Daniel og Leni
Leni er seks år og bor hos bestemoren sin etter at foreldrene hennes døde av aids. Hun er selv hiv-positiv og i ferd med å utvikle sykdommen. - De dagene hun er sykest må vi bære henne rundt på ryggen sånn at hun skal komme seg ut, sier Lenis 'nye pappa' Daniel.
Utstillingen ''Minne om et liv'' henger på rådhusgalleriet i Oslo fram til og med 7. mai.

http://www.foto.no/wip4/visWIPNyhet.epl?id=1483
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger704
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_188158} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Ole E.

Veldig bra. Komposisjon, eksponering og kamerastandpunkt. Det du skriver i teksten og hvordan bildet fremstår som vakkert gir meg en litt ambivalent følelse.
Alf B.

Disharmonien mellom innhold og form er noe jeg jobber mye og bevisst med. Både fordi 'fattig fotoestetikk' ikke fortjener noe mindre enn den du ser i livsstilsfotografiet i vår egen kultur, og fordi jeg tror det kan peke på urettferdigheten på en mer tilgjengelig måte. Oljefondet steg med 100 millioner kroner forrige kvartal. En årlig sum på samme størrelse utgjør tyve prosent av det som skal til for å UTRYDDE ekstrem fattigdom i løpet av ti år. Det er på tide at vi skammer oss litt - eller gjør noe med det.
Anne-Marit M.

Teksten du skriver gjør at det fryser nedover ryggen, veldig bra historie i bildet, og er enig i vurderingene til Ole.
Ole E.

En liten digresjon: Den franske sosiologen Pierre Bourdieu sammenliknet forskjellig smak blant ulike sosiale grupper i Frankrike. Et av eksperimentene gikk ut på å vise et fotografi av et par gamle arbeidshender. Jevnt påpekte folk fra arbeiderklassen hvordan denne stakkars gamle mannen hadde måttet slite seg gjennom livet, og liknende kommentarer. Folk fra øvre middelklasse og oppover påpekte den flotte komposisjonen, kontrastene i i rynkene, osv. Kanskje noe å tenke litt på...
Ole E.

Hei igjen Alf,

Føler bare at jeg skal klargjøre hva jeg mente med kommentarene til bildet ditt, jeg forsto det litt slik at du misforstod meg, og jeg klarte ikke helt å forklare deg det på telefonen.

Du skriver at du går bevisst inn for å sette innhold og form mot hverandre, dette tolker jeg som at du ønsker å fremstille bildene dine som vakre. Bak bildene skjuler det seg desverre en mørkere virkelighet. Kontrasten mellom det bildet viser og det teksten fremstiller er stor. Jeg ser først på bildet, før jeg leser teksten. Når jeg da betrakter bildet, og vurderer det som vakkert (jfr. kommentaren om Bourdieu), for så å lese teksten, skaper dette en slags skyldfølelse i meg. Jeg ser det derfor som at du har lykkes med bildene dine, du har skapt en emosjonell respons i meg og en inspirasjon til ettertanke, som jeg skjelden får fra andre bilder som søker å portrettere det samme.

Lykke til videre med utstillingen! Jeg får desverre ikke mulighet til å se den.

Vennlig hilsen
Ole Endresen
Alf B.

Hei, Ole! Jeg er ikke bevisst på å sette de to opp mot hverandre, men jeg er bevisst på at vi ikke trenger å vise fram groteske bilder fra en situasjon som på sett og vis er grotesk, når omgivelsene og menneskene man portretterer er vakre og har en god historie å fortelle.

Nå ble jeg litt usikker.. Det er jo slett ikkemin mening å gi noen dårlig samvittighet. Tvert i mot er halve målet å avstigmatisere fattige land.

Vel, vel. Forresten er det ikke umulig at du får se utstillingen likevel. Mulig det blir en liten turne etter at den er ferdig her oppe :-)
Dag J.

Flott dette her. Jeg tror det skulle være mulig å hente frem litt mer av ansiktet til jenta, noe som ville øke kontakten.
Hallgrim B.

Sterkt. Tankane går til songen; ''He`aint heavy, he`s my brother.'' Tykkjer bilete passar bra til songen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu