forgrunnen mørk) I det andre bildet så henter du frem detaljer i forgrunnen uten å ta hensyn til himmelen. Det tredje bildet er en kombinasjon av de to andre. (du kan hente ut flere bilder om du vil) Når du nå har lagret 3 bilder, må du ''sy'' dem sammen til 1 bildet igjen. Det for å få frem Dynamic range i bildet. Jeg benytter PS og ingen tileggsprogram. I PS bruker jeg layer mask, layer og lassotool. Jeg kan desverre ikke gå i detaljer hvordan det gjøres, for det tar for mye tid å skrive om. Det jeg kan nevne er at det finnes en annen mulighet. HDR teknikk. Om kamera ditt kan ta 7 bilder Braketing burst. Da kan du stille inn kamera slik at du får da 7 bilder med eks -2 EV til +2 EV. De kan du da legge sammen til 1 bilde i PS. Men det blir på en måte motsatt av det jeg gjør siden jeg kun benytter ett og samme bildet:) Håper det jeg nevner er til litt hjelp. Lykke til!

Simon
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu