Tre i sølepytt
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-04-19 22:47:16
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 14-54 mm, 1:2,8-3,5
  • Brennvidde14mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeRAW, ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1308
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_186658} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Marius J.
Nei ass! Dette likte jeg så synnsykt godt! Balansert og pent! Skaper god antikkfølelse i meg. Alikevel, dør etter å se det med høyere kontrast og mer mettning! Uanz, trivelig å stå opp om morgenen og se et slikt bilde!
Marius J.
Nei ass! Dette likte jeg så synnsykt godt! Balansert og pent! Skaper god antikkfølelse i meg. Alikevel, dør etter å se det med høyere kontrast og mer mettning! Uanz, trivelig å stå opp om morgenen og se et slikt bilde!
Kjersti F.
Ah. nydelige fargetoner. Som et maleri.
Man ser speilinger med jevne mellomrom her på dotten, men jeg synes faktisk dette er et av de bedre på grunn av den antikke stemningen solm Marius også påpeker.
Dette kunne jeg godt blåst opp på lerret og hat på veggen.
:o)
Are-Martin S.
Et flott bilde som nesten blir abstrakt, og hvor abstraksjonen er gjort av naturen selv (vel, kanskje sigarettsneipene ikke er så naturlig, men jeg synes likevel de har sin funksjon her) Et bilde det hadde vært morsomt å se flere variasjoner av.

mvh
AMS

Odd Tore S.
Jo, i år er det nok naturlig å se etter vårtegnene som speilinger i en sølepytt, særlig om man roterer og vender litt på den.
Om sigarettsneipene virkelig er sigarettsneiper bidrar det ikke positivt til vårfølelsen, men like fullt er både de og andre typer vinterlige etterlatenskaper typiske for våren nå til dags.
Odd Tore
S. N.
...noen drar til fjells i påsken, andre går gatelangs og leter etter pytter. Bra det.
Sneiper eller ikke - dette likte jeg, først og fremst fordi treet vokser opp av bakken, og ikke bare stikker inn i pytten din, og fordi fargene gir et litt metallisk preg over det. Alle prikkene (småsteinen) gjorde sitt til at dette ikke ble for glatt. Kanskje greinene ikkk burde vært kutta på venstre side. Du tok ikke noen bilder i bredde også, forresten?

Silje
Caroline M. S.
Takk for hyggelige kommentarer. Bildet ble tatt like før solen gikk ned (bak noen hustak) og disse ganske blasse fargene er slik jeg husker det, men jeg kan godt mekke en litt mer fargerik versjon også Marius. Ikke i kveld, men i morgen. :-)

Odd Tore: Foreslår du at jeg skal rotere dette? Eller lurer du på om jeg har gjort det? Jeg har ikke rotert dette.

Silje: Ja, jeg tok noen breddebilder også, men likte dette bedre på grunn av tretoppen oppe (den fikk jeg ikke med på breddebildene). Skulle gjerne hatt med litt mer på venstresiden, men slik ble det ikke. :-( Litt krøkkete å ta dette bildet. Måtte stå på siden og så ikke så godt hva jeg fikk med og ikke fikk med - måtte passe på å ikke få med meg selv i pytten.
Odd Tore S.
Jeg foreslår IKKE at du skal rotere bildet, men det er nokså spesielt at man finner en så tydelig og rettvendt speiling i en dam, uten spor av fotograf, og i tillegg litt av kronen på et annet tre som opplagt speiler seg.
Det falt noenlunde på plass for meg etter at jeg utførte en vertikal flip, ellers må jeg revidere min forståelse av refleksjon og bryting av lysstråler.
Det har jeg forresten gjort en gang allerede etter å ha lansert noen oppsiktvekkende teorier i en fysikkprøve som ble belønnet med ''Forfærderlig''. Men da hadde jeg bilhulebetennelse.
Odd Tore
ingebjørg fyrileiv g.
Kjempebilde! Liker godt fargetonene. Spesiell stemning..
Det ser ut som treet vokser opp fra kanten av dammen.
Likte dette bilde godt.

vh ingebjørg
Torbjørn K.
Spennende motiv og rustne farger. Dette likte jeg veldig godt. Kreativt og bra!

Torbjørn
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer. :-)

Marius: Jeg har nå lagt ut en mer fargerik variant til deg. Vet ikke om det var akkurat slik du hadde tenkt deg. Mulig jeg overdrev en smule. ;-)

Odd Tore: Hmm - nå ble jeg usikker. Gikk tilbake til RAW-filene for å se hvordan/fra hvilken side jeg hadde tatt de. Noen er som dette, mens andre er tatt fra venstre side. Ingen er oppned i forhold til denne. Mulig at akkurat dette bildet er et av de jeg har tatt fra venstresiden og snudd fra bredde- til høydeformat, men helt rundt har jeg garantert ikke snudd det. Har aldri tenkt over at speilinger pleier å være oppned, men når du sier det så husker jeg godt at jeg har snudd en hel haug andre speilingsbilder jeg har tatt i tidens løp og i farten husker jeg ikke mange som har vært ''rett vei''. Husker i hvert fall at jeg måtte leke akrobat for å unngå å få med meg selv i denne pytten. He, he - nå kommer jeg sikkert til å tenke på deg hver eneste gang jeg tar speilingsbilder for framtiden. :-)
Terje K.
Caroline, her er det bare å stille seg i rekken av gratulanter ;-) Syns først du hadde overdrevet versjon 2, men etter å ha studert det, syns jeg faktisk at det nesten ble en utenomjordisk atmosfære over det - du har jo gjenskapt en stjernetåke ''bak'' treet :-)

Igjen gratulerer med et supert (speil)bilde :-)

Terje
Caroline M. S.
Takk til deg også Terje (og beklager sein tilbakemelding).
Inger-Lise S.
Rålekkert bilde! Spennende og litt trolsk. Liker begge versjoner svært godt. Usedvanlig god speiling i sølepytt! (Jeg har prøvd....)
Flott lys,god komposisjon og kort sagt: Suverent!

Inger-Lise
Avsluttet .
Godt symbolsk bilde.
Versjon 1 faller best i smak. Versjon 2 blir for gjengrodd, hvis du skjønner hva jeg mener.

Stian Håpnes
Kamran I.
Wow, dette var no berre lekkert,fargene, utsnittet og måten du har fanget dette på.

Godt sett

mvh,

-Kamran-
Sverre H. S.
Dette likte jeg godt. Idéen er sikkert gjort før. Men du har gjor det formsikkert. Det er godt å se på bildet, det har et godt uttrykk, det er ikke bare ''nyheten'' om at treet speiler seg i en pytt som gjør bildet. Er ikke helt enig med meg selv om jeg synes det er litt for mye grus i nedre kant av bildet. Den tar kanskje litt mye av oppmerksomheten og kunne vært kuttet _noe_, muligens. Liker fargetonene i første versjon godt. Versjon to falt ikke like mye i smak.

Et flott bilde, og nesten som en akvarell...
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer. :-)

Sverre (nesten navnebror) Skilbreid: Å kutte bort en del av grusen nede er ingen dum ide, og særlig ikke siden den er så uskarp. Skal prøve det en dag. :-)
Per Espen T.
Heisann. Du har kommentert et bilde hos meg så jeg måtte bare ta en titt på bildene dine. Du har mange flotte bilder. Dette bilde likte jeg veldig godt, Spesielt ble versjon 2 utrolig spennende. Versjon 1 er også spennede, men syns v2 ble litt mer maleriskt og trolskt, muligens kanskje litt sterk blåfarge?. Syns forøvrig ikke at du må kutte litt av grusen nederst av bildet..:-)
Caroline M. S.
Takk for kommentar og forslag Per Espen. :-) Jeg printet dette bildet for ikke så lenge siden og da prøvde jeg meg fram med litt beskjæringer, men endte likevel på samme utsnittet som her. Syntes formatene ble så rare når jeg beskar - he, he - har blitt vanedyr og synes alt annet enn 4:3, 3:2 og 6:6 ser rart ut tror jeg. ;-) Heldigvis ble det ikke like tydelig at singelen er uskarp på papirbildene - i hvert fall ikke på litt avstand. Har ikke prøvd å printe v2, men om jeg skal, vil jeg forsøke å få blåfargen mørkere. Synes den er noe skrikende slik den er her.
André Ø.
Spennende utsnitt og originalt observert. Teksturen og dybden i bildet er kjempefin.
Inger Margrete P.
Jeg synes begge bildene er veldig fine, liker valg av farger i begge. V2 er flott med den kraftige blåfargen; hvordan har du fått til den? Spennende bilder.
Caroline M. S.
Tusen takk for nye kommentarer Andrè og Inger Margrete. Husker desverre ikke hva jeg har gjort med v2, men mest sannsynlig kjørte jeg sikkert opp fargemetningen i Hue/Saturation og økte kontrasten noe med kurveverktøyet i PS.
Ivan H.
Hei!

Utrolig fasinerende og fint bilde.
Følelsen jeg får er at noe positivt er omringet av noe negativt, men ikke klarer å trenge igjennom.
Man får tolke det som man vil :)

Synes du har mange fine bilder, og liker stilen din.
Ser du har et eget øye for detaljer og linjer, både i naturen og i det menneskeskapte.

Ser frem til flere bilder fra deg.

Hilsen
Ivan Holmedal
Caroline M. S.
Tusen takk for veldig hyggelig og oppmuntrende kommentar Ivan. :-) Jeg liker dette bildet godt selv også og blir alltid glad når også andre liker det. Også er det et av de få bildene jeg har som faktisk gjør seg bedre på papir enn på skjerm (har printet det flere ganger til folk som smigrende nok vil ha det i ramme og henge det opp).
Fredrik E.
Meget kreativt og severdig. Liker stemningen som speiler seg.
Fredrik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu