Norge i blått, hvitt og litt rødt.
Enda et bilde fra en skitur jeg hadde i forrige uke. Dette er i samme området som mitt forrige bilde. Ved Kristivatn, ca 2 mil nordøst for Bodø.
Det forrige bildet ble tatt nede ved kanten av vannet i forgrunnen.
Her har jeg brukt en litt annen brennvidde slik at det ble litt mere nærhet til naturen rundt.
Til høyre ligger det 814m høye Storvikfjellet.
Når jeg skriver ... litt rødt i tittelen tenker jeg på det røde på klærne til den ene personen i løypa. Synes slike små fargeklatter passer godt inn i bilder som dette.
Det blir vel nok et postkort-:) Tar likevel sjansen på å legge det ut. Liker naturen i dette området godt.
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S, Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G E
  • Brennvidde46mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeIso 200 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger914
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_180561} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Tor-Erik E.

Heisann Kurt. Ja det kommer vel inn under kategorien postkort, om det finnes. Men flott, virkelig flott. Her faller jeg for komposisjonen i bildet. Fjellet til høyre med skyggepartier er kanskje det viktigste i bildet for uten om turgåerne. Kn du forklare meg hvor du går opp for å komme hit? Tror jeg må få skiene på meg og ta meg en tur...

Tor-Erik:)
ingebjørg fyrileiv g.

Hei Kurt. Vakre naturrike Norge...før jeg leste teksten din, la jeg med en gang merke til
de røde klærne. Jeg synes at de blir det lille ekstra. Jeg har nok kommentert disse fjellene i dine tidligere bilder, men sier det igjen: de er praktfulle!
Skal det være noe å pirke på, er det at hun den ikke vises mer enn som så. Det hadde vært flott å sett den løpe ved siden av personene.

vh ingebjørg
Kurt S.

Takk for kommentaren Tor-Erik.
Det kommer en turbeskrivelse på mail.
Kurt
Kurt S.

Takk for kommentaren til deg også Ingebjørg - du kom inn imellom mens jeg skrev. Jo, du har rett men hensyn til hunden. Den skulle nok vært mere fremtredende. Men, jeg fikk tatt bare denne ene eksponeringen. Måtte være rask før de satte nedover bakken.
Nina S.

Joda, et storslagent postkort, som du selv sier, det er vel det du også ønsker å formidle, et flott eksemplar av et postkort. Synes bildet har en fin rolig stemning.
Mvh Nina
Torbjørn K.

Som jeg skrev på det forrige, så er dette nok et eksempel på storslagen Nord-Norsk natur. Hadde du bare hatt en litt mindre hardt lys, ville disse bildene tatt pusten av en stakkars bygutt. Dette har dog litt andre kvaliteter enn det forrige, siden du har valgt å ta med personer i bildet. Da blir det mer en reiseskildring enn et landskapsbilde. Fin dybde, komposisjon og super plassering av de to skiløperene. Synd at såpass mye er utbrendt i dette bildet også. Her må du dra tilbake en kveld og ta det samme bildet i litt annet lys!

Torbjørn
Eli B.

Flott, flott, flott! Vakker natur det dere har der oppe.
mvh Eli
Bente K.

Dere nordfra briljerer med flotte naturmotiv. Jeg misunner deg ikke mørketida, men slik storslagen natur som du viser her kan jeg bare drømme om. Som du skriver er innslaget av rødt en viktig ingrediens for helheten i bildet her. Jeg synes det ble litt hardt lys her, men bortsett fra det er bildet storslagent.
mvh Bente
Nils B.

Et flott bilde som faktisk gir meg lyst til å ta skiene fatt og nyte den storslagne naturen du her fremviser. Om jeg skulle driste meg til å pirke på noe måtte det være at jeg godt kunne tenkt meg at du ventet enda litt før du tok bildet slik at skiløperne var enda lengre nede i bakken. Dette hadde jo ført til at referansen til de høye fjella og den storslåtten naturen hadde kommet enda bedre frem.
mvh Nls
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene.
Jo, jeg er klar over at såkalt ''midt på dagen lys'' ikke er det mest ideelle for landskapsfoto. Når sola står høyt på himmelen over et snødekt landskap blir lyset ganske intenst.
Torbjørn: Snøen ble ganske hvit, spesielt i bakgrunnen, men jeg mener den ikke er utbrent. Det sjekker jeg alltid på histogrammet når forholdene er som dette. Er det store utbrente områder sletter jeg bildet og prøver på nytt med litt undereksponering.
Nils: Jo, du har absolutt et poeng ang. plasseringen av skiløperne.
Jeg ble visst litt for ivrig. Dette var nemlig de eneste personene jeg møtte på turen. Hunden måtte de ha i band da det er en del reinsdyr i området.
Mvh Kurt

Kjell Sigurd S.

Som nevnt på ditt forige bilde fra samme sted - fantastisk landskap! Synes du har fått til en fin komposisjon med den lille ekstra nerven i personene og hunden. At hunden er delvis skjult bak bena gjør bare situasjonen tydelig reell, i motsetning til faren for ''oppstilte'' elementer. Jeg klarer ikke å la meg sjenere av de lyseste partiene (utbrendte eller ikke) for dette er veldig nært det jeg mener mitt øye oppfatter i virkeligheten. Supert vinterbilde!

Kjell S
Inger Anne Maritsdotter V.

Flott reklame for påskefjellet og eg støtter meg 100% til dei positive kommentarane du har fått!

Inger Anne
Audhild E.

Her er de samme fjelltoppane, bare nermere. Flott dette også!!
Ser det de sier om utbrent, du har fått det bra til etter forholdene synes jeg!!
Fint å ha med de folkene, gir liv, og en liten fargklatt!
Geir F.

Hei Kurt
Fin skildring dette av mennesker på vei inn i vintereventyret. Menneskene til venstre og fjellet til høyre skaper fin balanse i bildeflaten.
-geir fløde-
Roger K.

Hei hei, Kurt!
Har ikke vært store aktiviteten på meg en stund nå og ser du har lagt ut flere flotte bilder i din kjente godt stilen. Nydelig situasjon du har festet på brikken din her. Herlig å se folk bruke naturen som her. Ikke lett lys du har arbeidet i her og kanskje lite med tid for å gjøre dine innstillinger på kameraet. I slike tilfeller bruker jeg å bruke noe mindre blenderåpning en du har brukt her. Brenner da ikke så lett ut og detaljer kommer bedre frem samtidig som jeg går et hakk under på lukker. Dette bør da selvfølgelig prøves litt på i forkant med flere eksponeringer og avlesning i diagrammet på kameraet. En skulle også tro at stativ på slike bilder ikke er nødvendig, men erfaring hos meg er bruk av ettben og derfor henger det alltid på sekken.

En fin lørdagskveld til deg

Mvh RK
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere siste.
Roger: Takker så mye for nyttige tips-:)
Ha en riktig god helg!
Mvh Kurt
Odd Eirik S.

Det mangler ikke på storslagenhet der du bor nei! Dette var et meget velkomponert og vakkert bilde. Norgesreklame i både natur og farger så det holder. Har absolutt ikke noe å utsette på dette.

mvh
OddES
Per Harald O.

Serdeles flott natur!

Toppen bør kuttes (vel mye monoton blå himmel stjeler oppmerksomhet fra hovedmotivet)

Vanskelig, hardt lys!(Bedre å ta slike bilder tidlig eller sent på dagen!)
Espen A. I.

Et nydelig stykke Norge forsterket av stabil komposisjon, farger og utsnitt. Kjempebra, dette er nasjonalisme på høyt nivå:-)

mvh Espen
Johan K.

Storslagen Nord-Norsk natur. En flott reiseskildring dette, som gir lyst til å ta skiene fatt. Postkort-vakkert.
Bra komponert, og flotte farger. Gjorde seg i grunn godt med de personene som livet litt opp

Johan
Fred S.

Storslagent, sies det. Tja, naturen er som vanlig storslagen, bildet ditt er vel mer sånn midt på treet denne gangen. Fjellene bakers litt kjedelig tegnet, ikke maks belysning til at dette kan bli noe mer enn et litt kjedelig postkort a la 50-tallet. Personene på bildet pent plassert, men i klesveien utgjør de ikke akkurat fargeklatter som kunne ha tilført bildet noe.

vh fred
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere alle.
Takk til deg også Fred-:)
Det er nok først og fremst lyset som ikke ble helt på topp. Skulle selvfølgelig tatt bildet sent på dagen. Men, det er jo fristende å dra på tur når sola skinner.
Nei, jeg tror ikke dette er mitt beste bilde. Tillot meg likevel å legge det ut og som vanlig er det vel smak og behag som regjerer.
Mvh Kurt
Avsluttet .

Et meget severdig bilde og interessevekkende motiv som (her på min billige flatskjerm) som helhet virker litt overeksponert. Godt eksponerte trær og personer går da litt på bekostning av utbrente snøpartier. Enig ?

Mvh Åsmund
Kurt S.

Åsmund: Takk for kommentaren.
Ang. eksponeringen: Jo jeg er enig-:) Det var litt vanskelige lysforhold.
Mvh Kurt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu