Kvinender
Tatt på Østensjøvannet, søndag ettermiddag. Kom gjerne med tips til teknikker for å få frem grønnskjæret i hannens hode.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon 500/4 P + TC 14E II
  • Brennvidde700mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/400s
  • FilmtypeRAW, ISO 400
  • Nei
  • AnnetManuell fokus.
    Brukt Fill Light i RSE og selektiv kurvejustering for å få frem grønnskjær i hodet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger723
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_184674} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Åsmund I.

Hvordan du skal få frem grønnskjæret kan jeg ikke hjelpe deg med, men jeg likte bildet. Bra med detaljer i fjerdrakten, både de lyse og de mørke partiene. God skarphet, og bra dybdeskarphetsplan. Fint at du har fått med begge to, det gjør bildet mer interessant. Ser ut til at du begynner å få taket på 500mmern nå, med konverteren også.
Pent dette, et fint artsfoto.

Mvh Åsmund
Geir F.

Hei Christian
Har du Photo-shop er det ganske enkelt. Du bare markerer det ønskede området, gjerne med litt uskarp markering slik at ikke skjøten blir for tydelig. Så går du inn i levels(nivå) i photoshop. Da drar du litt på mellomtonnen i den grønne kanalen (channnel.)
Prøvde dette selv og det fungerte bra. Må bare være litt forsiktig. Det er lett å overdrive og da merker man at det er noe som ikke stemmer når man ser på fargene ellers i bildet.

Bildet ellers synes sjeg var vakkert og stemningsfylt.

-geir fløde-
Ketil K.

Du skriver ikke hva du har benyttet. Men skal du få gode kvinandbilder må hele registeret av virkemidler tas i bruk. Fill light og vibrance i RawShooter og layer masking er det jeg i første rekke benytter. Her er dessuten lyset litt for flatt til å få frem distinkt detaljering i hodepartiet og fargesmell i bildet for øvrig. Grunneksponeringen må ligge så høyt som mulig uten utbrenning, så histogramkontroll under bildetagningen er avgjørende. Ser ut til at du har truffet bra med histogrammet her, noe som ikke minst vises på at du har fått frem strukturene i det sorte nebbet, uten at lyse omrpåder er utbrent. Ville benyttet noe redusert highlight i RS for å få detaljeringen i det lyse litt mer markert.
Christian H.

Takk for kommentarer og tips. Eksponeringen kunne definitivt vært bedre; i forhold til originalen har jeg anslagsvis halvannet trinn å gå på. Med annet enn 200 iso blir det fort grumsete i det mørkeste områdene når man prøver å rette på slikt. Som det nå fremgår av tekniske opplsyninger, har jeg brukt Fill Light og maskering som du foreslår Ketil. Ved å prøve igjen med metoden Geir foreslår, ser jeg at det likevel er mer å hente, uten at grumset blir nevneverdig forsterket. Er enig i at detaljene i det hvite også kunne vært litt tydeligere. Har allerede brukt multiply-trikset, men det er absolutt mer å hente i originalen. Jeg får prøve meg på en ny versjon...
Torbjørn K.

Hei

Du har fått gode tips her, og som de andre har nevt er nok lokal bildebehandling med masker og layers veien å gå.

Når det gjelder bildet så synes jeg det er meget bra. Hannen i forgrunnen er ''stolt og selvsikker'' mens hunen er litt mer beskjeden og diskret. Veldig bra med det knall gule øyet til hannen. Lyset er kanskje noe tamt, men jeg liker godt det sølvblanke vannet. Jeg personlig foretrekker også en eller annen form for vinkling inn eller ut av bildet på slike motiv. Dette blir for meg noe sidestilt.

Torbjørn
ingeborg w.

Et pent bilde, hannen leder ann og frua ser mer anonym ut. Bra du har unngått forstyrrende elemter. Det med å få fram detaljer er du flinkere til enn meg så det skal jeg holde meg langt unna å kommentere. Lyset er litt for kjedelig til at jeg kommer til å huske bildet lenge.
Stine J.

Hei

Et pent bilde av herr og fru kvinand hvor fokus er velplassert på hannen. Gode toner i bildet.

Komposisjonsmessig kanskje noe kjedelig pga vinkelen, men alt i alt bra.

mvh Stine
Avsluttet .

Hei Christian.
Endelig er du ute med nytt bilde. Kan ikke komme med så mange gode tips, da jeg ligger flere klasser under deg, men en positiv kommentar er vel aldri å fornekte??

Et flott bilde med skarphet og dybde...

Arne
Chris Eric B.

hei.. jeg likte bildet ditt :) en pen fjerdrakt på fugelen. pant lys, BRA skarphet.:) bra jobbet..



vh Chris-Erik Bratland
Hanne S.

Jeg syns dette bildet er flott,elsker kontrasten den skarpe anda og den uskarpe anda skaper. Det er også flott med refleksjonen i vannet den nærmeste anda skaper ( er det manneanda det,gjerne..).

-Hanne.
Thorbjørn R.

Dette er fint. God skarphet og fin plassering av pip-pip'ene i forhold til hverandre.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu