skjerminnstillinger
Har etter beste evne forsøkt å stille inn en lys LCD-skjerm. Vet ikke om jeg er i mål, eller om det gir noen mening å forklare hvordan jeg ser bildet og be om hjelp, men jeg prøver:

Her har jeg forsøk å få til kontraster mellom sort og grått. Vannet skal ha lysere felter på venstre side, men de fire hjørnene og store deler av vannet på høyre side er køl sort. Det lyseste partiet i vannet ser jeg nå som nesten, men ikke helt hvitt, og samtlige (grå) blader skal ha tegninger. Jeg ser en refleksjon av lys både mellom og over den øverste bladgruppa.
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger476
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_185776} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Bjørn H.
Hei, fint bilde med god komposisjon, tror min lcd skjerm er litt mørk, så ref. fra meg er ikke helt sikker, men alt du skriver stemmer minus at jeg hvis du ikke nevnte det vanskelig ser noen refleksjon over den øverste bladgruppa.
Caroline M. S.
Tror du har fått til innstillingen av skjermen ganske bra. I hvert fall ser jeg det du beskriver på min skjerm som jeg vet at er en smule for mørk. Antar at de kølsvarte hjørnene oppe er noe større enn hva andre ser og at refleksen over den øverste gruppen med vannliljer er mindre her, men jeg ser den. :-)

Her er en test du kan bruke for sjekke skjermen din: http://www.drycreekphoto.com/Learn/Calibration/monitor_black.htm (synes den fungerer bedre enn de vanlige gråskalaene).

Liker bildet også - synes det er sprekt med svart-hvitt bilder av vannliljer og blader (slike some de fleste vil ha mest mulig fargesprakende). :-)

S. N.
Takk for kommentarer,
både på det tekniske og selve bildet,

CMS - den linken var fin. S/hv - ja, var ganske heldig med lyset her, tror til vanlig at kontrasten mellom blått vann og grønne blader blir for liten til at det funker så veldig godt i annet enn farger (blir vel mest grått). Her var vannet nærmere sort i utgangspunktet (dette er tatt ikke lenge etter dette bilde nr. 224597

Silje
Ketil K.
På min skjerm blir dette glimrende! Meget delikat - til å ha på veggen!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu