En neger på Ål stasjon.
Jeg prøver meg med enda ett bilde på dette tema Jeg liker denne låt av Hellbilis eller vad de heter.
Bildet inngår i albumet Blandat og bra. - Ok bilder
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-03-01 22:26:09
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-03-01 22:26:48
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Canon EFS 10-22mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger807
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_179389} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
John B.

Hei ! Joda budskapet sitter bra det....i vinduet...Synes Hellbillys er helt konge, og har gode tekster. Liker vers. 1 best.
JohnB.
Odd Tore S.

Joda, negeren finnes i Hallingdal, selv om det ikke går an å si det slik, fordi det er diskriminerende. Ordføreren i Bærum brukte nylig ordet ''neger'' i en tale, fikk en helside med fet overskrift i Budstikka av den grunn, og offentlig refs av ansvarlige politikere i tillegg. Man bør vel ikke strekke seg lenger enn til ''mørkhudet'' i dagens tolerante samfunn.
Jeg ser at du bruker en kloneneger. Om du hadde tatt turen videre til Geilo, ville du kunnet observere mørkhudete med lakenantrekk i ''gate''bildet og snøføyka sammen med representanter for the jetset i siste skiantrekk. Sterkt syn, som det uheldigvis ikke ligger for meg å avbilde.
Jeg har forresten for meg at den første gangen jeg hørte utsagnet om neger på stasjon, så var det på Hokksund stasjon, som ble oppfattet som et meget usannsynlig sted for observasjon av mørkhudete.
Min mening om ''neger'' som diskriminerende fy-ord er at det er noe tull. Jeg bodde ett år i USA helt i starten på 60-tallet som utvekslingsstudent hos en negerfamilie, og merket ikke noe til at de ble fornærmet over å være ''negroes''. Men ''niggers'' var klart nedsettende. Det var det i Norge også.
Som du ser, er bildet ditt egnet til å sette igang tankerekker. Da har det sin misjon.
Odd Tore
Kamran K.

bra illustrert må je si, og jada det er ikke helt 100% fint å bruke ordet neger nei! i USA eller noen andre steder hvor ordet brukes oftere er det litt mere venner mellom så dette her kan virke litt rart i noen sine ønene men men baktanken var å illusterer hellbilis sin en neger på ål stasjn og det har gått til ganske bra

MVH K:K
Inger-Lise S.

God idè, dyktig utført. (Ja,låten er fin:-) Jeg liker best v#1 her.

Inger-Lise
Petter B.

'negeren'' er alt for skarp og for stor iforhold til resten av bildet.
Avsluttet .

Petter: Hvordan kan du skrive ''negeren'' i gåsøyne.. tenk om jeg skulle skrevet ''nordmannen'' om deg?
Det er faktisk ikke rasistisk å bruke ordet neger! neger er et ord som forteller noe om hvor personen kommer fra og tar samtidig med at personen er mørk. du kan ikke si Afrikaneren, for det fins milioner av hvite afrikanere!
det er det engelske ordet ''Nigger'' du tenker på.. det er rasistisk, fordi det egentlige ordet de skal bruke er ''negro'' skjønner? det er ikke farlig å bruke ordet neger!

P.s: Bildet var ok, litt for tydelig manipulasjon etter min smak. :-)
Lars-Anders M.

Ja det er meget tydelig att jeg har manipulert dette bilde. Ok att dere ser det. Men jeg mener det har sin berettigelse i alle fall. Jeg ser mye slikt i dag i reklame bokomslag med mer.
Jeg legger ikke noe negativt i ordet neger. Jeg syns de er flotte mennesker. Tror de som syns det er rasistisk eller noe slikt selv bære på disse tingene ettersom de selve tror andre og oppfatter det slik.

Jeg syns vi alle er like. Ingen er noe mer en den andre. Men visst kan vi vekke oppmerksomhet når vi oppsøker andre land og miljøer. Når jeg er i Indonesia er det mange som snur seg etter meg. Og det er helt ok.
Takk til dere alle!
Stian G.

Anng. bruk av ordet ''neger''. Så vidt jeg forstår så er tittelen på bildet en henvisning til en sangtekst og i såfall vil det være galt å bruk et annet ord, selv om ordet er aldri så politisk ukorrekt.

Anng. bildet. Artig forsøk, men selve manipulasjonen kunne vært gjort noe bedre. Artig serie som har et stort potensiale. Lykke til videre.
Kamran K.

herre gud a mikel negro/neger kommer fra ''necro'', på gresk som betyr død??!!! er det rart at det er ikke bra å bruke ordet?

sorry at jeg begynner en diskusjon under bilde

MVH K.K
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu