04.04.2006;19:48:56 - Solnedgang ved Sagelva
Bildet inngår i albumet Langs Sagelva - Sagelva, som har sitt utspring langt inne i Østmarka og renner gjennom Strømmen og ut i Nitelva, er unik. Elvas rike historie omfatter et industrieventyr, som knapt noen annen elv i Norge kan oppvise maken til. Over en tid på rundt 400 år, fra ca. 1550 og fram til 1960, var elva viktigste kraft­kilde for 20 sagbruk, 3 møller og annen tre- og stålindustri. Dette skapte grunnlaget for utviklingen av Strømmen som tettsted.

Vil du vite mer om Sagelva, kan du gå hit:http://home.no.net/sagelva/
Utstyr
  • Nikon Nikon D200
  • Nikon Nikkor 70-200 mm f/2,8 G-AFS ED-I
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/6s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger425
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_185178} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Andreas S.

Heisann.

Flott bilde med kjempekontrast mellom kaldt og varmt. Nydelige toner og fin siluett på trærne mot elva.

Mvh. Andreas D.
Kjell G.

Fint diagonalt skille og nyansering mellom blått og gult - kaldt og varmt.

mvh kjellg
Torbjørn K.

Jeg liker kontrastene og fargetonene i dette bildet bra. Artig at trærne ''peker oppover'' i de kalde tonene, mens de ''peker nedover'' i de varme fargene. Dette forsterker kontrastene. Synes også diagonalen gjennom bildet er bra.

Torbjørn
Hege J.

Vakkert!
Flotte kontraster mellom varme og kalde fargetoner. Flott glød i elva!
Enkel, fin oppbygging av motivet. Liker spesielt diagonalene dannet av elva i kombinasjon med trærne som bryter linjene.

Sitter og vurderer hva jeg synes om speilingen i elva. Er det litt mye/rotete? Eller tilfører det bildet noe? Blir ikke enig med meg selv... ;-) Kanskje andre har tanker om dette?

Mvh Hege
Ann F.

Fin balanse mellom varme og kalde toner.
Fin skrålinje på elva.
Men kanskje enda bedre med en liten beskjæring i bunnen, så hullene i sneen blir borte?
Mvh Ann
Geir F.

Kreativt tatt og en lekker komposisjon.
-geir fløde-
Nils G.

Jeg liker å se den varmebelyste midtdelen i kontrast til det blå og kalde i skyggeområdene. Og så vil jeg henge meg på Torbjørns kommentar om greinene.

Nils
Stine J.

Hei Steinulf,

Her var det lekre fargetoner i fine linjer og former. Kontrastene er store, med tresiluettene mot den gyldne vannflaten og den blålige snøen. Stemningsfylt og vakkert.

mvh Stine
Cristina B.

Helt knall bilde.
Kontrast mellom de varme og kalde toner, og silhuettene av treet og refleksene i vannet er helt topp.
Suveren komposisjon slik bildet er delt i tre deler, og hvor selve vannet får mest oppmerksomhet. Og treet i forgrunnen gir bildet balanse og ett trygt sted å hvile øynene.
Ditt beste vårbilde etter mitt syn.
Rett og slett nydelig er det. For min del vil jeg ikke ha noen forandringer av bildet.
mvh Cristina
Stig Børre E.

Hei.
Dette var flott. Suveren komposisjon. Fine toner.

StigB
Nina S.

Vakre kombinasjoner av varme/kalde farger, og fint tematisk med tredeling av trær som peker i to retninger.
Fint sett.
Mvh Nina
Espen A. I.

Tredelingen, samt de gode skyggene gjør bildet suksessrikt.

mvh Espen
Tone A.

Eit vakkert stemningsbilde som ein må sjå lenge på for å få med seg alle detaljane. Flotte linjer som delar opp bildet, spesielt linja i forgrunnen til snøen som har lekre blåtonar. Dersom du kutta spora i snøen nederst, så ville bildet hatt eit enda rolegare uttrykk.
Det gylne lyset i elva med speglingane er ein flott kontrast. Flotte silhuettar som gjentek seg i bildet. At bakgrunnen avsluttar med blåtonar gir ei fin lagdeling i bildet, og bildet har ei stemning av stilla i blåtimen ved elva.
:) Tone
Roger K.

Hei hei, Steinulf!
Må bare innrømme at jeg er litt flakkende for tiden og blir sånn opp og ned med tid til foto for tiden. Blir vel bedre når jeg har fått unna litt andre ting.
Dette her er ikke helt enkelt med slike store kontraster i lysforhold. Lett at den lyse delen brenner ut eller å la den mørke delen bli enda mørkere. her synes jeg du har balansert bra. Kanskje litt demping av skinnet i elva, men skyggepartiet bør absolutt stå slik det er. Plassering av busken i bilde med speiling fra andre hold virker godt gjennomtenkt og bra. Bunnen er jeg litt usikker på. Tror jeg ville kuttet til sporene i sneen kom vekk. Virker kanskje litt forstyrrende og fanger blikket unødig.

En riktig god påske til deg og dine

Mvh RK
Odd Tore S.

Mye pent jeg kunne skrive om dette, men jeg vil nøye meg med å fremheve den måten du har plassert treet i forgrunnen på mellom speilbildene av andre trær. Særlig speilingen av tostammeren i høyre kant gjør seg.
Jeg ville kuttet litt i bunnen og i høyre side, slik at bildet ble omtrent slik som jeg ser det når jeg åpner det uten å midtjustere og samtidig scroller helt til bunns. Om du har samme størrelse skjerm som meg, ser du hva jeg mener. Forklaring med ord skulle bli meget omfrangsrik, dessuten må det finjustering til.
Og du skyter fortsatt med Nikon Nikon D200?
Odd Tore
Ketil K.

Godt planlagt komposisjon, der trærne og speilbildet til høyre av trær er nøkkelen i bildet, og danner en slags assymetrisk variasjon over tema. Disse elementene ville jeg forsøkt å rendyrke mer. Selv om det sikkert er vanskelig på akkurat det stedet er idéen god. (Bildet blir litt urolig med alt grenverket ellers.)
Jan v.

Hei Steinulf.

Fin kveldsstemning du har gjengitt her. Spesiell kontrast mellom solennedgangens rødskjør og den kjølige natthimmelens blåtoner som her gjengis av ulike optiske fenomener i terrenget.

Det var interessant å lese mer om elvens lange industrihistore på nettstedet du henviste til. God påske ønskes deg.

Mvh Jan
Helge A.

Jeg liker tredelingen av bildet med kontrastene mellom varme og kalde farger, som også gir fine diagonaler i bildet.
Komposisjonen med trærne i siluett og speilingene i vannet er også vellykket.
Etter å ha scrollet både horisontalt og vertikalt, er jeg enig med meg selv om å kutte forgrunnen slik at fotsporene forsvinner, og et tilsvarene kutt på høyresiden.
Jeg synes det gir et noe renere/strammere utsnitt.

Helge
Venche J.

Siluetter og speiling i flott komposisjon. Fin deling av flatene.

Jada, både påske og sommer er reddet for mitt vedkommende. :)

Wenche, som skal ut å prøve å fange nordlyset - hvis det dukker opp.

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu