Bussholdeplass i Riga
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-03-12 21:16:19
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 14-54 mm, 1:2,8-3,5
  • Brennvidde54mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/800s
  • FilmtypeRAW, ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger830
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_180851} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Per Harald O.
Et flott, noe rørende øyeblikk!
God komp!
Avsluttet .
Uten at jeg har noen som helst peiling på hva plakatteksten betyr, så synes jeg plakaten og busskuret - inkludert snøværet er det mest interessante her. Ålreit som en litt småkuriøs reisedokumentasjon. Utover det vet jeg ikke helt. Men artig nok da...!
Carsten S.
Jeg ser egentlig to bilder. En bushalte med en plakat og en dame med barn i snøvær. Jeg få ikke bildene sammenslått med dypere sammenheng. Enten det er meg eller det er bare så enkelt som bilde viser.
Uansett dominerer den bushalte med plakaten veldig. Teknisk hadde det vært mulig å justere på det men hva hvet jeg. Kanskje det var mening?
Altså like tanker som TN.
Bjørn H.
Likte tonene, stemningen og helheten veldig godt. Synes plakatene blir litt fremtredende for helheten.
Bjørn
Caroline M. S.
Takk for kommentarer. :-)

Jeg får forklare litt siden jeg ser at jeg ikke har klart å formidle det jeg så gjennom bildet. At det er mye bussholdeplass/reklameplakat her er fordi det var den som fanget min oppmerksomhet. Jeg var i Riga i 1993 også og da fantes det ikke reklameplakater der - bare totalt nedslitte hus. Så for meg ble dette motivet en blanding av før (nedslitt hus, mye snø, folk i gammelmodige klær - personen med pelshatt er en mann forresten) og det nye (i form at reklameplakat). Jeg syntes også hele scenen var litt morsom med mennene på plakaten som ser på meg og de to med ryggen til. Syntes også mennene på reklameplakaten så ganske virkelige ut og litt sprøtt med dem sittende der i snøværet - relativt lettkledte i forhold til de to med ryggen til.
Hans Jacob H.
Jeg likte motivet du har funnet her, og kontrasten mellom de to med ryggen til og menneskene på plakaten var morsom. Men med tre personer å studere på plakaten ble det nok litt mye blikkfang slik at de to i ''real life'' druknet litt. Jeg tror en kutt til bortimot kvadratisk format, slik at bare den ene til venstre på plakaten hadde blitt med, hadde gjort spenningen mellom de to gruppene sterkere og bildet hadde blitt enklere. Ser forøvrig litt rart ut at bygningen synes gjennom plakaten, antagelig er sofaen frilagt og trykket oppå en glass/plexiplate.
S. N.
Hei, sier meg ganske enig med HJH. har vært innom bildet et par ganger uten at jeg synes det faller på plass, og er også tilbøyelig til å tro at det ble bedre om de levende får like mye plass som de påtrykte (og at alle kommer litt nærmere). det er igrunn nok med ett sett øyne i kamera, og jeg liker godt ham til venstre der som ser så uberørt ut av snøfokket. den ventilen (som det aner meg ikke er tilfeldig, men likevel) trekker oppmerksomheten fra den store og den lille. silje
Caroline M. S.
Takk for kommentarer og gode forslag Hans Jacob og Silje. Har lagt ut en v2 nå med kun en plakatmann og uten takrenne (og tok bort snøhaugen til venstre også siden jeg først var i gang *S* Håper det ikke kloningen ikke viser altfor godt - jeg har litt for mørk skjerm). Synes det ble bedre med forslagene deres. :-)

Hans Jacob: Jeg hadde egentlig ikke lagt merke til at bygningen syntes gjennom plexiglasset før det var en som sa at hun først trodde at det virkelig satt noen på en sofa der under tak uten vegger. :-)
Hans Jacob H.
Versjon 2 ble mye bedre og enklere å forholde seg til.
Anne-Cathrine B.
Bildet fungerer fint for meg.. og V2 er virkelig bra! Jeg liker kontrasten mellom mannen på plakaten og personene som står ute ''i virkeligheten'' - ute i snødrevet på gaten. Bildet får meg til å undre - jeg kjenner ikke hele historien, og det er derfor bildet blir interessant for meg. Jeg ser kontrasten mellom forfallet i bygningen som en slags representant for den gamle tiden under kommuniststyre, og reklamen som et symbol på den nye tid, med markedsøkonomi og flust med varer på markedet.. Jeg aner at her ligger det mye usagt, og det gjør bildet spennende for meg. Som reisedokumentasjon synes jeg dette var fortreffelig. :-)

AC
Caroline M. S.
Takk for kommentar Anne-Cathrine. Jeg tenkte omtrent som deg - selv om jeg vet at det ikke er helt riktig. Riga har fått overskudd av boliger etter at befolkningen ble redusert med omtrent 200.000 etter at mange russere dro til Russland. Mange hus og bygninger bare står tomme og forfaller. Men før var hele byen nedslitt - og dette ser veldig ut som jeg husker det fra 1993. Minus busskur og reklameplakat.

Takk for at du tok en kikk på v2 også Hans Jacob.
Baard K.
Dette bildet liktet jeg velidg godt. Bra med snøværet som kommer skikkelig frem. Liker kontrastene mellom reklameplakaten og de levende personene. Huset i bakgrunnen understreker forfallingen. Versjon 2 er abslolutt best i mine øyne. Da ble det ikke så mye å forholde seg til.

Et sterkt og godt bilde.

Med hilsen

Baard
Edvin S.
Morsomt at gamle bilder blir dratt frem fra glemselen, og dette var et flott gatefoto. Likte uttrykket i plakaten, der det nesten er liv, og damen som har snudd ryggen til ''livet''. Snøværet forsterker det hele.

:: ~ Arne
Caroline M. S.
Takk for kommentar Arne. :-)

Ja, enig med deg - kjekt at noen også ser på gamle bilder. I det siste har jeg begynt og kikke litt på 'Anbefalinger' - der hender det rett som det er at noen har 'anbefalt' gamle bilder. Og nå oppdaget jeg nettopp til min store overraskelse at dette bildet ligger på anbefalingslisten. Så jeg må vel nesten si takk til Thorbjørn Haagensen og Per Harald Olsen som har anbefalt dette (og minst en av dem nå nylig).

Takk for din kommentar også Baard - selv om du skulle hatt takken for 1 1/2 år siden.
Arne S.
Et praktfullt bilde som har gått meg hus forbi. Originalen er best!

;)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu