Vintermorgen.
Bildet ble tatt 1. mars. Sola har så smått begynnt å spre sine varme stråler ut over den frosne naturen. Den klarer såvidt å tine litt av isen og rimet på disse stråene nede ved elva. Det grønne i bakgrunnen er elveisen som av en eller annen grunn var grønn.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-03-24 22:36:01
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S, Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G E
  • Brennvidde40mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/400s
  • FilmtypeIso 200 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger978
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_182913} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (36)
ingebjørg fyrileiv g.

Hei Kurt. Fine farger som fremhever de snøkledde stråene.
Bildet har god helhet og gode linjer/skygger.
Litt synd med den bjørka som stikker opp fra isen. Den bryter litt.
Spesielt og vakkert bilde.

hilsen ingebjørg
Steinulf L.

Dette var en blåkald morgen!. en tilsynelatende 'uryddig' komposisjon som fungerer svært så godt.
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Kurt.

Dette syns eg var eit severdig og flott bilde!

I grunn så passa det med tonane i elva som blandar seg saman med dei kjølige vinterlege tonane som eksisterer i bildet.

Inger Anne
Tor-Erik E.

Heisann! Nydelig lys i et bilde med flotte skyggepartier. Flotte farger i isen selv om hvitbalansen ikke er særlig missvisende. Godt jobba!

Tor-Erik
Fred S.

Liker dette bedre enn det forrige bildet ditt ( som jeg ikke har kommentert), der det ble litt ''for mye''. Enklere dette, stråene er fristilt mot en nøytral bakgrunn, og de små ''haugene'' strående står i, sammen med linjespillet, gir en fin effekt. Ganske pent og tiltalende, med andre ord greitt nok.

vh fred
Stig Børre E.

Enkelt og vakkert. Flott lys og fine toner. Tror jeg ville valgt en større blender og fått litt mere ''blury'' bakgrunn.

StigB
Ann T.

Jeg synes at dette er veldig dekorativt, på en abstrakt måte også. Jeg liker fargertonene veldig.
Mvh. Ann
Anne A.

For meg var det faktisk fargene i bildet - og spesielt isen's - som gjorde at jeg falt for det. Flotte linjer og fint lys. Som IFG synes jeg også at treet i isen ''roter til'' litt...
Torbjørn K.

Jeg liker veldig godt grønnfargene vannet. De minner noe om de du hadde på ditt forrige bilde, bare at de er mer mettede og intense her. Snøen har derimot litt vel mye grønnstikk, så her tror jeg det kan lønne seg med selektiv fargebehandling. Jeg liker komposisjonen. Det ser så ''lettvindt'' ut, men slike bilder synes jeg det er veldig vanskelig å få bra til. Du lykkes meget bra her!

Torbjørn
Stine J.

Hei Kurt,

Dekorativt bilde med fint lys. Den dusgrønne bakgrunnen passet veldig fint, men jeg syns snøen med fordel kunne hatt mindre grønt og blått i seg. Det lille treet i bakgrunnen forstyrret litt den fine rekken med strå.

mvh Stine
Espen A. I.

Personlig synes jeg den grønne isen bak er mest spennende, og at forgrunnen kanskje er litt i veien, men den balanserer bildet også svært godt. Fantastiske fargetoner, samt en eksponering som er helt i grenseland, men den ble kanon!

mvh Espen
Bente K.

Dette bildet lyste imot meg og ga meg assosiajoner om at nå er vårsola her. Disse enkle rimfrosne ståene kommer elegant til sin rett mot bakgrunnen. Jeg synes v1 er den mest vårfriske her.
mvh Bente
Kurt S.

Hei og tusen takk for kommentarene til dere alle.
Mvh Kurt
Vegard L.

Mange flott bilde fra din side Kurt. Dette føyer seg også inn i rekken av fine bilder med fine elementer og farger.
Mvh Vegard
Tone A.

Eit vinterbilde der stråa med sine elegante linjer står i sola med rim som pynt øverst mot den grøntona isen. Snødottane med sine former gir ein fin effekt til snøflata med skuggar frå dottane og stråa. Blåtonane i versjon 1 likte eg best, pga at versjon 2 blei litt meir blass. Stråa er elegante mot bakgrunnen som med sine kjølige grøntonar gir ein vakker effekt til bildet. Fint lyspel på isen og lyset gir ei flott stemning i bildet. Det er mest som om desse visne tråa strekk seg mot vintersola. Fin skildra stemning og eit flott fanga motiv, Kurt!
:) Tone
Anne-Cathrine B.

Nydelig; flotte farger og fine elementer.. Liker de små snøhaugene rundt roten på stråene, de bryter på en måte med de stramme linjene i snøen og stråene, og myker dermed opp bildet. Jeg liker v2 best.. Ellers er jeg som alltid imponert over hvor flink du er til å finne flotte motiver :-)

AC
Hege J.

Dette var et enkelt og tiltalende bilde, Kurt!
Stråene titter opp av snøen og kles opp av vinterens egen klesdrakt. Lys og farger harmonerer fint. Bakgrunnen din er særdeles vellykket med et uttall samspillende fargetoner. Liker slikt!

Mvh Hege
Venche J.

Småpent. Gir meg vårfornemmelse og jeg blir glad av å se på det. :)

Wenche.
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere alle.
Mvh Kurt
Odd Tore S.

Jo, det er småpent med hvit rim og små pyramider omkring foten på stråene.
Man kan jo ta det at det mangler rim her og der som et vårtegn, men det blir et ganske svakt et.
Som vanlig vel gjennnomført, heller vel mest i retning dokumentasjon uten at det er noe galt i det.
Odd Tore
Linde G.

Hei Kurt

Synes at dette bilde her var veldig vakkert og litt spennende med dette grønne i bakgrunnen. Bra komponert og akkurat passe på alle måter.

Hlsen
Linde Gilberg
Thomas M.

Hei Kurt, flott bilde!
Du leverer som vanlig, spennende komposisjon. Bakgrunnen liker jeg veldig godt, den passer kjempe til resten av bilde. godt sett.

mvh thomas mørch
Hans Henrik F.

Småpent bilde av et motiv som ofte er lettere å se på som vakre i naturen enn å få pent festet til bildebrikken. Du har klart det bra og jeg liker fargene i v2 best.
Kurt S.

Takker så mye for kommentarene til dere siste også.
Hans Henrik: Joda, du har nok rett-:)
Mvh Kurt
ingeborg w.

Pent, greit gjennomført, men jeg kommer nok desverre ikke til å huske dette så lenge. Synd med bjerkekvisten, skal det først være enkelt bør det ikke være noe forstyrrende, men sånn velger en jo ikke selv.
Roger K.

Hallo der borte i Bodø.
Det har vært litt lite tid til kommentering i det siste , Kurt og prøver å ta litt igjen. Dette er en type bilder jeg sliter med selv. Får det liksom ikke til komposisjonsmessig eller kanskje det er noe jeg bare innbiller meg. Litt uorden i soldatrekka her, men det kledde bilde godt og i tillegg litt rim på toppen. Fargemessig blir valget på din versjon 2. Personlig føler jeg at det blir litt lite luft i overkanten og bilde virker derfor litt trykket. Teknisk bra som alltid.

Ha en god natt

Mvh RK
Jan Frode A.

Jeg syntes dette er flott. Spesielt forgrunnen med den flotte strukturen i snøen, sammen med partier med lys og skygge. Stråene virker så skjøre der de står i rimfrosten. Fint med isflata i bakgrunnen. Eneste minuset her er at jeg føler at kvisten midt i bildet tar litt oppmerksomhet fra de skjøre stråene, og dermed forstyrrer litt for helheten i motivet.

mvh Jan Frode
Helge A.

Dette synes jeg begynner veldig bra nederst med en fin struktur i snøen og fine topper rundt stråene. Frostrimet på stråene er også flott, og grønnfargen i bakrunnen er en fin kontrast. Jeg er enig i at kvisten trekker litt ned, og jeg får ikke helt avslutningen i toppen til å stemme. Føles som om noe mangler :-) Et godkjent bilde, men ikke av dine beste.

Helge
Kurt S.

Hei og tusen takk for kommentarene til dere siste også.
Kan være enig i at det ikke er helt enkelt å komponere bilder som dette.
Det var da likevel så pass forlokkende å feste motivet til brikken at jeg gjorde et forsøk-:) Det er slike små og fine detaljer i naturen man lett går forbi.
Mvh Kurt
Avsluttet .

Hei Kurt
Den teknisk kvaliten er meget god. Her har du fått frem alle detaljene godt, og med meget god skarphet. Jeg synes komposisjonen er fin, og den dusgrønne bakgrunnen passer veldig fint inn i bildet.

Det lille treet i bakgrunnen bryter litt med den fine rekken med strå, men absolutt et bra resultat igjen.

MvhJRH

Ann F.

Teknisk meget bra, bortsett fra at du har foretatt en liten tilsynelatende umotivert avkutting av sneforhøyningen helt i høuyre bildekant. Den kunne godt fått være med, med hele seg.

Skal det være cyan,som fargemessig virkemiddel, er det for lite i V1, så jeg velger meg V2.

Treet bak kan godt være med, men det som skiller dette bildet ut fra de fjørtiatten andre med kvist-i-sne, er bakgrunnen, med en farge- og flateinndeling som antyder et landskap bak uten å si mer enn det.

Altså: 95 % godkjent. Jeg ville nemlig også ryddet vekk de største av de hvite prikkene rundt stråene, de virker på samme tid som rusk og snekorn, og det første er uønsket og det siste er ulogisk i det været.

Mvh Ann
Magnar B.

Vakkert bilde! Likar fargar og rytme som sammen skaper eit visuelt spennande bilde. Går rett inn hos meg…
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene igjen.
Ann: Jo dersom jeg hadde tatt meg tid skulle man vel klart å rydde litt med kloneverktøyet langs stråene.
Det er imidlertid ikke helt ulogisk at det er slik. Bare noen timer før bildet ble tatt var nok stråene helt bedekt av snø. Den lille varmen fra sola klarte etterhvert å tine snøen. Litt etter litt .. og litt henger igjen-:)
Mvh Kurt
Inger-Lise S.

Hei Kurt! Dette bildet falt jeg pladask for:) Absolutt dekorativt. Du har fått kulden godt fram, samtidig som det gjør godt å se på bildet. Jeg liker valget ditt hva angår bruk av bildeflaten. Fargene er nydelige, bildet teknisk godt.Fargetonene fra elva gjorde seg godt.
Dette kunne jeg hatt på veggen, men der er allerede bilder av 4 ''dottere'' inkl. meg selv. Men gratulerer med et knallgodt bilde!
God helg til deg!

Inger-Lise
willy m.

flott bilde...hva mer kan man si enn det som allerede er sagt? liker det..
mvh willy
Eliza A.

Woww!!
Her er mye sagt allerede og må bare si meg enig i at dette var VAKKERT, VAKKERT!!!!



Eliza
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu