brukt sharpen i ps, det er stortsett det eneste jeg har gjort med det.
liker det. kritikk taes imot med takk:)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-04-25 02:15:02
    Versjon #2
Utstyr
  • canon 350d
  • canon 10-22mm
  • Blender-
  • ja
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger522
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_188013} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Rune O.

Flott bilde! Komposisjonen er jo klassisk bra, med modellen i det gyldne snitt. Men det som virkelig ''gjør bildet'' er belysningen som kommer overfra og at modellen titter opp. Noen ville kanskje hevde at skyggene er for harde, men akkurat for dette bildet synes jeg spotlight-effekten er bra.

Hva slags belysning er brukt her? Vanlig gatelys?
Kristin B.

Flott bilde! Men hva er dette med det gyldne snitt? Magi? Matematikk?

Du skriver at du har brukt blitz, og tilgi en glad amatør: hvordan har den vært plassert? Det er jo belysningen som gjør dette bildet, så da må jeg spørre :)

Rune O.

Det gyldne snitt kan det sies mye om. Begrepet er oppstått gjennom at matematikere gjennom historien har forsøkt å finne begreper som beskriver hva vi oppfatter som vakkert og harmonisk. ''Det gyldne snitt'' er beskrevet kort, men mest matematisk, i ordboka øverst på denne siden. Søker man på nettet, så kan man søke på ''det gyldne snitt'', ''golden ratio'' eller ''golden section''. Dessverre er det mange av sidene som beskriver det matematisk, men få som sier noe om praktisk bruk for fotografering. De som beskriver fotografering og det gyldne snitt viser dessverre eksempler på tredelingsregelen og ikke det gyldne snitt (se nedenfor).

I fotografien gjør man gjerne en praktisk tilnærming med ''tredelingsregelen''. Den går ut på at man tenker seg at man deler inn bilderuten i 3x3 felter der alle er like store. Mellom disse feltene går det da tenkte linjer. Teorien sier da at man skal plassere fokuspunktet i motivet i en av krysningspunktene der disse linjene krysser.

Det eksakte gyldne snitt ligger imidlertid en tanke nærmere senter av bildet. I dette bildet vil jeg anta at modellens høyre skulder (sett fra betrakteren, altså den skulderen som ligger nærmest senter av bildet) ligger rett ovenfor et av de fire punktene som beskrives av det gyldne snitt. Så dette motivet tilfredstiller vel EGENTLIG bedre tredelingsregelen enn det gyldne snitt, men i fotografien er begge disse reglene brukt om hverandre.

For den som vil lese til øyet er stort og vått:
http://goldennumber.net/art.htm
http://goldennumber.net/goldsect.htm
http://goldennumber.net/
Nanna E.

jeg brukte en canon 580ex blitz. i tillegg er det belysning fra oversiden. ikke gatelys, men mer som et slags hvitt flomlys.
takk takk for tilbakemeldinger:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu