Skjulte skatter.
Rundt omkring i naturen finnes det, vinterstid, mange slike små skulpturer i ulike fasonger og størrelser.
Bare de færreste av disse blir oppdaget av menneskene. Etter en tid forsvinner de og nye dukker opp. Ingen er helt like. Ganske fasinerende å tenke på.
Dimensjonen på denne er ca 10 cm i høyde.
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S, Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G E
  • Brennvidde34mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeIso 200 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger977
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_178983} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Inger-Lise S.
Hei! Ja,her har du funnet en skatt! For et flott bilde:-) Nydelig motiv med lekre blåtoner. Fin komposisjon, flotte detaljer. Et av de vakreste isbilder jeg har sett. Kunne ønske jeg hadde tatt dette :-)

Inger-Lise
Eirik H.
Som ein diamant. Eg har sett usedvanleg mange platte og kjedelege isbilete på foto.no i vinter, men dette var slett ikkje verst! Lyset og snøen gir ein ekstra piff.
Tone A.
Vakkert isbilde med fine lyse blåtonar. Eg synes også at denne snøskulpturen såg ut som ein diamant, pga forma og lyset på den som gjer at den skin. Skarpe detaljar spesielt på diamanten, der snøen og lyset gjer at den blir eit blikkfang. Flott plassering av diamanten i det gylne snitt. Elles kjem den ruglete isstrukturen og linjene fint fram. Du har verkeleg fanga ein skjult skatt med dette vakre isbildet!
:) Tone
Gunnar H.
Flott isbilde ! Her har du fanget en detalj som er lett å overse. Fint fremstilt med nydelige blå fargetoner. Øvre høyre hjørne litt uskarpt/lyst (?).

Gunnar
Johan K.
Har sett mange varianter av liknende motiv. Og dette skiller seg svært positivt ut.
Fantastiske blåtoner. Sprekkene i isen lager fine linjer som gjør det ikke blir for ''tomt''
Detaljen kan som nevnt minne om en diamant.

Flott bilde

Johan
Chr. G.
Isskulpturen er en ting, omgivelsene her heller ikke å forakte. Liker også speilingen nede i høyre hjørne. En fremragende variasjon av blå toner og behagelig skarpt med nok av diffuse kontraster.
Hege J.
Fine linjer og formasjoner i bildet, og kronen på verket er jo ''diamanten''.
Et pent og velkomponert bilde. Fint lys. Sprekkene i isen synes jeg er med på å heve bildet.

Diamanten din minner meg om formasjoner som kan oppstå etter at det har vært hull i isen som så har frosset igjen. Husker det ble sånn da jeg prøvde meg som ispilker i barneåra. ;-) Ikke sikkert dette er tilfelle her, men takk for at bildet brakte fram gamle, gode minner!

Mvh Hege
Steinulf L.
Ikke mye vettugt å tilføye her. Fint isbilde.
ingebjørg fyrileiv g.
Hei Kurt. Dette var utrolig flott! supert..
Spesielt liker jeg blåtonene godt. Hele formasjonen er veldig fin.

vh ingebjørg
Kurt S.
Tusen takk for kommentarene.
Hege: Det du sier om at det kan ha vært et hull i isen som har frosset igjen kan muligens være en årsak til at denne oppsto. Tror faktisk det kan være tilfelle.
Interessant, og det har jeg ikke tenkt på. Det er jo ganske fasinerende hvordan naturen kan forme disse små skulpturene.
Mvh Kurt
Kjell Sigurd S.
Synes mange isbilder har lett for å bli kjedelige, men her har du funnet et supert motiv! Flotte farger både på is og snø. Linjer og formasjoner gjør bildet spennende. Har ikke noe å kommentere på tekniske. Godt sett og godt fanget!

Kjell S
Ketil K.
Ikke kjedelig - kunne gjort seg i en serie.
Stine J.
Vakkert isbilde med fine toner. Kan absolutt gjøre seg som veggpryd dette. :-)

mvh Stine
Helge A.
Dette er godt sett og flott formidlet Her er det mange fine linjer og formasjoner i isen, med ''skatten'' fint plassert med sine flotte strukturer i is og snø. Jeg synes blåfargen passer godt til motivet.
Absolutt severdig

Helge
John-Tore G.
Lekkert dette Kurt, og ja,naturen er forunderlig. Is kombinert med lys er også krevende å få til, men du verden så gøy der er å leke med slike motiver. Bra jobba.
Mvh John-Tore
Jan Frode A.
Vakkert og flott presentert. Du har denne juvelen som et hovedmotiv, men duverden så flotte omgivelsene er. Flott helhet gjennom hele bildet, med fine linjer og mønster, kontraster i former, lys og blåtoner. Et meget bra utført utsnitt fra naturen.

mvh Jan Frode
Odd Tore S.
Et vakkert lite smykke i fine omgivelser.
Her stemmer det meste, og det som eventuelt ikke stemmer, har jeg ikke oppdaget enda.
Ganske midt i blinken for den som liker å se pene bilder.
Odd Tore
Liv Anette T.
Et lekkert isbilde med en fin komposisjon og flotte blåfarger.

Mvh Anette
Nina S.
Et vakkert smykke, i vakre blå omgivelser.
Fint at du viser oss denne.
Mvh Nina
Sidsel A.
En diamant i lekker innfatning. Spesielt godt liker jeg forresten innfatning. Nydelige farger. Sjeldent vellykket isbilde.
mvh Sidsel
Espen A. I.
Svært overbevisende bilde fra deg denne gangen. Nydelig blåtoner og en helt knall komposisjon. Den knuste isen er veldig pen og se på, særlig den lille tuppen i midtre del av bildet. En diamant ja;-)

mvh Espen
Kurt S.
Tusen takk for kommentarene til bildet av denne ''naturens diamant'' -:)
Mvh Kurt
Oda Lystrup H.
et vakkert og fint vinterbilde.
kalde farger.
fin komposisjon.

Oda:)
Avsluttet .
Hei Kurt
Tonene i bildet er blålige og svært behagelige å se på. Ismotiver er ikke bare - bare å få bra, men dette bildet skiller seg svært positivt ut.
Bildet er velkomponert, og hvor sprekkene i isen lager fine linjer. Detaljene kommer meget fint frem. Teknisk og komposisjonsmessig meget bra!

MvhJRH
Janne L.
Et vanlig motiv som jeg lett hadde gått forbi. Men alikevel så uvanligt med den diamanten der. Du har hatt øynene med deg denne gang. Helt greit bilde. Greie farger. Fin skarphet.
Janne
Per Harald O.
Liker dette godt!
Velkomponert og flotte blåtoner!
Fred S.
Har glemt denne i farten, Kurt, og det er synd, for jeg liker dette. Ikke minst skarpheten, slike bilder må være skarpe skal de fungere for meg; og den lille melis-danderte isklumpen gjør hele bildet til både en studie i god komposisjon, og til en liten estetisk nytelse.

vh fred
Kurt S.
Takker så mye for kommentarene til dere alle.
Mvh Kurt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu