Beautiful day.
En dag i uka som gikk.
Fridag, litt kaldt men klarvær og sol.
Hva er da bedre enn å pakke sekken med litt mat og termos, spenne på seg skiene og legge avgårde innover marka.
Da foretrekker jeg klassisk stil i litt moderat tempo fremfor fristil og dobbeldans opp bakkene-:) Man får da følge bedre med naturen rundt seg og kanskje dukker det opp et og annet fotomotiv. Låten til U2, Beatuiful day, ligger i bakhodet.
Bildet er tatt ved Kristivatn. Et stykke inn i marka ca 2 mil nordøst for Bodø.
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S, Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G E
  • Brennvidde22mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeIso 200 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger746
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_179964} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Avsluttet .

Dette er postkort i posistiv forstand Kurt.
Jeg liker komposisjonen veldig godt. På den ene siden fjellformasjonene og treet på den andre (kaldt mot varmt). Skyggene inn i bildet bryter den ellers hvite flaten fint opp. Teknisk upåklagelig også!

MvhJRH
Hege J.

Jeg synes Jan Roar treffer veldig godt med kommentaren sin her. Henger meg på...
Norsk vinter på sitt beste, en ''Beautiful day''. :-)

Mvh Hege
Roger V.

Hei Kurt
Her er jeg i tvil. Tror helt klart jeg ville bevege meg mer mot høyre slik at skisporene ble en større del av bilde. Fjellene og treet ville jeg ha beholdt som hovedmotivet i bilde.
Ser helt klart ut som en vakker dag.

Roger
Fred S.

Tilbake til postkortene, Kurt. Pent og innbydende; fjellenes bakers kanskje litt ''washed out'', men ellers påskestemning de lux. Stor pluss for de blå skyggene.

vh fred
Inger Anne Maritsdotter V.

Flott vinterlandskap der skyggene virkelig høyner bildet i stor grad.

Inger Anne
Per Harald O.

Nydelig, god komposisjon!
Kansje litt utbrent i høylys?
Eli B.

Vakkert, skulle gjerne vært der. Et flott postkort dette ja, henger meg ellers på alle positive kommentarer.
mvh Eli
Ingunn S.

Nydelig vintermotiv, kan tenke meg du hadde en flott skitur i dette herlige landskapet:) Henger meg på alle pos kommentarer fra de før meg.

Mvh IngunnS:)
Odd Tore S.

Det ser riktig vakkert og innbydende ut, slik som gode postkort med turisttekke skal være. Ikke noe galt i det, jeg liker godt å se på pene naturbilder.
Fine skygger av trærne i forgrunnen, velplassert furu, men skisporene blir litt perifere og det er områder i bakgrunnen som er heller lyse.
Må ha vært en strålende dag!
Odd Tore
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene.
Jo jeg er forsåvidt enig i at skisporene ble litt perifere.
Det var skyggene som fenget meg, og som jeg ville ha med, og skisporet liksom bare var der og fallt litt utafor.
For å få skyggene som dette, i diagonal innover i bildet, måtte jeg velge dette standpunktet.
Litt av snøen i fjellene i bakgrunnen ble litt lys ja. Det var ikke fullt så lyst på orginalen så etterbehandlinga har vel gjort sitt til at det ble slik.
Synes forøvrig det er litt vanskelig å få snøen korrekt eksponert i lys som dette. Måtte ta flere eksponeringer og følge med på histogrammet for å få det sånn høvelig brukbart.
Sto i skyggen og tok bildet og det var kanskje litt dumt. Det blir veldig store lysforskjeller.
Kurt
ingebjørg fyrileiv g.

Jeg kan ikke akkurat si at jeg har mer lyst til å sitte på skolen av å se dette, Kurt..
Nydelige fjell og sol fra blå himmel (akkurat som her). Og kaldt.
Jeg liker godt hvordan skyggene fra trærne leder blikket mot furua. Fyrstikk-furu:)
Skisporene er så som så, men de gjør ikke for mye skade.

hilsen ingebjørg
Johan K.

Flott vinterstemningsbilde dette. Litt påskefjellstemning egentlig. Får lyst til å ta fatt i skiene å gå meg en fjelltur. Postkortaktig, i positiv forstand. :)

Komposisjonen synes jeg er meget god. Plasseringen av trærne, fjellene og skyggene i forgrunn skaper god balanse i bildet.

Ikke så mye å utsette på her egentlig. Veldig bra

Johan
Espen A. I.

Ja, jeg synes dette var bra, kanskje litt skuffende, du tar jo så mange gode bilder.
Nok om det. Bildet har den nødvendige dybde for å skape den vakre ski og fjellstemningen jeg tror du er ute etter. Du lykkes, samt at de skyggene kaster seg bortover og skaper stemning av lav sol og kulde. Rene kalde farver som spiller godt sammen, ja, jeg liker bildet bedre allerede og du har kanskje ikke skuffet alikevel?

mvh Espen
Torbjørn K.

Komposisjonen er klassisk og meget fin her. Liker veldig godt plasseringa av furua samt de blå skyggene i forgrunnen. Lyset blir derimot alt for hardt her, noe som gjør at fjella i bakgrunnen brennes ut. Hadde dette vært tatt i varmt kveldslys hadde det vært helt etter min smak.

Torbjørn
John G. N.

Veldig flott vintermotiv. Godt stemningsbilde.
Tone A.

Ikkje rart at du har den teksten på dette bildet som har så vakker vinteridyll. Det er ikkje mange dagar i året ein kan oppleva naturen slik.
Først og fremst har bilde så reine fargar og blåtonane i forgrunnen i dei lange skuggane, går igjen på den klare himmelen. Dei lange skuggane i forgrunnen, gjer bildet litt annleis pga spanande former og fine blåtonar på dei. Snøen ligg der urørt, kun med desse skuggane som lagar liv i den store kvite flata.( Det var visst eit vatn denne flata.) Det er skisporet som bryt den reine flata og dreg blikket innover mot fjella med ulike former. Veldig spesielt det fjellet med tri taggar på toppen. Venstresida med det store treet og trefeltet lenger bak skaper motvekt til høgresida. Mange fine detaljar i dette vinterbildet med ein fin komposisjon og flott dybde også. Ikkje rart at du strevde i slik eit lys! Slike vinterbilde får ikkje eg til i solskinn, så eg synes du har fått eit vakkert vinterbilde som oser av idyll med klare fargar.
:) Tone
Camilla S.

Heisann

Synes tittel i bildet traff meget godt i dette motivet.
Klare og rene vinterfarger.
Synes ikke det gjorde noe at skisporene var satt noe utenfor fokuspunkt. Flott stemning, rett og slett et postkort motiv.

-Camilla
Kurt S.

Takker så mye for kommentarene.
Mvh Kurt
Kjell Sigurd S.

Vakkert! Flott vinterlandskap med fine klare farger. Liker dybden du har skapt ved å starte med skyggene, via treet og inn i fantastiske fjellformasjoner. Ikke lett å finne noe å sette fingeren på her. Like it!

Kjell S
Helge A.

Dette var en flott komposisjon med fin dybde. Jeg synes du hår fått både en fin kontrast og balanse mellom furua og fjellene. Skyggene hever det til et absolutt severdig bilde.
At fjellene bakerst blir litt blasse er egentlig bare pirk :-)

Helge
Geir Andre L.

Nydelig vintermotiv...liker skyggene som strekker seg inn i bildet.

mvh Geir
Inger-Lise S.

Nydelig! Vakkert motiv med lekre farger. Skyggene i forgrunnen gjør bildet annerledes og løfter det mye :-) Meget bra!

Inger-Lise
Kurt S.

Takker så mye for kommentarene-:)
Mvh Kurt
Audhild E.

Flott vinterbilde! Flott med skyggene, furua og de snøkledde toppene innover! Ser litt på dette, og ser at dersom du kutter rett under den haugen furua står på, kommer skisporet til sin rett med en fin diagonal inn i bildet, men det bilr et helt annet bilde, og uten de fine skyggene...

Mvh-Audhild
Stine J.

Hei Kurt,

Jeg har ikke hatt så mye tid til å være aktiv her inne for tiden, men kikket gjennom de siste bildene dine og du har veldig mange fine.

Dette falt jeg spesielt for. Kald og fin stemning. Skyggene som peker mot treet gir liv til bildet. Fin dybde med fjellrekken i bakgrunnen. Klare og fine farger og toner.

Vakkert!

mvh Stine
Janne L.

Du verden så nydeligt. Bildet skilte seg ut allerede på thumbnailen. Jeg fikk lyst til å spenne på meg skiene. Nydeligt postkort.
Janne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu