Mot fyret
Bildet er tatt fra nordsiden av moloene på Sele havn. Mot Feistein fyr.
Bildet inngår i albumet Jærstrender -
Utstyr
  • Canon EOS 350D EF-S 18-55
  • -
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeIso-400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger417
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_178304} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Torbjørn K.

Du har mange gode bilder fra Jær-strendene, men dette ble et av de bedre. Dette uttrykker ro, og du har en veldig fin balanse i bildet. Passe mye forgrunn, med interessante steiner. Fyret og skjæret er perfekt plassert og himmelen er rolig og myk. Liker godt utsnittet og synes horisonten og linjene sitter der de skal. Det jeg savner her, er litt mer smell i bildet. Jeg ville gitt det noe mer kontrastøkning, litt varmere toner og kanskje noe mer farge. Gjør du forgrunnen noe lysere vil du også få litt mer dybde i bildet.

Torbjørn
Avsluttet .

Hei Audhild!
Vakker utsikt. Flott komposisjon. Örlite mer lys i forgrunden hadde gjort susen. En snau femmer!
mvh Erik J
Nils B.

Hei på deg. Likte dette bildet godt selv om jeg nok mener at at bildet innehar såpass mye informasjon at du med enkle grep kunne løftet det enda noen hakk. Du kan uten noen problemer hente mer kontrast og likevell beholde de fargevalørene som du har i bakgrunnens himmel. Bildet burde nok vært litt mer saturert (men det er en smakssak). Godt utsnitt og flott at du har delt bildet på den måten du har gjort.
mvh Nils
Leonard L.

Hei !
Vakkert bilde, med fint utsnitt og riktig belysning. Jeg tror ikke at lysere forgrunn hadde gjort bildet bedre. Da ville vel kanskje bildet blitt for tamt, for det er forholdsvis mye lys himmel (Flott lys)

Mvh Leonard
Espen A. I.

Et svært kontrastløst bilde som er meget bra!! Liker det duse inntrykket og du har fått frem noe helt spesielt, liker at det ikke er kontrast mellom forgrunn og bakgrunn. Vakkert!

mvh Espen
Inger Anne Maritsdotter V.

Komposisjon, stemning, utsnitt syns eg er veldig bra.
Då eg såg bildet første gongen var også min umiddelbare tanke at det hadde gjort seg med ørlite grann mer trøkk i fargene(ikkje mykje), og litt mer kontrast.
Ser ut til å være en fin naturidyll.

Inger Anne
Tone A.

Fin forgrunn med detaljar frå stranda, der fargen på gras og strå gydeleg viser at det er vinter. Steinane med ulik storleik og farge livar opp den litt tunge forgrunnen. Sjøen er mellomgrunn, med steinane som leiar blikket utover mot Feistein fyr. Det er ein srille dag med roleg sjø, det er småbølger som slår mot land. Bakgrunnen med den store himmelen, dominerer bildet med eit skydekke som berre har opplett av nokre rosatoner ved horisonten.
Eg liker bildet slik fargane er, pga at det er slik det ser ut ved stranda ein roleg vinterdag. Eit kutt rett over steinhaugen nederst i bildet, ville ha letta at forgrunnen er så tung. Og då ville blåtonane på sjø og himmel dominera bildet meir. Eg har vore fleire turar i dette området i vintar, så eg likar det rolege og duse uttrykket bildet har, Audhild.
:) Tone
Kurt S.

Dette ble veldig fint Audhild og enda litt finere kan du få det med bare noen få og små justeringer.
Jeg er enig med Tone om den beskjæringen i bunn som hun foreslår.
1-1,5 cm beskjæring i bunn blir det. Da vil du, etter mitt syn, få passe forgrunn.
Veldig rolig og fin stemning i bildet og nydelige, harmoniske farger.
Kanskje kunne du, som nevnt, øket fargemetningen og kontrasten et lite hakk. Bare en veldig liten justering. Det samme i levels. Du kan der se at pila til høyre står litt utafor histogrammet. Dersom du flytter den til kanten av histogrammet til høyre vil du få en litt lettere fargetone i bildet.
Vakkert og et bilde til å få ro i sjela av-:)
Mvh Kurt

Jan Frode A.

Syntes du har fått til et fint stemningsbilde ifra Jæren; et motiv som gir en fin stemning og ro. Jeg liker fargene og lyset, og syntes komposisjon og utsnitt er bra. Skulle gjerne sett forgrunnen en tanke lysere, og kanskje med litt mere kontrast for å få fram detaljer.

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu