Møte med døden...
Bildet inngår i albumet Blåmandag -
Utstyr
  • Sony cybershot
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger376
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_19255} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Torunn B.
Hei, Hege!
Du har en helt egen stil på dette altså. Du får sagt mye med enkle midler. Og sannelig passet de små blå her også... Gratulerer!

Torunn :-)
Avsluttet .
Knall! gode farger . gjorde seg med de blå støvlene . Godt utsnitt . Bra :-)
Avsluttet .
Enig med Torunn, du klarte også dette med glans...hvilket jeg var MEGET SKEPTISK til når jeg så thumbnailen.

Selv har jeg ikke så gode minner med mine to første ''møter med døden'' fra min barndom...

Derfor all ros til deg som også klarte dette på en rolig og fin måte, og uten alt for sterke virkemidler.

Mvh
Terje
Eskil O.
Du har en fin måte å ''fortelle'' historier på.
(si det med et bilde)

Eskil.
Marcelo V.
Bra bilde Hege. litt usikker i forhold til den grønne kanten. Kansje med litt høyere vinkel?
Ta en titt på min serie cementerio (kirkegård).

Hilsen
Marcelo
Avsluttet .
Nei, nei man står da ikke opp på en grav, og hvertfall ikke opp på gravsteinen!

Jeg vet liksom ikke Hege - disse støvelbildene har en ''snap-shot'' look som ikke fenger i mine øyne...

MVH to-or
John G.
Hallo!
Spennende, denne serien din! Et ganske dristig motiv å velge seg, men allikevel naturlig nok; en liten guttepjokk som ikke vet bedre,selvfølgelig, og tråkker på en gravsten, og en mamma som skynder seg å si: ''Nei, nei, du må ikke tråkke der...''!

Jeg er også litt usikker på gresset. Tror det hadde gjort seg bedre uten, i alle fall i mine øyne :-) Nå er lyset veldig flatt.
En annen ting; en lav kveldsol hvor konturene av bokstavene hadde syntes bedre, se det hadde vært prikken over...(blir jeg kravstor, nå, Hege???)
John
Avsluttet .
TSH: Joda barn står gjerne på en gravstein...det er et sunnhetstegn at de ikke får vonde følelser første gang de er på en kirkegård...

Mvh
Terje
Christian S.
Helt enig med Terje - barn gjør sånt. Syntes dette var et fin-fint bilde, så jeg bare slutter meg til rosen fra de andre... Bra, Hege!

Mvh CS ☺
Henning J.
Fint barne-støvel-bilde :-) Denne måten du har valgt å visualisere ett tema på er bra!

Dette bildet skaper tanker og vekker følelser. Stille og respektfullt, men fra ett barns perspektiv. Måten barnet kommer inn i situasjonen på (støvelen) fungerer bra.

mvh Henning
Tanja S.
Jeg slenger meg på alle de andre positive krittikkene, du har jammen greid det igjen Hege, er helt enig at bildene de forteller mye, ut i fra enkle motiver... du er kjempegod til å få det til ;o) Stå på :)

Tanja
Frank W. G.
Hei, Hege!
Jeg får bare henge meg på! Flott

Frank
Avsluttet .
Barn eller ikke, jeg er ute av stand til å få noen gode assosiasjoner av at noen står på en gravstein.
Avsluttet .
enig - respektløst... det burde barn lære!

(det gjorde iallefall jeg...)


Hege Helen R.
Takk for kommentarer, Jeg har også vært usikker med hensyn til den grønne kanten. JG: bildet er tatt i kveldssol men jeg tenkte motsatt at jeg ikke ville ha bokstavene mere frem.
(TSH, SH : Er lei for det om dere føler dere støtt, mener ikke å virke respektløs. Men vi har alle forskjellige assosiasjoner til død. Døden kan jo også være en befrielse etter langt og slitsomt liv. For de små som er vant til å kunne komme opp på fanget til f.eks bestemor, vil kanskje føle et behov for å kunne komme nær også etter døden?
Skkert mange tanker og meninger om dette.
Hege Helen R.
Og (TSH )at du synes at støvlebildene har et snap-shot look , og det ikke fenger deg er helt greit. Alle har sine meniger, du også.
Avsluttet .
Mulig at det er respektløst overfor KSH og TSH at et barn står på en grav, men jeg synes de fremstår som i overkant gretne når det hindrer en billedmessig vurdering.
Barnet står tydeligvis stille, og med mitt kjennskap til barn kan jeg slutte derav at det foregår tankevirksomhet hos den lille. Gad vite hvem som ville ha blitt fornærmet av et slikt syn. I hvert fall ikke den døde slektningen.
Henning J.
OEH's siste uttalelse satt fint. La barn være barn; de er ikke beheftede med irrasjonelle og abstrakte begreper. Den som ligger i graven er død og kan like gjerne respekteres i tanken som i handlig.
Avsluttet .
Utdyper gjerne: Jeg synes ikke det å vise et par støvler er noen særlig treffende visualisering av undring eller andre følelser/tanker som måtte oppstå i møte med (symboler på) døden.

Men personer som ut fra min første kommentar tolker meg som i overkant gretten, klarer sikkert også å tolke uendelig mye vakkert inn i bildet...
;-)
Avsluttet .
Klart du har rett, Knut-Sverre, slik tolkning er en olympisk disiplin for high-brow'ere som meg. :-)
Jeg skal være enig i at bildet, isolert sett, kanskje ikke utgjør den sterkeste dokumentasjonen jeg har sett på barns møte med lidelse og død. Det er bare det at dette bildet tydeligvis inngår i en serie der støvlene er gjennomgangsfiguren. Sett på den bakgrunn er dette bildet helt klart et forsøk på å vise at det i barns liv også er rom for mer enn bare vanndammer og rutsjebaner. Fotografen har ikke en langvarig karriere å vise til. Jeg er ganske imponert, jeg. Autor har tydeligvis tenkt en god del på hvordan hun skulle løse en vanskelig visualiseringsoppgave, og det synes jeg avtvinger respekt og honnør i større grad enn at man som kritiker bare lufter egne meninger om barns oppførsel. Jeg etterlyste m.a.o. en kritikk til bildet. Om jeg fornærmet deg ved å kalle deg gretten så beklager jeg det, og jeg trekker det gjerne tilbake. Det var ikke så alvorlig ment. :-)

Men, når så du sist et barn stå stille utendørs, Knut? Og hva ville du tro om et barn som står stille ved en grav?
Der ser du, det var ikke så vanskelig, var det vel? ;-)
Marius J.
Likte bildet, synes ikke det gjør noe at poden står på gravsteinen !
Avsluttet .
Knut Sverre og andre som er kritisk til barn som tråkker på en gravsten, ta en titt på dette: bilde nr. 26879

Mvh
Terje
Amund B.
Min mening om budskapet kjenner du fra før. (La meg bare tilføye at jeg synes ikke det er det faktum at barnet står på graven som er respektløst)

Jeg kan heller uttale meg om hvordan jeg oppfatter resultatet. Den grønne kanten er nødvendig for å vise at det er en grav og ikke en gravstøtte. Må si meg enig med John om at litt tydligere bokstaver hadde hevet bildet. Skal jeg være pirkete så løfter han venstre fot en smule og det får meg til å undre om han skal gå... Men da er jeg veldig pirkete også da.

Og til snapshot-påstandene: Så absolutt uenig!

AmundB
Avsluttet .
Enda en presisering: Jeg er ikke støtt. Jeg har ingen problemer med barnets oppførsel, og ville ikke akkurat flydd i flint om min egen tre-og-et-halvtåring gjorde det samme. Det å stå på graven var mindre god visualisering (skjønt oppgaven er uhyre vanskelig), ikke først og fremst dårlig oppførsel. Jeg ser at bildet kunne virket mye sterkere i en kontekst - og de som har engasjert seg i hele støvel-serien ser det jo nettopp i en kontekst.

OEH la heldigvis merke til min første ;-)...
Haiman A.
A bit heavy on the contrast maybe? Hyggelig for Marie å få besøk av Henrik:o)

::Haiman::
mange l.
Hej Hege!

Bra bild som gör att jag funderar.
Vad rör sig i huvudet på en liten ?
Vad betyder döden för dem?

Barn är barn om ändå på en gravsten.

Skönt att se respektlösheten och bristen på
vuxnas uppställda och trångsynta ideér.

MVH/Mange
Lars-Anders M.
Vakker bild.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu