Nøtteskrike i snøvær
Tatt mens jeg ventet på kongeørna. Var veldig kaldt, og noe måtte jeg jo gjøre for å holde varmen. :-)
Utstyr
  • Canon 1Ds Mk II
  • 500 f.4 + 1,4x konverter
  • Brennvidde700mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeISO 400 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger471
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_181228} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Bent O.

Ser at bildet ikke blir helt bra i kvaliteten. Når jeg skulle lagre det i JPEG måtte jeg helt ned på 8 i komprimeringen, og regner med at dette kan være årsaken. Er det noen som vet hvorfor man på enkelte bilder må så langt ned på komprimeringen for å komme under 300 kB?? Og i så fall, er det neon måter å løse dette på uten for mye tap av kvalitet?? I TIFF-fila mi er dette bildet sylskarp og av bra kvalitet.

Mvh Bent
Torbjørn K.

Velkomponert bilde med fin fargemetning. Snøen skaper den ekstra stemningen her. Bilder med mange detaljer i er vanskelig å komprimere, og filene blir store. Jeg tipper at furunålene skaper problemet her.

Torbjørn
Bent O.

Takk så mye Torbjørn. Hadde en mistanke om noe slikt, men var ikke helt sikker. Vi får se om det kommer noen flere meninger om emnet.

Mvh Bent
Stig B.

Nydelig!!

Flott komposisjon, fin positur som viser at ''jeg skal jaggu tåle denne blåsten''. Snøværet gjør hele forskjellen her synes jeg. Bildet er kanskje litt mettet, men jeg liker slike farger.

Skal en tur til Flatanger i august, får se om det blir mest ''pausefyll'' eller the real stuff når jeg er der.

Mvh Stig
Bent O.

Hei Stig og tusen takk for fin kommentar. Du kan bare glede deg til Flatanger i august, jeg var der på samme tid i fjor og det var en kjempetur! Ellers har jeg tenkt meg til Lundeura i juni en gang, så da hadde det jo vært moro å treffe deg. Ha det fint så lenge.

Mvh Bent
Robin S.

Filstørrelsen burde ikke bli noe problem med dette motivet der store deler av billedflaten er uten tydelige motivdetaljer.
400 iso gir ikke plagsomt mye støy i et bilde som dette, men gjerne nok til at det kan få konsekvenser for filstørrelsen i jpg, ikke minst etter oppskarping.

Det vil helt sikkert hjelpe en god del om du kjører filen gjennom et støyfjerningsprogram, helst rett etter konvertering fra raw, for støy blir oppfattet som faktiske motivdetaljer ved jpg-konvertering og dermed blir ikke filen optimalt komprimert.

Barnålene er neppe tilstrekkelig dominerende i billedflaten til at de kan være hovedårsak til filstørrelsen.
Morten W.

Fint lell da Bent!
Espen A. I.

Et utrulig vakkert bilde med fint miljø. Problemet ditt kommer av mye detaljering i bildet, mange farger og diverse objekt som inkluderer bildet. Dette kommer også av komprimeringen bruker mattematikk og denne blir mer avansert etter hvor mye farger som skal konverteres. Håper du skjønte hva jeg mente.
Likte bildet uansett jeg, utrolig skarpt!

mvh Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu