Vårsymboler
Bildet inngår i albumet Langs Sagelva - Sagelva, som har sitt utspring langt inne i Østmarka og renner gjennom Strømmen og ut i Nitelva, er unik. Elvas rike historie omfatter et industrieventyr, som knapt noen annen elv i Norge kan oppvise maken til. Over en tid på rundt 400 år, fra ca. 1550 og fram til 1960, var elva viktigste kraft­kilde for 20 sagbruk, 3 møller og annen tre- og stålindustri. Dette skapte grunnlaget for utviklingen av Strømmen som tettsted.

Vil du vite mer om Sagelva, kan du gå hit:http://home.no.net/sagelva/
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-04-06 17:13:44
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon Nikon D200
  • Nikon Nikkor 70-200 mm f/2,8 G-AFS ED-I
  • Blenderf/22
  • Lukker1/15s
  • Nei
  • AnnetMonopod.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger355
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_184919} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Nanna E.

Spennende bilde med flott lys og gode farger. Liker vann som ser ut som vann. Skulle kanskje ønske at gåsungene (?) i forgrunnen var skarpere, men flott allikevel.

mvh Nanna E.
Helge A.

Her har du virkelig fått til en god beskrivelse av en skikkelig vårløsning. jeg liker fargene og bruken av lukkertid som gir inntrykk av at her er litt fart i vannmassene. Det er godt å se at ikke alle bruker laaang lukketid og viser rennende vann som et utbrent slør :-)
Skulle ønske snøen tinet så vannet flommet her hos meg også .

Helge
Odd Tore S.

Helt til jeg så hvilket kamera du hadde brukt, trodde jeg at dette måtte være et arkivbilde. Men Nikon Nikon D200 eksisterte vel ikke i fjor, selv om navnet kan tyde på litt ikke-standard.
Greit med litt vår for øyeblikket selv om den fortsatt er noe kilometer unna her. Men den første viben ble observert i veikanten i dag, utålmodig ventende på at jordene skulle kvitte seg med nær halvmeteren med snø.
Friskt vann, men at gåsungene er såpass uskarpe er noe uventet med f/22.
Spent på hvordan du kommer til å like D200, det er min favoritt for tiden også, men passer så innmari dårlig til Canonoptikk.
Odd Tore
ingeborg w.

Et koselig vårbilde med mange fine reflekser i vannet, bra med den lille virvelen. Ellers synes jeg utsnittet blir litt for tilfeldig til at jeg kommer til å huske bildet lenge. Gåsungene er greie nok, men da må de være skarpe, nå forstyrrer de meg bare. Det lille mørke feltet øverst trekker også en del av min oppmerksomhet.
Morten W.

Liker bildet godt. Skikkelig sug i stryket nærmest.
Inger-Lise S.

Jeg syns bildet er en ren nytelse! God formidling av både fart og roligere bevegelser i vannet. Fint lys. Det gjorde seg med gåsungene i forgrunn.
Der skulle jeg ha vært...Men du presenterer det så ekte at det gjør godt for en som elsker å se vannet slik:)

Inger-Lise
Stig Børre E.

Flott motiv. Utrolig fin effekt på vannstrømmen. Ser ut for meg som hele bildet lider av litt bevegelseuskarphet (steinen i stryket burde vært skarp). Syns også gåsungen blir litt malplassert og irriterende.

StigB
Cristina B.

Får mest stemning av sol og vår i hovedversjonen, derfor velger jeg den.
Liker refleksene fra sollyset, og naturligvis all fart og bevegelse i vannet.
Deilig bilde.
mvh Cristina
Espen A. I.

Nei, jeg synes dette blir for flatt og kjedelig. Ikke spennende farger, men en klar forbedring i v2 der jeg synes bildet kommer seg betraktelig, så det ligger sikkert mye potensiale i slike bilder.

mvh Espen
Andreas S.

Hei.

Pen valg av lukker som gir litt fart i massene (som Helge kommenterer). Et godt vårtegn dette. Synes også at justeringen i høytonene gjør v2 til den beste av de to.

Mvh. Andreas D.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu