Mellom vinter og vår.
Det er nok mest vinter, fremdeles.
Det kan kanskje synes som om sola varmer litt i forgrunnen. Det er i tilfelle et synsbedrag-:) Det var østavind, minus 4 og ganske kaldt.
I forgrunnen ligger Ramnflåget i utkanten av Bodø. Bildet ble tatt tidlig på kvelden igår.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-03-30 15:56:47
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-03-30 15:58:31
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S, Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G E
  • Brennvidde62mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeIso 200 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger891
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_183895} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Kjell G.

Flott lys og fin stemning.
Det kan se ut som gressklipperen din står bra der den står i noen dager til!

mvh kjellg
Stig Børre E.

Fint lys og fin dybde. Ser ut som våren er et stykke unna...

StigB
Fred S.

Her funnet en skjerm på skolen som ytere fargene dine rettferdighet; blåtonene i bakgrunnen ble virkelig tiltalende. Forgrunnen synes jeg blir litt for ''massiv'', den tar for mye plass i ruta. Selv ville jeg ha foretrukket et smalere panorama-format, ville faktisk ha kuttet vekk såpass mye at hele skyggepartiet i knausen foran forsvinner. For meg ''frigjøres'' bakgrunnen på et bedre vis da.
Fjellene i bakgrunnen gir meg det ''fjellsuget'' jeg ofte får av bildene dine. Igjen ville jeg ha gjettet på Børvasstindene, men har gjort det før, og bommet.

vh fred
ingebjørg fyrileiv g.

Kjempefin ettermiddagsstemning med godt lys og fine farger.
De fjellene er helt utrolig flotte! ''Fjellsuget'' Fred nevner kjennes igjen.
Jeg er også enig med han ang. utsnittet. En panorama versjon høres bedre ut,
nå kan forgrunnen virke litt dominerende.

vh ingebjørg

Kurt S.

Takker for kommentarene.
Fred: Joda det er Børvasstindene i bakgrunnen.
Ang. utsnittet: Var faktisk i tvil selv om forgrunnen ble for dominerende.
Bra å få dette bekreftet.
Har ikke tilgang til P.S her jeg sitter nå men skal legge ut en ny versjon senere idag.
Mvh Kurt
Helge A.

Her hadde jeg tenkt å gi deg en saklig kritikk av bildet, og fortelle hvordan bildet, i mine øyne, kan bedres fra det brukbare til det severdige. Så leser jeg kommentarene, og ser at Fred allerede har skrevet min vurdering av bildet nærmest ordrett :-)
Jeg er helt enig i at å fjerne hele skyggepartiet på den dominerende forgrunnen og lage et panoramaformat gjør mye for bildet. Først og fremst fremheves da den flotte bakgrunnen med en nydelig blåtone, og det blir en fin kontrast mellom den solbelyste forgrunnen og de flotte fjellene bak.
Jeg synes det også gir mer dybde i bildet

Helge
Espen A. I.

Hei Kurt.

Bildet ditt har en typisk ettermiddag utseende som assosierer til den tiden vi er i nå og det er forsåvidt bra. Synes forgrunnen blir litt dominerende, skjønner dog valget ditt, endel spennende formasjoner i skogen. Tillegg har du jo den skyggelinjen i forgrunnen som gjør det hele bra. Tekniske er flott!

mvh Espen
Bente K.

Hei. Det er noen vakre snøfjell vi ser i det fjerne her, men jeg synes at fjellet i forgrunnen stenger for utsikten. Her ville jeg nok kuttet en del i fjellet i forkant, slik at det for en statistrolle i bildet. Da innbiller jeg meg at de flotte snedekte fjelltoppene bak vil fremheves og komme mer til sin rett.
mvh Bente
Odd Tore S.

Forgrunn og fjerne snødekte tinder er det ingen mange på her.
Det siste er fint, som forgrunn hadde det vel holdt med bare en antydning av skyggepartiet.
Om det ikke er mye unatur utenfor bildekanten til høyre kunne jeg godt tenkt meg å bytte litt av venstresiden mot mer i høyresiden.
Ser det ut som om bjørka har begynt å forberede seg på at det kanskje blir vår? Den har litt brunskjær som jeg gjerne forbinder med det.
Odd Tore
Torbjørn K.

Vakker fjellnatur, men jeg synes du bommer noe på forgrunnen. Det blir minst dominerende på v2/v3, men fortsatt blir det litt rart. Hadde du hatt en ''lapp'' som strekker seg fra sidekant til sidekant ville det blitt mye bedre, da jeg tror det er vannet som lager rot her. Varm forgrunn og kald bakgrunn er en teknikk for å lage god dybde, men her synes jeg v3 er best, da jeg føler at dette blir et mye roligere bilde.

Torbjørn
Steinulf L.

Panoramaformatet fungerer nok best. Ble mest betatt av lyset på fjellene i bakgrunnen på v#3.
Geir F.

Hei på deg.
Jeg likte best versjon 1. Ble betatt av lyset i dette bildet, det kobberaktige lyset mot den kalde blå fargen i bakgrunnen synes jeg var flott. I versjon tre mistet man mye av høydefølelsen som du får så flott frem i versjon en.
Mulig at forgrunnen ikke er så fryktelig spennende rent formessig men som sagt: Det som fascinerte meg her var lyset.

Fantastiske fjell i bakgrunnen.

-geir fløde-
Geir F.

Bare en ting til:
Har lest litt på kommentarene over om å kutte ut skyggen. Jeg ser poenget, men synes likevel skyggen har sin funskjon. Den bidrar til å forsterke den mektige naturen og de store høydene.
-geir fløde-
Tone A.

Versjon 1 er også flott pga lyset og bruntonane mot blåtonane på fjella bak med litt gyllent lys. Der er eg enig med Geir, men det store fjellet i forgrunnen dominerar slik at den vakre bakgrunnen ikkje kjem til sin rett. Difor likar eg best v3 med lekre blåtonar, der også fjella bak med sine former og lys har meir av bildeflata. Fjellet i forgrunnen har framleis litt mørke bruntonar og med alle desse trea har det ei anna overflate enn dei snødekka glatte fjella bak. Det stemmer litt meir med skildringa under bildet også. 4 grader og austavind er iskaldt! Vakkert stemningsbilde der fjella er ein fin kontrast mot den klare himmelen.
:) Tone
Bente K.

Hei igjen.
Her faller komposisjonen i v3 best i smak hos meg. Der synes jeg fokus faller naturlig på den fine fjelltoppen som vi kan følge innover i bildet der bak. Fjellet i forgrunnen er mindre dominerende og skaper i kulisse som er med på å gi dybde i bildet. Litt flatere lys her enn i v1, men motivet synes kommer bedre frem. Dere har noen ville fine fjell i Bodø.
mvh Bente
Helge A.

Jeg synes V2 ble bra, men i V3 har du virkelig fått fram en flott stemning med et fint lys og en nydelig blåtone.

Helge
Tone B.

Hei Kurt,

Fjellveggen i front ble for dominerende i v 1 og jeg fikk en følelse av å møte veggen, men ser også poenget med skyggen som er nevnt. I v 2 synes jeg det varme lyset ble en fin kontrast mot de snøkledde fjellene i bakgrunnen. V 3 har en fin kveldsstemning med sine flotte blåtoner. De to sistnevnte bildene er for så vidt forskjellige bilder som blir feil og stille opp mot hverandre så jeg nøyer meg med å si at jeg liker de begge på hver sin måte. Flott nordnorsk natur som du presenterer på en fin måte.

mvh Tone
Avsluttet .

Dette bildet var nok turen vel verdt Kurt!

Det fine med fotografering er at man får tre ting, planleggingen, selve turen og gleden av å gjenoppleve turen gjennom bildene :-)
Jeg har hoppet frem og tilbake mellom de ulike versjonene, og synes faktisk V1 ble det beste utsnittet av dem. Teknisk er dette meget bra. Skulle jeg gjort noe med V1 måtte det kun blitt et par cm i bunn.

MvhJRH
yngve f.

Er bildet tatt fra Turisthytta? Tok du noen hvor du har med hele fjellryggen til høyre, mot Valnesvatnet?
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene.
Ser det er litt ulike meninger om versjoner og utsnitt og slik vil det nok være.
Hvorfor skulle det ikke finnes noen fasit? Da ville det vært enklere-:)
Jan Roar: Jo det krevde litt planlegging med hensyn til lyset. Hadde kikket på klokka og studert litt noen dager i forveien for å finne det beste tidspunktet.
Yngve: Bildet er tatt i området ved Turisthytta. Det er Ramnflåget ovenfor Volden du ser i forgrunnen.
Nei, jeg tok ingen bilder i den retningen du nevner. Problemet var å finne et passende utsiktspunkt. Det var så mye skog og busker som stadig vekk sperret en åpen utsikt.
Mvh Kurt
Bjorn F.

Hei.Liker v2 best.Fin kontraster mellom forgrunnen og de snehvite praktfulle fjellene bak.Velkomponert.
Hilsen Bjørn
Johan K.

Liker v3 best. Synes du får fram en rolig og fin stemning der. V2 har noe for seg den og, men ikke helt på samme måte som blåtoneversjonen.
Synes uansett beskjæringen gjorde seg bra. Forgrunnen ble litt voldsom og tok mye oppmerksomhet i v1

Et bra bilde, men ikke blant dine bedre. Storslagen natur i alle fall :)

Johan
Stine J.

Hei Kurt,

Flott lys i bildene. V3 er den jeg faller mest for. Fin stemning i en flott natur. I v1 føler jeg forgrunnen blir for dominerende.

mvh Stine
Jan Frode A.

Versjon #2 jatakk; den sitter så det duger. Her føler jeg en mere behagelig helhet med tanke på komposisjonen og plassering av forgrunnen.
For all del, versjon #1 er spennende på mange måter. Spesielt med den store flata med lys som gir en flott kontrast til det kalde vinterslige i bildet. Men så er det forgrunnen som gjør bildet litt vanskelig også. Føler at den blir for dominerende, som en vegg som sier stopp.
Teknisk er alle variantene veldig bra, med fine detaljer. Kveldsversjonen er interessant å studere; den viser virkelig hvordan lyset bidrar til former og farger i landskapet.

mvh Jan Frode
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere siste også.
God helg.
Mvh Kurt
Hege J.

Du er flink til å ta vakre landskapsbilder, Kurt. Ble bra dette - også! Planlegging med tanke på tidspunkt og lys ga resultater. Selv er jeg ikke i tvil om at versjon #1 er best. Forgrunnen hører med.

Ellers er jo lyset vakkert og dybdefølelsen påfallende. De sarte, pastellfargene i bakgrunnen er delikate. Hele bildet gir ro og er behagelig å sitte og se på.

Ha en fin kveld!

Mvh Hege
Nina S.

Jeg liker V1 absolutt best. Synes den massive fronten forsterket seg i V2, i V1 opplever jeg mer avstand til den røde knausen foran, slik at man får mer følelsen av å kunne se rundt og over det massive.
Fine fargekontraster, fint med det røde som gjentar seg i enkelte partier i bakgrunnen. Og fint lys, som i alle dine bilder.
Mvh Nina
Inger-Lise S.

Hei Kurt! Vakker og flott natur,som vanlig fra deg. Men jeg ble litt overrasket over ditt komposisjonvalg i v#1. Jeg syns forgrunnen ble for tung og dominerende.Mektigheten kom godt fram,men opplevdes som et stengsel til fjellene bak.
Men v#2 ble fin! Her føler jeg at jeg kan nyte bildet og utsikten slipper til. Panoramaformatet gjør seg godt. Det er godt lys i bildet.Jeg syns v#2 er best her. Men jeg liker også v#3 som viser oss fjellene i en annen drakt.

Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Vakker og storslått natur.
Flott lys og fine farger.
Likte best #1.

Inger Anne
Kurt S.

Takker så mye for kommentarene til dere alle.
Mvh Kurt
Thomas M.

Nok et velkomponert, interessant og ikke minst kontrastfullt bilde fra deg. Den varme og kalde kontrasten liker jeg veldig godt. du har det med å finne flotte motiv! :)

mvh thomas mørch
ingeborg w.

Her er det store kontraster mellom varme og kalde farger og det gjør bildet synes jeg. Lyset i forgrunnen ser varmt ut selv om det kanskje ikke føles sånn. Det må bli v1 for meg, v2 ble ''avkuttet'' og ''rar''. Det er en god dybde i bildet. Jeg skulle gjerne likt å se hvordan det ser ut mot høyre, men det kan tenkes jeg blir skuffet.
willy m.

flott igjen...liker spesielt fargeskiftningene her...flott
mvh willy
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu