Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger1303
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_184900} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Judit W.
Hei Hans Jacob!

Fear of spider? ;) Perfect presentation and absolutely good ''storytelling''! I like it very much ...

Judit :)
Arne S.
Morsom situasjon! Men hehe, sikkert nevrotisk for noen. Jeg liker måten du utfordrer flaten på, men litt minus for synlig ps-flikking. (Skyggene under tærne).

Jeg verdsetter din kreativitet og originale tilnærming til motivene.
S. N.
Hehe, herlig galskap, dette ble jeg i godt humør av. Spenstig ide. Føler at begge holder pusten. Tror jeg har sagt det før men mange av bildene dine leser jeg bisarre ''The far side''-historier ut av.

(For å pirke: skyggene rundt/mellom tærne ser litt klippet ut her og der, synes jeg. Håper forresten han (den lille) overlevde møtet)
Carsten S.
I hvertfall ingen angst for tommrom. Kreativ, ekstrem komposisjon, møte av dimensjoner, morsomt, herlig.
Din grafisk bakgrunn er vel årsaken at man ikke føler noe 'feil' i komposisjonen. Jeg syns i hvertfal det er interessant. Jeg skulle næmlig tenke at den tomme rom hoyre/nede er plagsom, men det er den ikke. Hhmm...
Skyggene under tærne er jo nevnt. Tror de hadde vært mindere plagsom hvis skyggene ville gå samme vei som på edderkoppen, eller omvendt.

Fint, fint.
Odd Tore S.
En kjent situasjon i heimen, som fører til alarm, utrykning og krav om henrettelse på stedet uten nåde og videre bevisførsel.
Men at dette skulle være grunnlag for et fotografi, hadde jeg ikke tenkt meg.
Vel, nå er det slik, og da får man forholde seg til det:
Meget kreativt, sannsynligvis selvopplevt.
Edderkoppen er liten og pysete i forhold til våre langbente og hårete sprintere.
Plasseringen er bra og symbolsk, egentlig burde dette være et marginalt problem.
Ubegripelig hvit bakgrunn, men det er vel bare slik vi kan se den store skyggen dette lille dyret lager. Mer symbolikk med litt velvilje.
Jeg satte pris på dette.
Odd Tore
Monica F.
En utrolig god idè dette... hehe... jeg får frysninger.... Likte godt bildet i svhv, og det var stilig med det store hvite feltet. Tøft :-)
-mvh Monica
Thomas R.
Veldig bra, her traff du spikeren på hodet. Mange som kjenner seg igjen i dete bildet tror jeg.
Lars-Anders M.
Dette er bra. Enkelt og greit.
Jan Frode A.
Kreativ formidling av en slags hverdagshistorie. Plassering av føtter og edderkopp akkurat slik de er plassert, gjør jo hele bildet. Utsnittet med kutta føtter forsterker det kreative; hverdagshistorien formidlet på din spesielle måte. Liker det enkle i bildet.

mvh Jan Frode
Stian G.
Hater edderkopper, men dette er det stiligste edderkoppbildet jeg har sett tror jeg. Mye mer givende enn diverse nærbilder av hårete ekle vesener med åtte ben.

Historien som du formidler med dette bildet underbygger kraftig den (urettmessige) angsten mange av oss har for disse krypene. Men når alt kommer til alt så har nok de små krypene mer grunn til å frykte oss enn vi har til å frykte dem. Nettopp tomrommet i dette bildet er med på å skape spenningen her. Spenningen mellom den lille og den store redde. Det enkle er ofte det beste som en butikkjede pleier å si. Godt formidlet - fortsett slik.

Stine J.
Slått deg på føtter du også? :-)

De der småkrypene er jeg ikke glad i og jeg er glad det ikke er mine føtter den nærmer seg.

Kreativt og artig bilde, bra gjennomført som vanlig fra deg.

mvh Stine
Espen A. I.
Dette likte jeg, noe typisk som jeg liker. Fin og frekk komposisjon som åpner for assosiering og tankestrømning. Tror bildet hadde fått et bedre budskap om tærne hadde vært krøllet, eller noe anstrengt, i den dur.

mvh Espen
Chr. G.
En situasjon som helt sikkert kan framkalle frysninger på ryggen hos noen. For min egen del merker jeg lite spenning her, som jeg innbiller meg er det som er forsøkt skapt (muligens er jeg på jordet her).

Føttene og edderkoppen mangler noe som binder de sammen, de framstår som isolerte elementer. Det hele blir en tanke ''flatt''. Kanskje er det den hvite bakgrunnen fri for detaljer som gjør at jeg sitter igjen med denne følelsen. Tilstedeværelse av noe struktur som kunne bidra til å skape et inntrykk av dybde/linjer kunne muligens ha hjulpet på dette, kanskje i form av lys/skygge. Eller kanskje er det så enkelt som å foreta en ørliten dreining på edderkoppen slik at den får retning mot byttet. Men historien kan også være en annen; at eieren av føttene står musestille og håper på å ikke bli oppdaget av det forbipasserende monsteret.
Kristoffer L.
Ved første blikk et fikst bilde, men jeg slutter meg til Chr. Glorstads kommentar. Føttene ser ikke ut som om de er på samme plan som edderkoppen. Litt struktur i gulvet ville kanskje hjelpe. Er det araknofobi som er temaet, ville det kanskje også hjulpet om noe ved føttene hadde indikert en angst/fluktimpuls, om ikke annet enn ved at f.eks. et par av tærne på den ene foten hadde løftet seg litt.

Forutsatt at dette med flate og dybde i bildet stemte bedre, vil jeg uansett si at jeg liker veldig godt utsnittet du har valgt.

- Kristoffer
Tarjei Ekenes K.
meget tøft komponert.

jeg ville kuttet noe på høyre og bunnen
for tightere effekt av komposisjonen

ellers er mye sagt av andre

:-D ! tarjei !
Hans Jacob H.
Tusen takk for alle hyggelige og nyttige kommentarer.
Helt hvit bakgrunn er bevisst valgt nettopp for å isolere de to, og ikke fokusere på noe annet. Linjer og struktur i gulvet (uansett hvor svake de hadde vært) ville gitt opplysninger om type gulv, hva slags rom etc. som ville lede oppmerksomheten bort. Tror jeg.
Og spenningen mellom de to; hvem er egentlig truet her, og hvem føler seg truet. Interessant da at mange av kommentarene går på frykt for edderkopper og ikke fra den (stakkars) lilles ståsted, som egentlig har alle odds mot seg her (Odd-Tore uttrykker det så festelig over).
Litt klønete arbeid med skygger er nevnt, og kanskje det gjør at elementene synes å være på forskjellig plan.

Komposisjonen med tomrommet er valgt med tanke på en tenkt bevegelsesretning og spillerom til elementene, og slik bygge opp om spenningen i situasjonen. Det stemmer forsåvidt også med leseretningen; mot høyre og nedover. Tarjei kommer med et enda frekkere forslag som sikkert hadde fungert bra.
Nina S.
Ved første øyekast fikk jeg følelsen av at føttene skulle ligge en liten halvmeter over gulvet, og trodde det var tiltenkt å lage denne ''høydeforskjellen''.
Skjønner at så ikke er tilfelle, men en strålende ide uansett, å billedgjøre frykten for edderkopper.
Mvh Nina.
Ketil K.
Glimrende idé, med god symbolikk og nesten grafisk rendyrking.

Forslag til endringer? Hva skal bilde formidle? Det må vel være edderkoppangst, eller generelt om overdreven frykt, eller hvordan noe lite kan påvirke noe stort i mer overført betydning.

Tror jeg ville forsøkt en enda mer ''engstelig'' positur på føttene, hatt dem vent litt mot hverandre, eller på en eller annen måte forsøkt å få angsten mer frem i dem via posituren. Nå ble det litt statisk. Litt kutting i bunn og til høyre ville også øket avstanden mellom elementene i billedforholdet og muligens medført økning av spennet i bildet.
Johan K.
Ideen er helt topp!

Forslaget Ketil kommer med angående litt mer ''engstelig'' positur på føttene er verdt å teste ut tror jeg. Hvis du vil formidle edderkopp-fobi da :)

Det nevnte skyggepartiet under føttene er nevnt... og jeg tror som du sier, at det gjør at elementene ser ut til å være på forskjellig plan.

Liker kompet, og det minimalistiske preget

Verdt å jobbe mer med, for ideen er veldig bra.

Johan
Øyvind A.
Artig sak, fin idé. Jeg liker den frekke plasseringen av elementene.
Litt trekk for det tekniske, som andre også har nevnt.
Ø
Odd Tore S.
Fullskalatest her i dag, hovedaktøren lignet på husedderkopp - Tegenaria domestica, håret, spenstig, rask, men med dødelig dårlig kondisjon.
Den andre hovedrolleinnehaveren hadde kommet seg på trygg avstand før jeg rakk å studere tåstillingen.
Odd Tore
Hans Jacob H.
Takk for nye synspunkter, innvendinger og forslag som jeg tar til etterretning.

Odd Tore: Hehe, et slikt møte er nok traumatisk for *begge* parter.
Antar at tredjepart måtte ''avklare'' situasjonen... :)
Thorfinn B.
mulig det er en ''dårlig'' (form for) kritikk, men ''herlig'' er min kommentar :-)
Dag T.
Like dårlig som Thorfinn sin: GØY!
Hans Jacob H.
Takk for en herlig og en gøy kommentar. :)
Tove Å.
Hehe, utrolig morsomt bilde! Synes jeg hører et høylytt ''iiiiiiik'' :)
Flott komponert, veldig festlig idè. Ble i godt humør nå :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu