Avvikeren
Bildet inngår i albumet Turorientering for alle, også fotografer - Turorientering er tingen for deg som liker å komme deg ut i naturen og bli kjent på nye steder. Typisk familieaktivitet, og tempoet velger du selv. Gode muligheter for den fotointeresserte til å oppdage nye motiver, både landskap og dyr.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF 50 mm f/2.5 makro
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger594
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_189641} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Lars-Anders M.
Helt topp bilde av denne vitveis. Her er det naturlighet og erlighet mot naturen som går først. Storartet.
Ann F.
Kremt.

Albino blåveis er sjelden vare, skulle ønske jeg hadde funnet en slik. Dvs. jeg gjorde det en gang, men før jeg fikk bildet i boks, kom en jæ... setter løpende og plantet labben midt på (ja, hva tror du?)

Fin detaljering i de hvite kronbladene, utmerket skarphet. Kunne tenkt meg å hatt en ''normal'' blåveis noe nærmere for kontrastens skyld, og da ikke så uskarp og mørk som den vi aner t.h.
Slik det står nå, ville jeg beskåret til høydeformat, rett t.v. for den store uskarpe slik at den lille noppen nesten tangerer høyresiden (men ikke helt).

Mvh Ann
Gunnar H.
Flott og severdig bilde. Liker godt fokus- og utenfor-fokus-områdene. Tror kanskje bildet hadde vært en tanke mer balansert uten den lille blå veisen nede, men dette er jo smak&behag. Bildet er flott og som beskrevet ovenfor, ''ærlig'' mot naturen. Gunnar
Lars-Anders M.
Beklager om jeg tog feil på blomsten Ann. Ok.
Ann F.
Intet å beklage, Lars-Anders!

Albino blåveis kan ved et raskt blikk se ut som hvitveis. Ulikheten mellom dem, er at blåveisen har hvite eller lilla-og-hvite støvbærere, men hvitveisen (og gulveisen) har gule.

Og denne er slett ikke noen ''vanlig vare''.

Mvh Ann
Tone A.
Albino blåveisen er skarp med kvitfargen så rein, og som flott kontrast mot den duse bakgrunnen med blåveisar og miljø. Skarpe detaljar på albino blåveisen som får fram dei fine begerblada med struktur. Støvbærarane med litt rosa gir ein fin effekt mot dei kvite kronblada. Flott lys og fin plassering av albino blåveisen mot blåveisane og alt det grøne bak. Friske fargar og albino blåveisen er så rein mot alle vårfargane bak, og den vender seg åpen mot fotografen. Er blåveisblada så store som det bak? Ann har gode forslag om forbetring av bildet for å få eit rolegare uttrykk. Uansett så likte eg bildet som viser ein sjeldan blom i sitt naturlege miljø!
Flott sett!
:) Tone
Kurt S.
Albino blåveis må sikkert være et sjeldent syn.
Iallefall flott dokumentert med bildet her.
Veldig god skarphet og fokus på den hvite avvikeren.
Kanskje er det den som er normal og de andre unormale. Nei, nå roter jeg meg litt ut på viddene-:)
Fin kontrast mot den blå i bakgrunnen.
Etter mitt syn fungerer utsnittet godt men ville kanskje dempet ned det lyseste feltet på den lille uskarpe nede til høyre for den hvite.
Mvh Kurt

Steinulf L.
Særdeles skarpt og fint,med mykt lys som gir fine tegninger. Fint med miljøskildringen omkring blomsten. Mange detaljer og elementer har, men slik er jo naturen. Fint bilde.
ingeborg w.
En blomst er en blomst for meg, ikke vet jeg hva de heter, men noen av dem er pene å se på. Fint eksponert og skarpt også.
Avsluttet .
Fin dokumentasjon som også har estetisk verdi.
Bakgrunnen er passe diffus samtidig som du får med den normale blåveisen i bakgrunnen. Den lyse diagonalen nede til venstre stjeler litt oppmerksomhet.
Geir F.
Hei

Enkelt motiv og denne store forskjellen på dybdeskarpheten på de to blomstene skapte et meget fascinerende bilde. Dype, gode fargetoner.
-geir f-
Inger Anne Maritsdotter V.
En vakker blomst!
ingebjørg fyrileiv g.
Absolutt et vakkert syn. Bildet har starke farger og det er godt komponert.
Jeg ville kanskje fjerna den i midten for å få bedre fokus på diagonalen mellom de to andre.

~ingebjørg
Oda Lystrup H.
flott og bra bilde!
skarpt og fint.
knalle farger.

Oda:)
Venche J.
Makro med dybdeskarphet som tar pusten fra meg.

Vakkert.

Wenche.
Eli B.
Dette gikk rett hjem hos meg! Vakkert komponert! Veldig flott bilde av blomsten, alt er jo nevnt tidligere, så jeg sier bare veldig bra!
mvh Eli
Kjell Sigurd S.
Yes, dette stimulerer vårfornemmelsen! Avvikeren er supert gjengitt og er fint plassert med normale artsfrender rundt seg. Passende med luft rundt de alle 3. Ville ikke forandret på noe :-) Velkomponert og flott.

Kjell S
Chr. G.
Synes du har gjort en utmerket jobb med å presentere avvikeren. Full klaff lysmessig. Lyst felt oppe til høyre kan bidra til inntrykk av rot dersom en ikke umiddelbart oppfatter at dette er videreføring av miljøet innover i skauen, det er vel det vi ser.
Torild H.
Bilder av blomster liker jeg akkurat slik som dette, med skarpt blikk på hovedelementet og at miljøet rundt vises. Her blir jeg dessuten imponert av komposisjon, dybde og fargebruk, dette var enestående, rett og slett.
Jeg kan gjerne kalle meg en ydmyk realist; ydmyk i forhold til alt det naturen gir oss og realist på den måten at når jeg ser en blomst, tenker jeg opprinnelse og hvilken jordblanding/vekstforhold som er best egnet til denne blomsten. Så drømmeri, poesi og føleri får andre ta seg av...hver med sitt, for all del.
Mvh. Torild
Nina S.
Henger meg på rosen jeg.
Lærte noe også, har aldri hørt om albinoblomster før.
Flott bilde med god dybde og luft rundt blomstene som Kjell Sigurd beskriver.
Mvh Nina
Torbjørn K.
Jeg også trodde dette var hvitveis før jeg leste kommentarene over. Jeg synes hvitt+blått i hvert sitt hjørne er det som gjør dette bildet. For meg fungerer dette veldig bra som dokumentasjon på dette fenomenet, men som et enkeltstående blomsterbilde blir det litt rett på. Misforstå ikke, rett-på komposisjonen er veldig egnet her for å vise avvikeren sammen med de andre.

Torbjørn
Espen A. I.
Jeg visste ikke om dette fenomenet, men helt klart like vakker som orginalen.

mvh Espen
Odd Tore S.
Takker for en mengde hyggelige kommentarer!
Jeg ønsket å vise både avvikeren og den normale, og den komp og det utsnittet jeg endte opp med, tilsvarer rimelig bra det jeg ønsket.
Med én ''normal'' nabo i rimelig nærhet ble det mye gymnastikk, kameraet på bakken litt støttet av kvister, og fotografen liggende ved siden av i en stilling som for eventuelle forbipasserende måtte se ut som et alvorlig tilfelle av epileptisk krampe.
Uvanlig vokseplass, mosebunn med kongler og lite sol.
Fant et fåtall andre bestander under tur-o i et helt annet område i går, men albinoer er ganske sjeldne.
Tips: Prøv tur-o og treff andre planter (+elg, stålorm, buorm, barkebiller, +++)
Odd Tore
Hans Jacob H.
En til her som ikke visste om albinoblåveiser. Siden jeg også trodde dette var en helt alminnelig hvitveis har jeg lett etter avvikeren i andre deler av bildet, uten å bli særlig klokere. Men har nå lest kommentarene fra andre med adskillig mer botanisk kompetanse enn jeg ser innehar, så nå forstår jeg dette. :)
Ellers er det i mine øyne et greit blomsterbilde med ''riktig'' bruk av dof, formgjentakelse og det gyldne snitt. Verken mer eller mindre.
Tone B.
Hei Odd Tore,

Dette faller virkelig i smak hos meg! Blomsten er vakker og du presenterer den på en flott måte. Nydelig plassering av skarphetsplan, flott skarphet på hovedmotivet og i mine øyner veldig god bruk av dybdeskarphet. Jeg synes plasseringen av blomstene i bildeflaten er fin og også i forhold til hverandre. Som den blomsterelsker jeg er så går dette rett hjem her!

mvh Tone
Jan Frode A.
En albino blåveis var faktisk ikke helt ukjent for min del. Mener å ha sett bilde av en slik for første gang her på foto.no for et års tid siden. I disse blomstringstidene, lærer en mye om blomster også her på dotten.
Jeg liker bildet; syntes du har fått en fin plassering og fokus på albinoen. Skarpt og detaljrikt med fint lys og farger. God kontrast mot bakgrunnen, selv om en nok kunne ønske at den store blå var litt mere i fokus, for helhetens skyld. Flott artsbilde av en albino ble det i alle fall.

mvh Jan Frode

Tom A. T.
Som atstbilde / dokumentasjon av den hvite blåveisen fungerer dette supert, spesielt siden du har tatt med den blå i bakgrunnen, pluss en liten miljøskaper i underkant. Teknisk fint presentert er det, men for det kunstneriske får du en middels karakter ;o)..
mvh Tom T
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu