Reflections.
Tittelen henspeiler både på speilingene i havet og tanker/refleksjoner man kan ha når man vandrer rundt på en stille strand i kveldinga.
Stranda på Løp noen km nord for Bodø.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-04-04 20:58:26
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-04-05 13:44:19
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S, Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G E
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/40s
  • FilmtypeIso 200 RAW
  • Nei
  • AnnetStativ/selvutløser.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1044
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_184721} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
Steinulf L.
Svært vakkert,men litt dystert i toner og farger. Komposisjonsmessig meget bra med linjeføing som ender utenfor hjørnene i bildet. Bølgene i sanden hever dette flere hakk og skaper spenning i billedflaten. Buktens bue gir en illusjon om at bildet heller litt til høyre. Det skaper litt uro i bildet.
Kjell G.
Det er mange spennende linjer og elementer i bildet, men lyset blir for depressivt.

Kreativ bruk av iskant, skyer og speiling.

mvh kjellg
Tor-Erik E.
Flott eksponering, her ser jeg mange flotte linjer i et komposisjonsmessig svært bra bilde. Usikker på hva du har gjort med fargenivået her, om du rett og slett har eksponert med helt vill hvitbalanse eller om du leker deg i PS. Uansett, et meget severdig resultat. Godt at du klarer å skape lys i skyggepartiene selv med fotografering i motlys. Er usikker på om jeg ville redusert blåtonene på åskammen, og ellers alt av snø.

Tor-Erik
Espen A. I.
Veldig enig med forrige talere, også i det at bildet virker til å helle til høyre, det kan være et irritasjonsmoment. Flotte linjer som danner komposisjon av høy rang, savner dog litt mer kontrast, særlig i mellomtonene.

mvh Espen
Nina S.
Nydelige fargetoner og mange flotte buer, en i vannkanten og en i åskammen, enkelt og vakkert.
Får som andre sier et lite behov for litt mer smell i
fargene.
Mvh Nina
Venche J.
Her er jeg enig med KG.
Jeg blir litt deppa av lyset og fargene. Det blir for melankolsk for meg. :)

Strandbiten syntes jeg ser veldig flott ut. Den bølgete sanden og den nærmest glasserte delen på oversiden fanget min interesse.

Det tekniske er som vanlig bra fra deg. :)

Wenche.
Inger-Lise S.
Jeg liker det svært godt! Ja,det er en melankolsk stemning i bildet og det er ikke bare å sette i gang å formidle melankoli! Men du har klart det godt.
Jeg trodde bildet var tatt fra en båt, for man er liksom midt inni bildet selv, både fysisk og mentalt. En meget treffende tittel.
Noen aldeles nydelige linjer og kombinasjon av linjer og mønstre!
Bildet formidler ro og likevel bevegelse.
Jeg liker fargetonene. Himmelen er flott: Dramatisk og formidler både lys og mørke.
Komposisjonen er god og teknisk er du som vanlig på topp!

Inger-Lise
Kurt S.
Hei og takk for kommentarene.
Fargene i V1 er framkommet via duotone.
Der kan man stort sett velge alt mulig av fargetoner.
Det blir da mye smak og behag.
Legger ut den opprinnelige versjonen som V2.
Bildet er rettet litt opp til venstre.
Mvh Kurt
Inger-Lise S.
V#2 er meget bra på alle måter.Lyset er bedre der. Men jeg holder likevel på v#1, da den har noe eget ved seg.Noe helt spesielt. Etter å ha sett v#1, ble v#2 mer alminnelig i forhold. Jeg liker v#1 veldig godt!

Inger-Lise
Åsmund I.
Ai! Dette var melankolsk og trist... På en god måte. Liker bildet ditt veldig godt. Holder an klar knapp på v1 som den beste versjonen, fint utførte toner. Komposisjonsmessig holder det absolutt mål, pene linjer hele veien, fra fjellet via skyene til vannet. Dette syntes jeg var pent.

Mvh Åsmund
Torbjørn K.
Dette ble svært bra!

Jeg går for v1 med blåtoner og størst dramatikk. Linjeføring, dybde og komposisjon forøvrig er helt knall. Kanskje et noe lavere kamerastandpunkt ville gitt deg enda mer sug? Jeg også sitter igjen med følelsen av at bildet heller mot høyre.

Torbjørn
Stig Børre E.
Flott!
Syns vers.1 er klart best. Liker tonen. Komposisjonen
er veldig bra med linjene som strandbanken lager.

Eneste jeg vil pirke på er at bildet heller litt til høyre.

StigB
Odd Tore S.
Førsteinntrykket av dette bildet er at det ville være bra å se på om jeg skulle vært plaget av usunn optimisme en dag.
Jeg synes at det har et nokså tungsindig og grått preg over seg, understøttet av skyformasjonene. Slike periodiske skyer betyr gjerne trykkbølger høyt oppe, forårsaket av lavtrykk med tilhørende uvær.
Selve motivet er jo fint og vel tatt vare på. Antar at det er et optisk bedrag her som får det hele til å se ut som om det heller litt mot høyre. Som du sikkert husker er jeg ikke helt ukjent med diskusjoner om dette temaet, og jeg overlater til deg å vurdere om det er grunn til å se mer på den siden av saken.
v2 ser ut som om den inneholder flere detaljer, men lyset her kunne vært mer spennende.
Odd Tore
ingebjørg fyrileiv g.
Hei Kurt. Dette var flott, gode blåtoner i hele bildet.
Liker også rytmen i skyene samt alle buene.
God helhet og interessant å se på. #1.

vh ingebjørg
Chr. G.
Variasjonene i forgrunnen mot det som skjer i himmelen tiltrekker min oppmerksomhet. Sandbanken får meg til å tenke varmere breddegrader. Himmelen er magisk, og jeg blir ikke deprimert av dette, tvert i mot. Her er det spor av lys og jeg får meg ikke til å sture med et slikt skue. Men rolig er det, og sikkert en god atmosfære for å reflektere, som du angir med tittelen. (En tittel som forøvrig er ganske mye benyttet og fikk meg først til å tenke: ''å nei, ikke nå igjen - eier ikke folk fantasi''. Her er det dog mye som taler for at det er et godt valg). Komentarer over angående helning kan jeg under tvil henge meg på.
Kurt S.
Tusen takk for kommentarene.
Har nå rettet V1 opp litt mot venstre. Det var nok riktig at den bikka litt til høyre.
Bildet kan p.g.a fargetonen oppfattes melankolsk. Det var imidlertid ikke min hensikt å gjøre noen deprimerte-:)
Odd Tore: Jo, jeg forsto nok spøken. Den var god den med usunn optimisme-:)
Chr. G: Jo, det med titler er ikke alltid like lett. Synes imidlertid det er en del av ''gamen'' Det å finne en tittel har noe med ideen bak og bildets historie å gjøre.
Mvh Kurt
Jan Frode A.
Versjonen med fargespillet på himmelen, faller best i smak hos meg. Tung nok den også egentlig :-) Dramatikken er ivaretatt, selv om det lysner bakom. Inntrykket av at bildet bikker litt mot høyre, syntes jeg faktisk ikke var negativt. Tvert imot føler jeg at det ble et bedre sug og dybde i motivet akkurat pga den detaljen. Den spesielle strandtunga med mønster i sanden, gir en fin brytning i landskapet.

mvh Jan Frode
Geir F.
Hei på deg Kurt.
Tror nok det blir versjon tre for meg. Her er horisonten rettet opp og det gjorde mye for bldet. Fjellformasjonen til venstre tynger bildet men den lignende formen i vannet som kommmer inn fra høyre veier opp... nesten. Og skaper en flott komposisjon i bildet.
Men jeg ville foreslå et lite kutt på venstresiden slik at bildet balanserer helt. For meg er det viktig siden bildet i sin grunnstemning er litt trist og melankolsk.

Men jeg må si dette var et sjeldent flott bilde.

-ger fløde-
Kurt S.
Jan Frode og Geir: Takker for kommentarene.
Jeg har dessverre ikke tilgang til P.S nå men jeg ser for meg hvordan du forslår det skal være Geir.
Mvh Kurt
Arne S.
Halvsirkelen 'gjør' bildet. Den monokrome fargebruken faller også i smak. Annerledes og vellykket!
ingeborg w.
Et flott bilde, annerledes, men flott, det er fargen og sandbanken som gjør bildet synes jeg. Ellers er jeg ikke hysterisk med å rette bilder og v1 eller v3 kan være like greie, jeg har ikke vært der så jeg vet ikke hvordan det ser ut der.
Stine J.
Hei Kurt,

Vakkert! Skyformasjonene og buen som dannes av vannet gjør dette bildet for meg. Tonene i v3 er også med på å skille dette bildet fra mengden. Bra!

mvh Stine
Roger K.
Hallo der på andre siden av fjorden.
Litt tid til bilder igjen. Ja her har du fanget et trykkende øyeblikk i hverdagen. Normalt sett er det en værsituasjon jeg ikke føler sterkt for i lengden og du forsterker det godt i din s/h versjon. Tankene går tilbake til en heller regntung og sørpet vinter. Når det er sagt har du tatt godt vare på motivet, fått med en fin bue i sandbanken utover i bilde med tilhørende liv i sanden. Ser nesten ut som krus på vannet. Nå har jeg lite lyst til å se tilbake på høsten og vinteren så det må bli din fargede versjon jeg går for. Mindre trykkende og min sinsstemning som avgjør det. Teknisk godt utført som vanlig fra din hånd.

Ha en fin helg.

Mvh RK
Helge A.
Hei Kurt
Jeg synes #3 ble best med en flott komposisjon og den ''riktige'' stemningen med blåtonene, selv om #2 viser mer detaljer og farger.
Halvsirkelen med de fine bølgene i sanda hever så absolutt bildet.
Jeg forsøkte med å lysne bildet litt med levels, og ga det litt mer kontrast og fargemetning. Selv synes jeg det ga noe klarere farger med mer smell i

Helge
Bente K.
Det er mange fine linjer og stukturer du har oppdaget her, de sees igjen overalt hvor man ser i bildet. I tillegg er himmelen med på å skape et fint sug innover i bildet.
mvh Bente
Kurt S.
Tusen takk for kommentarene til dere siste også.
Jeg tar meg en liten påskepause fra dotten en stund nå.
Må lade batteriene og prøve å finne litt ro og kreativitet.
Og, det er jaggu ikke lett-:)
God Påske!
Mvh Kurt
Johan K.
V3 funker best.

Tonene faller i smak. Tung og smått dyster stemning. Liker det :)

Komposisjonen er det ingenting å utsette på. Fin linjeføring, og god dybde.

Johan
Tone B.
Hei Kurt,

Kommer så sent inn her så jeg stemmer bare i den velfortjente rosen du har fått her. Nydelige fargetoner. Det blir v 3 for meg!

Benytter anledningen til å ønske deg en riktig God Påske!

mvh Tone
Inger Anne Maritsdotter V.
Mørke melankolske toner i blues i et vakkert og velkjent nordlandsk kystlandskap.
Bra formidlet av deg.

Inger Anne
Avsluttet .
Kan bara instämma i hyllningskören, mycket vackert med sin struktur och form. Tonen är ödesmättad och förstärker känslan av storslagenhet.
Mvh
Elisabeth
Janne L.
Dette var et mesterverk. Det var rett og slett nydeligt å se dette bilde. Dette kan jeg studere en stund. Det finnes spennende linjer i sjøen. Himmelen er veldig dramatisk. Bildet har en utrolig dybde. Nydelig og interresant valg av farger. Bildet er delt i to omtrent like store dele himmel og vann. Jeg tror det er linjen i sjøen og linjen fjellet lager som veier hverandre opp som gjør at to delingen fungerer.
Dette var rett og slett helt fantastisk!
Janne
Kjell Sigurd S.
Mektig!

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu